Τελευταία νέα
Δημοσκόπηση Alco: Ο Νίκος Δένδιας πιο επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης – Τι λένε οι πολίτες για την εποχή του AI Μουμούρη: «Έπεσα θύμα της “Παιδικής Χαράς” – Ξύπνησαν τα κατώτατα ένστικτα, δε μου αρκεί η δικαιοσύνη» [βίντεο] ΑΕΚ: Μήνυμα Νίκολιτς εν όψει Ρεάλ – «Να μην είμαστε αφελείς, να σεβαστούμε τον αντίπαλο αλλά και τον εαυτό μας» Τσίπρας προς Μητσοτάκη: «Να μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις – Ως εδώ» Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τη συνέντευξη Μητσοτάκη – «Τροχονόμος των συμφερόντων, των ολιγοπωλίων και των funds» Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Τι ώρα κλείνουν οι κάλπες ανά πολιτεία – Πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα ΕΛ.Α.Σ: Αγροτικές επιδοτήσεις – Πληρωμές δισεκατομμυρίων στην Ευρώπη, στην αναμονή οι Έλληνες παραγωγοί – Ζητά ευθύνες και απομάκρυνση του υπουργού Αναταράξεις στο Ισραήλ από το κόψιμο της αμερικανικής χρηματοδότησης – Παραίτηση Νετανιάχου ζητά η αντιπολίτευση Σκληρή απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Να σταματήσει να ρίχνει λάσπη, ως εδώ- Γιατί τον αποκάλεσα “αρχιερέα της διαφθοράς” Αυγερινοπούλου για δημοσίευμα για «Χωριάτικο»: Αθέμιτη στοχοποίηση της οικογένειάς μου – Δεν έχω την παραμικρή σχέση ΠΑΣΟΚ για Αυγερινοπούλου: «Η βουλευτής της Ν.Δ. και η κυβέρνηση οφείλουν καθαρές απαντήσεις» Σκληρή απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τους ποινικούς κώδικες: «Ως εδώ με τη λάσπη, να μιλήσει με ονόματα»
Efsyn.gr

Eurovision 2027: Η Ιρλανδία θα μποϊκοτάρει ξανά τον διαγωνισμό – Αιτία η συμμετοχή του Ισραήλ

Η Ιρλανδία ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει και φέτος τον διαγωνισμό της Eurovision, λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ και των συνεχιζόμενων θανάτων στη Λωρίδα της Γάζας.
Υπενθυμίζεται ότι η οργανώτρια EBU δεν μπλόκαρε τη συμμετοχή του Ισραήλ και έτσι η χώρα της Μέσης Ανατολής θα δώσει κανονικά το «παρών» στη Eurovision 2027. Το γεγονός αυτό προκαλεί αντιδράσεις από τις χώρες που καταγγέλλουν γενοκτονία Παλαιστινίων στη Γάζα.
Έτσι, η Ιρλανδία ακολουθεί το παράδειγμα της Ολλανδίας, αρνούμενη να συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού του 2027, στο πλαίσιο διαμαρτυριών που διαρκούν για δεύτερη συνεχή χρονιά. Υπενθυμίζεται ότι η Ιρλανδία ήταν μία από τις πέντε χώρες -μαζί με την Ισλανδία, την Ολλανδία, την Ισπανία και τη Σλοβενία- που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στον φετινό διαγωνισμό, διαμαρτυρόμενες για τη συμμετοχή του Ισραήλ.
Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιρλανδίας RTΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό του 2027, ενώ ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας Avrotros είχε ανακοινώσει το δικό του μποϊκοτάζ τον περασμένο μήνα, χαρακτηρίζοντας τη Eurovision ως «πλατφόρμα διχασμού».
Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του, ο ιρλανδικός φορέας ανέφερε: «Το RTE θεωρεί ότι η συμμετοχή της Ιρλανδίας δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, δεδομένης της αποτρόπαιης και συνεχιζόμενης απώλειας ζωών στη Γάζα και της ανθρωπιστικής κρίσης που επικρατεί εκεί, η οποία εξακολουθεί να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές τόσων πολλών αμάχων».
Η Eurovision της επόμενης χρονιάς πρόκειται να διεξαχθεί στην πόλη Μπουργκάς της Βουλγαρίας, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, καθώς η χώρα κέρδισε τον διαγωνισμό για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...