Τελευταία νέα
Ξεκινά η προεκλογική «μάχη» Μητσοτάκη για τη Β. Ελλάδα – Ο υπέρτατος στόχος της ΝΔ, σε πρώτο πλάνο η καταγγελία για το τουρκικό προξενείο Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2023: Γεωπονική σχολή στις 9, 10 και 11 Ιουνίου. ΚΚΕ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Ήταν μια ομολογία για το τι περιμένει τον ελληνικό λαό στις 26 Ιούνη Επικοινωνία Κασκαρέλη – Φιντάν για τους μετανάστες στον Έβρο Κρίσιμη συνάντηση Στεφανή με τον πρέσβη του Ισραήλ Ανάλυση: Τι σηματοδοτεί για το πολιτικό σκηνικό η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ Έδωσε το σήμα ο Αλέξης Τσίπρας: “Πάμε σε μια μεγάλη αντεπίθεση για την ανατροπή” ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή: Παραιτήθηκε για να κουκουλωθεί η υπεροψία του μέχρι τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ για την ουρανομήκη … θρασύτητα Καραμανλή: «Επιβεβαίωσε ότι η παραίτησή του έγινε απλά για να κουκουλωθεί η ασυγκράτητη έπαρση και υπεροψία του μέχρι τις επόμενες εκλογές» Ανδρουλάκης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ η αναγέννηση του ΕΣΥ – Να γίνουμε η αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα: Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου θα έβγαζε το σκασμό … εδώ κουνάει και το δάχτυλο και ειρωνεύεται κι από πάνω! ΣΥΡΙΖΑ: Το απίστευτο θράσος του Κ. Καραμανλή

KKE:Την πόρτα της εξόδου βλέπουν οι πρώτοι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).

Μάιος 26,2023

Ανακοίνωση του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ

Την πόρτα της εξόδου από τον εργασιακό χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων βλέπουν οι πρώτοι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). Με την απόλυση στο χέρι, μετά από 6 χρόνια εργασίας σε παραμεθόριες περιοχές, σε πολεμικά πλοία, στα νησιά του Αιγαίου και σε Πτέρυγες Μάχης, αφού τους ξεζούμισε για ένα κομμάτι ψωμί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν τους δίνει το δικαίωμα ούτε στο ταμείο ανεργίας να μπουν. Τι θα ακούσουν; Θα ακούσουν: «Σας ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας για ό,τι κάνατε για τις Ένοπλες Δυνάμεις, να νοιώθετε περηφάνια, αλλά ψάξτε να βρείτε αλλού δουλειά». Να ανακληθούν άμεσα οι διαταγές απόλυσης. Να επανέλθουν στις θέσεις τους οι απολυμένοι ΟΒΑ, είτε με τον ίδιο τον θεσμό τους ως ΟΒΑ, είτε ως Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ), είτε ως μόνιμο προσωπικό.
Αυτή θα είναι η απαρχή για νέες απολύσεις. Ήδη στα επόμενα 2 χρόνια ετοιμάζονται για απόλυση οι πρώτοι ΕΠΟΠ. Χιλιάδες ΕΠΟΠ που δεν συμπληρώνουν συντάξιμα χρόνια για μια σύνταξη που θα ικανοποιεί τις βασικές τους ανάγκες για την επιβίωσή τους, τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους. Εργαζόμενοι στην ηλικία των 50 ετών θα δουν την πόρτα της εξόδου, εξαιτίας ενός νομοθετικού πλαισίου, που μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) δεν ήθελαν να αλλάξουν. Κανείς ΕΠΟΠ να μην απολυθεί.
Μόνο με ένα ισχυρότερο ΚΚΕ στη βουλή θα μπορέσουμε να βάλουμε φρένο. Την 21η Μάη έγινε ένα βήμα. Την 25η Ιούνη πάμε όλοι μαζί για περισσότερα.

Διαβάστε επίσης...