Τελευταία νέα
Επτά Αμερικανοί ειδικών δυνάμεων-Παραδόθηκαν Αμερικανός Ναύαρχος ε.α. & Αντισυνταγματάρχης Γιατί μισούν τον Πούτιν…οι δυτικοί Κλεπτοκράτες! Νάντια Γιαννακοπούλου στο “Π”: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει και μπορεί να εκφράσει την ελπίδα για μια νέα πορεία της χώρας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο “Π”: Εμείς και το γαλλικό μέτωπο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων Κώστας Αρβανίτης στο “Π”: Τα καμώματα Μητσοτάκη – Τσιάρα εκθέτουν την Ελλάδα στην ΕΕ A. Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές – Μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα» Η ζωή μας δεν μπαίνει στο χρηματιστήριο Από Σπόντα 14.5 MέΡΑ25: «Ρήξη» αλλά εντός ΝΑΤΟ και ΕΕ Ο Αντώνης Σαμαράς διχάζει ξανά τη ΝΔ! Τι ρόλο παίζει αυτός ο Τσούνης; Τώρα τρολάρει τον Ανδρουλάκη. «Βόμβα» Μεντβέντεφ-Αποκαλύπτει τους κατασκευαστές του κορονοϊού «Έρχονται πανδημίες, πείνα, πόλεμοι»
Moneypress.gr

Handelsblatt: Η Γερμανία σχεδιάζει επένδυση €3 δισ. σε πλωτούς σταθμούς LNG

Επένδυση ύψους 3 δισ. ευρώ σε πλωτούς τερματικούς σταθμούς LNG σχεδιάζει να κάνει η Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt.
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι το Αμβούργο αποτελεί καλή τοποθεσία για την τοποθέτηση των σταθμών.
Πιο συγκεκριμένα, η Handelsblatt αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει στον προϋπολογισμό της 2,94 δισ. ευρώ για την προμήθεια τεσσάρων πλωτών τερματικών σταθμών LNG, όπως προκύπτει από τη δεύτερη έκθεση προόδου για την ενεργειακή ασφάλεια που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομίας σήμερα (1.5.2022).

«Οι σχετικές συμβάσεις βρίσκονται στην τελική ευθεία», αναφέρεται.

Η λειτουργία των εγκαταστάσεων εκφόρτωσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου αναμένεται να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, μέσω των εταιρειών RWE και Uniper.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών και Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ανακοίνωσε ότι η απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο θα επιταχυνθεί, γεγονός στο οποίο αναμένεται να συμβάλλει και η λειτουργία των τεσσάρων τερματικών σταθμών LNG.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...