Τελευταία νέα
Όλος ο εκρηκτικός διάλογος των δύο υπουργών Εξωτερικών! Τσίπρας στο Σισμανόγλειο: Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική Ερώτηση στη Βουλή για τραγούδι του Σπύρου Γραμμένου στο «φλΕΡΤ»-Πλεύρης-Μαρκογιαννάκης ζητούν προληπτική λογοκρισία! ΚΙΝΑΛ: Ακατάλληλα αρκετά από τα νέα λεωφορεία Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του Πλεύρης – Μαρκόπουλος ζητούν λογοκρισία στην ΕΡΤ για την προβολή τραγουδιού του Σπύρου Γραμμένου! Οι βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή ζητώντας να «υπάρξει έλεγχος για το περιεχόμενο της εκπομπής προκειμένου να απόσχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες» Αιχμές Τσίπρα στην κυβέρνηση: «Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε τους χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους… ούτε να κρύβουμε αυτά τα νούμερα πίσω από μακάβριες στατιστικές» (vid) ΥΠΕΞ: Κατάθεση προτάσεων για θετική ατζέντα με την Τουρκία «Βράζει» η ΝΔ: «Καρφί» Κατσανιώτη σε Πελώνη: «Χυδαία τα όσα δήλωσε για πατρίδα, ορθοδοξία, πρώην πρωθυπουργούς… Εκπλήσσομαι που δεν έχει ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη» Τσίπρας στο Σισμανόγλειο: Να σταματήσουν οι κυβερνητικές παλινωδίες-Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική (Video) Συνάντηση στο Μαξίμου: Ικανοποίηση Μητσοτάκη για τον χειρισμό Δένδια ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη σε Δένδια – Κριτική σε Μαξίμου

H προοδευτικh υποψήφιος του Περού αποκλείει την εξάρτηση από τις ΗΠΑ

Απρίλιος 07,2021

Η υποψήφια του Περού για την προεδρία, Verónika Mendoza,( προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν την 21η Απριλίου 2021) απέκλεισε την εξάρτηση από οποιαδήποτε χώρα σήμερα, όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις που θα διατηρήσει μια πιθανή κυβέρνησή της με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Απάντησε ότι το κυβερνητικό σχέδιο του αριστερού μπλοκ Μαζί για το Περού (JP), το οποίο οδηγεί, δείχνει ότι “δεν πρόκειται να υποταχθούμε στην εξωτερική πολιτική οποιασδήποτε χώρας”.

“Θα είμαστε κυρίαρχοι των πολιτικών, των εδαφών, των αποφάσεων και του πλούτου μας”, πρόσθεσε σε τηλεοπτική συνέντευξη .

Δήλωσε επίσης ότι θα διατηρήσει «φιλικές, σεβαστές και οριζόντιες σχέσεις» με όλες τις χώρες.

«Ευτυχώς, πρέπει να ειπωθεί, ένα πράγμα είναι (ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών) Joe Biden και ένα άλλο πράγμα ήταν ο τρελός Donald Trump», είπε.

Πρόσθεσε ότι, εάν εκλεγεί, θα δώσει προτεραιότητα σε αρμονικές σχέσεις με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και θα συνεργαστεί μαζί τους σε εμπορικά, υγειονομικά και εκπαιδευτικά θέματα, για παράδειγμα μέσω της από κοινού διαχείρισης εμβολίων κατά του Covid-19.

Το κυβερνητικό σχέδιο της JP προτείνει την επανεξέταση του ρόλου των Ηνωμένων Πολιτειών σε πολιτικές διμερούς συνεργασίας, στρατιωτικής βοήθειας και ιδίως της καταπολέμησης των ναρκωτικών, οι οποίες θα αναδιατυπωθούν με εθνική προοπτική.

Επισημαίνει ότι το Περού βρίσκεται σε μια κατάσταση γεωπολιτικής υποταγής στις εθνικές πολιτικές, “ειδικά σε θέματα εθνικής ασφάλειας και καταπολέμησης των ναρκωτικών, η οποία οδηγεί σε παρέμβαση και παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας”

ΛΙΜΑ,ΠΕΡΟΥ

Προτείνει επίσης μια εξωτερική πολιτική «ενεργού μη ευθυγράμμισης» ενισχύοντας την Ένωση των Εθνών της Νότιας Αμερικής (Unasur) και την Κοινότητα των κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (Celac).

Η JP προτείνει επίσης «Να προωθήσει την ενεργό αλληλεγγύη με τους λαούς δεχτηκαν επιθεση ή να παραβιαστηκαν τα δικαιώματά τους και η ακεραιότητά τους», πράγμα που συνεπάγεται «την άμεση παύση του παράνομου αποκλεισμού της Κούβας και το τέλος του Δόγματος του Monroe που τα τελευταία χρόνια τα κράτη εφαρμόζουν »

Από τον Διεθνή Τύπο.

Διαβάστε επίσης...