Τελευταία νέα
«Το έκανε για το χάσει» – «Κεραυνοί» Βαρουφάκη κατά Τσίπρα για το παρασκήνιο του δημοψηφίσματος το 2015 Η αδελφή των διδύμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη ήταν η γυναίκα που φώναξε στον Μητσοτάκη – Η ανάρτηση του πατέρα Το αιχμηρό βίντεο – ντοκουμέντο του Στέφανου Κασσελάκη από το “οδοιπορικό” του στην δοκιμαζόμενη Παλαιστίνη: “Αλλιώς να λες «υποστηρίζω την ειρήνη» και αλλιώς να έρχεσαι εδώ -Στον αέρα μυρίζει πόλεμος” «Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης» – Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα Κασσελάκη από τα κατεχόμενα Μεγάλη ντροπή! Η φρουρά του Μητσοτάκη τραμπούκισε tην αδερφή των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη μπροστά στον Πρωθυπουργό όταν ζήτησε να κάνει παρέμβαση ! Επιμένει να προκαλεί η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: Σέβομαι την συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιστεύω και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε τον φημισμένο μοσχαρίσιο γύρο στην Πτολεμαΐδα, αλλά έμεινε με την όρεξη Βασίλης Κικίλιας: «Ο εμπρησμός έχει γίνει κακούργημα» – Τι είπε για τον Τούρκο που συνελήφθη στο Αιγάλεω Πρέσβης Ισραήλ για Κασσελάκη: Ήλπιζα ότι θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς Στη… γωνία περιμένει ο Τσίπρας τον Κασσελάκη ΠΑΣΟΚ: Να παραιτηθεί η Κεραμέως μετά από το πόρισμα για τη διαρροή στη ΝΔ προσωπικών δεδομένων εκλογέων ΣΥΡΙΖΑ: Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αποπέμψει ο Μητσοτάκης την Κεραμέως

LGBTQI+ Voice Up: Project Greece – Η Ισότητα στον Γάμο

Σεπτέμβριος 28,2021

Από τις διεκδικήσεις του  ΑΚΟΕ (ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τους ομόφυλους γάμους στην Τήλο το 2008, μέχρι το σύμφωνο συμβίωσης και το πόρισμα της επιτροπής για την Εθνική Στρατηγική Ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+, ελάχιστα βήματα έχουν γίνει προς την ισότητα στον γάμο στην Ελλάδα.

Μικρά και δειλά βήματα που μαρτυρούν την ανάγκη ψήφισης ενός νομοσχεδίου που θα εξασφαλίσει αυτή την ισότητα, κάνοντας την υπόσχεση της πολιτείας για ισονομία… πράξη!

Το βίντεο “Η Ισότητα στον Γάμο” κάνει – με τη βοήθεια του δημοσιογράφου και πρώτου εκπροσώπου του Α.Κ.Ο.Ε. Γρηγόρη Βαλλιανάτου – μια μικρή αναδρομή στην ιστορία και τις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά και σε όλες τις χαμένες ευκαιρίες που είχε η Ελλάδα να περάσει την ισότητα στον γάμο.

Ο δικηγόρος Ηλίας Γιαννατσής εξηγεί τις διαφορές μεταξύ του συμφώνου συμβίωσης και ενός νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ενώ η ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και επιστημονικά συνυπεύθυνη του Orlando LGBT+, Έλενα – Όλγα Χρηστίδη, τοποθετείται “σπάζοντας” τους αντιεπιστημονικούς μύθους, γύρω από την καταλληλόλητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων να γίνουν γονείς.

Η φυσιοδίφης Χριστίνα Τριχά εξηγεί τους λόγους που την εξαναγκάζουν να παντρευτεί την σύντροφό της στο εξωτερικό ενώ η ευρωβουλεύτρια και συμπροεδρεύουσα του LGBTI Intergroup του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Terry Reintke, αναφέρεται στις αξίες και στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που περιστρέφονται γύρω από την ισονομία, τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους, κάνοντας έκκληση προς την Ελλάδα να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Συμμετέχουν, επίσης, ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου και η Κατερίνα Τρίμμη, δικηγόρος και εκπρόσωπος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο στην Ε.Ε.Δ.Α., που μας εξηγούν τι σημαίνει να είσαι ΛΟΑΤΚΙ+ γονέας στην Ελλάδα του σήμερα.

Το βίντεο προέκυψε μετά από ανοιχτή ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από δύο χιλιάδες ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα από την Ελλάδα, καθώς και μετά από αντίστοιχη διεργασία σε working groups, στο πλαίσιο του προγράμματος “LGBTQI+ Voice Up: Project Greece”.

To πρόγραμμα έχει ως κεντρικό στόχο την ανάδειξη των βασικών ζητημάτων που απασχολούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ελλάδα, με σκοπό την περαιτέρω προβολή τους. Ακόμη, στοχεύει στην ενδυνάμωση της φωνής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει, μέσα από την ανάδειξη των βασικών ζητημάτων που απασχολούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τον ρόλο και τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως ισχυρό της σύμμαχο σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Το “LGBTQI+ Voice Up: Project Greece” υλοποιείται από τη Homo Evolution με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την περίοδο 2021-2022.

Η ομάδα του έργου:

Βασίλης Θανόπουλος

Νικόλας Μαλανδράκης

Κλεοπάτρα Οικονομίδου

Μάριος Παπαδόπουλος

Γιάννης Παπαγιαννόπουλος

Νίκος Σοφιανός

Κάμερα: Γρηγόρης Μορίκης

Μοντάζ: Νικόλας Μαλανδράκης

Επιμέλεια: Βασίλης Θανόπουλος, Κλεοπάτρα Οικονομίδου

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους:

Γρηγόρης Βαλλιανάτος – Δημοσιογράφος, πρώτος Εκπρόσωπος Τύπου του Α.Κ.Ο.Ε.

Ηλίας Γιαννατσής – Δικηγόρος

Μιχάλης Οικονόμου – Ηθοποιός

Κατερίνα Τρίμμη – Μέλος Οικογενειών Ουράνιο Τόξο

Χριστίνα Τριχά – Φυσιοδίφης

Έλενα – Όλγα Χρηστίδη – Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικά Συνυπεύθυνη Orlando LGBT+

Terry Reintke – Ευρωβουλεύτρια, Συμπροεδρεύουσα του LGBTI Intergroup του Ευρωπαϊκού Κοινωβουλίου

Ευχαριστούμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γραφείο στην Ελλάδα για την παροχή του χώρου και τη φιλοξενία του.

Υπηρεσίες προσβασιμότητας και υποτιτλισμός: Με Άλλα Μάτια

Σχετικά με την Homo Evolution:

Η Homo Evolution ιδρύθηκε το 2010 σε μια προσπάθεια να συνδυάσει μια κοινή στρατηγική για LGBTI πρωτοβουλίες σε θέματα που αφορούν ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, κουλτούρα και πληροφορίες ταξιδιών. Ο βασικός επιχειρηματικός μας στόχος είναι η εξέλιξη και η προώθηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Οι συνεργασίες μας με Ελληνικές επιχειρήσεις, όπως επίσης και με εθνικούς και διεθνής οργανισμούς της  ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αποτελούν βασικούς παράγοντες επιτυχίας της αποστολής μας.

Διαβάστε επίσης...