Με μεγάλη επιτυχία και έντονη συγκινησιακή φόρτιση πραγματοποιήθηκε για 17η συνεχή χρονιά το αφιέρωμα στην ποίηση που διοργάνωσε η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.
Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον ποιητή Βαγγέλη Χρόνη, τιμώντας τη σημαντική του προσφορά στα ελληνικά γράμματα.
Ο ΙΑΝΟΣ άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε πλήθος κόσμου, δημιουργώντας μια ζεστή και ζωντανή ατμόσφαιρα, όπου η ποίηση είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι του πνεύματος –ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι, συνθέτες, τραγουδιστές και δημοσιογράφοι– συμμετείχαν ενεργά σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του λόγου και της τέχνης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες επέλεξαν και απήγγειλαν αγαπημένα τους ποιήματα, προσφέροντας στο κοινό ένα πλούσιο μωσαϊκό φωνών, αισθητικής και συναισθημάτων. Παράλληλα, η σκηνή του ΙΑΝΟΥ φιλοξένησε μουσικές ερμηνείες μελοποιημένης ποίησης, ενισχύοντας τη σύνδεση του λόγου με τη μουσική και δημιουργώντας μοναδικές καλλιτεχνικές στιγμές.
Η βραδιά αποτέλεσε έναν ουσιαστικό φόρο τιμής στην ποίηση, αναδεικνύοντας τη διαχρονική της δύναμη να εμπνέει, να ενώνει και να συγκινεί.
Δείτε φωτογραφίες:
φωτογραφίες: papadakispress / Δημήτρης Πελέκης
The post Ianos: Παγκόσμια ημέρα Ποίησης – Αφιέρωμα στον Βαγγέλη Χρόνη appeared first on VIPNEWS.
Διαβάστε περισσότερα
