Τελευταία νέα
Πύρινο μέτωπο στον Βόλο – Μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής Τρεις στους δέκα Έλληνες σε κίνδυνο φτώχειας – Άδωνις: Μακριά από μίζερους, τα παρουσιάζουν όλα πιο δύσκολα Βρετανία: Ο Μπέρναμ παραδέχθηκε ότι έπεσε θύμα φάρσας – «Όχι, δεν ένιωσα ντροπή» Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου στον Κωνσταντίνο Τσουκαλά Αρβανίτης: Τα εθνικά συμφέροντα δεν είναι «οικογενειακή υπόθεση» Κολομβία: Βιβλική καταστροφή από το φονικό σεισμό – Πάνω από 9,5 δισ. δολάρια εκτιμώνται οι ζημιές Χρ. Δήμας: 27 Αυγούστου το Μετρό φτάνει στην Καλαμαριά Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα Παναθηναϊκός: Εισιτήριο διαρκείας στους παίκτες που πήραν πρωτάθλημα ή συμμετείχαν σε ιστορικές πορείες στην Ευρώπη Τα γυρίζει τώρα ο Τραμπ για τις συνομιλίες με το Ιράν – Αραγτσί: «Mας ικετεύουν να διαπραγματευτούν μαζί μας» Τραγωδία στη Σίφνο: Ποιοι ήταν οι νεόνυμφοι επιβάτες και ο έμπειρος χειριστής του μοιραίου ελικοπτέρου Φωτιά στην περιοχή Παλαιοχώρι στη Μάνδρα Αττικής 
Moneypress.gr

JP Morgan: Θετική η αναβάθμιση του ΧΑ από τον STOXX – Εισροές σχεδόν 1 δισ. δολαρίων

Σαν μια ξεκάθαρα θετική εξέλιξη για το χρηματιστήριο της Αθήνας περιγράφει η JP Morgan την αναβάθμισή του στις ανεπτυγμένες αγορές από τον STOXX, παρά τις επιφυλάξεις που εξακολουθεί να εκφράζει ο οίκος σε σχέση με τον αντίκτυπο της αντίστοιχης αναβάθμισης από τον MSCI.
Η διαφορά, όπως φαίνεται, είναι η εκτίμηση της JP Morgan ότι πολύ λίγοι επενδυτές παρακολουθούν τους δείκτες αναδυόμενων αγορών του STOXX, επομένως οι σχετικές εκροές θα είναι μικρές. Στο πλαίσιο αυτό, ο οίκος περιμένει εισροές ύψους 957 εκατ. δολαρίων από τα παθητικά funds με την ένταξη της Ελλάδας στους δείκτες STOXX Europe.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, πρόκειται για ποσό που αντιστοιχεί σε 3-5 φορές τον μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών και σε συνδυασμό με το θετικό μακροοικονομικό περιβάλλον, αναμένεται να στηρίξει την αγορά.
Βασικοί ωφελημένοι αναμένεται να είναι οι συστημικές τράπεζες, οι οποίες και εκτιμάται ότι θα προσελκύσουν σχεδόν το 90% των εισροών.
Σύμφωνα με την JP Morgan, η συγκυρία είναι σημαντική, καθώς συμπίπτει και με την αύξηση κεφαλαίου ύψους 4 δισ. ευρώ της ΔΕΗ.
Από την άλλη πλευρά, η JP Morgan επιμένει ότι η αναβάθμιση του ΧΑ από τον MSCI αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη, καθώς ενώ η ελληνική αγορά είχε στάθμιση υψηλότερη του 4% στον MSCI EMEA EM, αυτή θα πέσει μόλις στις 38 μονάδες βάσης στον MSCI Europe.
Ειδικότερα, στον MSCI Europe αναμένεται να μπουν έξι ελληνικές μετοχές, με τον οίκο να περιμένει καθαρές εκροές 220 εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...