O Ντανιίλ Μεντβέντεφ χρειάστηκε…δύο μέρες, αλλά και να σβήσει και match-point για να ξεκινήσει με το δεξί στο 250άρι τουρνουά Libema Open του Ντεν Μπος, επιστρέφοντας μάλιστα από το 2/5 στο tie-break του τρίτου σετ!
Στην αναμέτρηση που ξεκίνησε την Πέμπτη (11/6), αλλά διακόπηκε λόγω βροχής, ο Μεντβέντεφ «ίδρωσε» για να ξεπεράσει τον 17χρονο Ολλανδό και Νο779 του κόσμου, Τάις Μπόογκαρντ με 6-3, 4-6, 7-6(6) μετά από (συνολικό χρόνο) δύο ώρες και 29 λεπτά.
Medvedev survives
The No.3 seed saves a match point to defeat 17-year-old Thijs Boogaard 6-3 4-6 7-6! pic.twitter.com/y5pjOHShZT
— Tennis TV (@TennisTV) June 12, 2026
Αυτή ήταν η 25η νίκη τη φετινή σεζόν για τον 30χρονο Ρώσο και Νο8 του κόσμου, εξασφαλίζοντας μια θέση για τον 98ο ATP προημιτελικό στην καριέρα του, αλλά και τον τέταρτο στο τουρνουά (2017, 2022, 2025, 2026).
Με ένα break στην αρχή (2-1) κι ένα στο τέλος (6-3) ο Μεντβέντεφ έδειχνε ότι θα «καθαρίσει» εύκολα το παιχνίδι απέναντι σε έναν παίκτη που στον πρώτο γύρο είχε κάνει την πρώτη νίκη καριέρας στο τουρ!
Στο δεύτερο σετ, ήρθε το γρήγορο break από το Μπόογκααρντ (1-0), αλλά παράλληλα ήρθε και η βροχή με τον 17χρονο να προηγείται με 3-2 έχοντας τις μπάλες στα χέρια για να σερβίρει.
Το παιχνίδι διεκόπη για την Παρασκευή (12/6) με τον Ολλανδό να κρατάει το σερβίς του και με 6-4 να φτάνει στο 1-1 γνωρίζοντας την αποθέωση από το ολλανδικό κοινό.
Το decider έμοιαζε εύκολη υπόθεση για τον Ρώσο, ο οποίος με break νωρίς (2-0) και με το 5-2 λίγο αργότερα έγινε το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Ωστόσο, το break του Μπόογκααρντ, τη στιγμή που ο Μεντβέντεφ σέρβιρε για το ματς, πήγε να αλλάξει όλο το σκηνικό.
Ο Ολλανδός μείωσε σε 5-4 και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 5-5. Στο 12ο game μάλιστα χρειάστηκε να σβήσει δύο match-points του Μεντβέντεφ για να πάει το ματς στο tie-break. Εκεί ο 17χρονος προηγήθηκε με 3/0 και 5/2, με τον Μεντβέντεφ να ισοφαρίζει σε 5/5.
Αμέσως μετά ο Μπόογκααρντ έφτασε σε match-point κάνοντας το 6/5, αλλά αυτός ήταν και ο τελευταίος του πόντος στο τουρνουά, με τον Μεντβέντεφ να κατακτά τους επόμενους τρεις πόντους και μαζί την πρόκριση για τα προημιτελικά.
Ο φιναλίστ του 2022 θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Μάριν Τσίλιτς, ο οποίος με τη σειρά του κέρδισε τον Πορτογάλο Νούνο Μπόρζες με 3-6, 7-6(5), 6-3.
LIBEMA OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (-1h)
The post Libema Open: Ο Μεντβέντεφ έσβησε MP για να κερδίσει τον 17χρονο Μπόογκααρντ (vids) appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
