Τελευταία νέα
Άρχισαν οι συνέπειες της ανυπαρξίας Μητσοτάκη: Μετακίνηση του Λευκού Οίκου και ίσες αποστάσεις στο Αιγαίο! Η ανακοίνωση Κυβερνητικές πηγές για την απόκτηση των F-35: «Έγινε το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία» Μετά τον Μπάιντεν “απομονώνει” και ο Μακρόν τον Ερντογάν! Το αποθεωτικό tweet του Γάλλου προέδρου! Μπάιντεν – Ερντογάν: “Αμ’ έπος αμ’ έργον”! FT: Οι ΗΠΑ ανάβουν το «πράσινο φως» για την πώληση 40 F-16 στην Τουρκία Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση των F-35 Επιμένει στο αφήγημα του «ικανοποιημένου» Μητσοτάκη και της «αναδίπλωσης της Τουρκίας» το Μαξίμου Οικονόμου για Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέμματα από τη βουλή Οικονόμου κατά Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέματα και διαβολές Τσίπρας: Πολιτική απάτη η αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής -Ενσωματώνεται στους λογαριασμούς «Καρφιά» Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη: «Λιοντάρια και εθνικόφρονες αλλά στην πράξη δειλοί απέναντι στην εθνική ευθύνη» Τσίπρας: Η Τουρκία οικειοποιείται το Αιγαίο – Ανησυχία για τα ανταλλάγματα που πήρε στο ΝΑΤΟ «Ξύλο» Τσίπρα σε Μητσοτάκη στη Βουλή: «Απάτη η εικονική αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής! Μας λέγατε λαϊκιστές, ξαφνικά έγινε παράνομη η ρήτρα; Είστε μεγαλόψυχοι; Πολιτικοί απατεώνες είστε!»

KKE:Λήψη μέτρων για τους επαγγελματίες της εστίασης που δεν διαθέτουν υπαίθριους χώρους

Ιούλιος 03,2021

Ερώτηση Βουλευτων Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβει τις εγκληματικές ευθύνες που έχει πίσω από την επίκληση της «ατομικής ευθύνης». Μάλιστα το τελευταίο διάστημα η επίκληση στην ατομική ευθύνη γίνεται με χυδαίο τρόπο όπως για παράδειγμα το «αντάλλαγμα» των 150 ευρώ για τους νέους που θα εμβολιαστούν ή ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν οι κλειστοί χώροι της εστίασης.
Στις ανακοινώσεις που έγιναν από μεριάς της Κυβέρνησης, δεν έγινε πουθενά λόγος για μέτρα στήριξης ιδιαίτερα στους επαγγελματίες της εστίασης που έχουν αμιγώς κλειστούς ή διαθέτουν περιορισμένους εξωτερικούς χώρους. Πολύ περισσότερο που η πλειοψηφία αυτών των επαγγελματιών που δραστηριοποιείται στα μεγάλα αστικά κέντρα (πχ Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) θα ανοίξουν στις 15 Ιουλίου, δηλαδή σε μια περίοδο που αντικειμενικά τα αστικά κέντρα θα ερημώνουν εξαιτίας και των καλοκαιρινών αδειών.
Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα οι ήδη υπερχρεωμένοι επαγγελματίες να φορτώνονται με νέα χρέη καθώς θα πρέπει να καλύψουν από την τσέπη τους τμήμα του ενοικίου του Ιουλίου και ολόκληρο τον Αύγουστο, αφού η Κυβέρνηση διακόπτει τις αντίστοιχες επιδοτήσεις στη λογική ότι θα μπορούν να είναι ανοιχτοί.
Το ΚΚΕ θεωρεί απολύτως αναγκαίο η Κυβέρνηση να πάρει τώρα μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών της εστίασης που δε διαθέτουν ή διαθέτουν περιορισμένους υπαίθριους χώρους, όπως να συνεχιστεί η επιδότηση στο 100% του ύψους του ενοικίου, καθώς και να στηριχθούν οικονομικά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους μέχρις ότου να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με όρους που να μπορούν να στηρίξουν το εισόδημά τους.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση για τη στήριξη των μικρών επαγγελματιών της εστίασης που οι επιχειρήσεις τους δε διαθέτουν υπαίθριους χώρους ή διαθέτουν περιορισμένους;

Οι Βουλευτές
Καραθανασόπουλος Νίκος
Μανωλάκου Διαμάντω
Λαμπρούλης Γιώργος
Στολτίδης Λεωνίδας
Συντυχάκης Μανώλης

Διαβάστε επίσης...