Τελευταία νέα
Ελένη Καρακάση: Έγινε ανάδοχη μητέρα – «Ήρθε το παιδάκι μας στο σπίτι» Αναβάλλονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ ΝΑΖΑ για τις 7 Οκτωβρίου «The Batman Part II»: Διακόπηκαν προσωρινά τα γυρίσματα στο Λονδίνο Φλωρίδης: Κακούργημα οι τηλεφωνικές απάτες Το τελευταίο «τανγκό» του Μέσι με την Εθνική Αργεντινής Θεοδωρικάκος για ακρίβεια: «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τον χειμώνα, πιθανόν να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα» Ερώτηση ΚΚΕ προς Κομισιόν για ”μακεδονική γλώσσα” και ”μακεδονικό πολιτισμό” Φλωρίδης: Κακούργημα από το πρώτο ευρώ οι τηλεφωνικές απάτες Νομοσχέδιο βάζει «φρένο» στην τεχνητή νοημοσύνη για τη διαχείριση εργαζομένων: «Θέλει όρια» λέει η Νίκη Κεραμέως Θάνατος Μαζωνάκη: Τι «δείχνουν» τα τέσσερα αλάρμ κατά τη διάρκεια της πλασμαφαίρεσής του – Έγγραφο ντοκουμέντο Λάρισα: Πώς έγινε η έκρηξη στο συνεργείο – «Έκανα μια δουλειά με φιάλη υγραερίου», λέει ο γιος του ιδιοκτήτη Ερντογάν-Βιστ: Συνάντηση με το βλέμμα στο μέλλον
Newsauto.gr

Limit Up των ηλεκτρικών στην Ευρώπη!

Η ευρωπαϊκή αγορά πηγαίνει ολοταχώς προς την ηλεκτροκίνηση το 2026, με τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή να αποτελούν αρωγό σε αυτό.

Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου δείχνει να αφήνει πίσω της την αβεβαιότητα των προηγούμενων ετών, με τη ζήτηση να κινείται ανοδικά σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες.

Ωστόσο, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ιουνίου ήταν η ηλεκτροκίνηση, η οποία κατέγραψε θεαματική άνοδο, καθώς οι αυξημένες τιμές των καυσίμων και η άφιξη πιο προσιτών ηλεκτρικών μοντέλων στρέφουν ολοένα και περισσότερους αγοραστές προς τα EV.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Dataforce, που καλύπτουν περίπου το 98% των ταξινομήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις χώρες της EFTA, οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γηραιά Ήπειρο αυξήθηκαν κατά 13% τον Ιούνιο, φτάνοντας τα 1,38 εκατομμύρια οχήματα.

Η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στα αμιγώς ηλεκτρικά, οι πωλήσεις των οποίων εκτοξεύθηκαν κατά 52%. Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν μοντέλα όπως τα Tesla Model 3 και Model Y, αλλά και τα Renault 5 E-Tech και Skoda Enyaq.

Παράλληλα, οι κινεζικές μάρκες συνέχισαν την εντυπωσιακή τους επέλαση στην Ευρώπη, με τις συνολικές πωλήσεις τους να αυξάνονται κατά 118%. Στην κορυφή βρέθηκε η MG με 38.640 ταξινομήσεις, με την BYD να ακολουθεί από πολύ κοντά με 38.300, ενώ τρίτη ήταν η Chery με 35.228 πωλήσεις.

Ένας από τους βασικούς λόγους της αυξημένης ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η άνοδος των τιμών της βενζίνης και του πετρελαίου, οι οποίες σε αγορές όπως η Γαλλία και η Γερμανία, αλλά και η Ελλάδα, έχουν αυξηθεί κατά περίπου 20% από την έναρξη της σύρραξης στη Μέση Ανατολή τον περασμένο Φεβρουάριο.

Την ίδια στιγμή, οι κατασκευαστές λανσάρουν ολοένα περισσότερα προσιτά ηλεκτρικά, με αποτέλεσμα η κατηγορία των φθηνών EV να παρουσιάσει αύξηση πωλήσεων κατά 60% μέσα στον Ιούνιο.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι υπόλοιπες εξηλεκτρισμένες τεχνολογίες. Οι πωλήσεις plug-in υβριδικών αυξήθηκαν κατά 25%, ενώ τα απλά υβριδικά κατέγραψαν άνοδο 26%. Αντίθετα, τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,5% και τα πετρελαιοκίνητα κατά 12%.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Το Audi Q3 αναβαθμίζεται!Είναι βιώσιμο το ευρωπαϊκό σχέδιο για προσιτά ηλεκτρικά;Πόσο θα κοστίσει στις αυτοκινητοβιομηχανίες η κατάργηση των θερμικών κινητήρων;

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...