Τελευταία νέα
Θεώνη Κουφονικολάκου: «Δεν έχει υπάρξει τόσο απαξιωμένο εκπαιδευτικό σύστημα όσο αυτό σήμερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης» Τσίπρας από Καλαμάτα: «Θέλουμε να δώσουμε την προοπτική της νίκης – Δεν μας απασχολεί η δεύτερη θέση» Τσεχία: Κινέζος δημοσιογράφος κατηγορήθηκε για κατασκοπεία – Αθωώθηκε από το δικαστήριο Τσίπρας: Η κυβερνητική απαξίωση του ΕΣΥ φαίνεται από το ότι έχει τον Γεωργιάδη 3 χρόνια υπουργό Υγείας Νετανιάχου: Αλλάζει γραμμή και τάσσεται τώρα υπέρ ευρύτερου κυβερνητικού συνασπισμού – Βάζει όρο να μείνει πρωθυπουργός Δημοσκόπηση ALCO: Σχεδόν 7 στους 10 θέλουν κυβερνητική αλλαγή Νέα υπόθεση «Πελικό» στη Βρετανία: Γυναίκα βιαζόταν για πάνω από 20 χρόνια, ναρκωμένη από τον άνδρα της «Μνημόνιο κατανόησης» με Βουλγαρία: Σε ποιον ανήκει η κυριότητα των 48 κειμηλίων, κυρία Μενδώνη; Τσίπρας: «Η απαξία της κυβέρνησης για το ΕΣΥ αποτυπώνεται από το γεγονός και μόνο ότι έχει επί τρία χρόνια υπουργό τον Άδωνι Γεωργιάδη» Super League: Καλαμάτα και Ηρακλής μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις Συγκίνηση στα βραβεία ΠΣΑΠΠ: Η βράβευση του Τεττέη από έναν μαχητή ζωής – «Λύγισε» ο Χατζηγιοβάνης για τον μικρό Δημήτρη-Όθωνα Αντικυβερνητικά πυρά Ανδρουλάκη: Εθνικώς αναγκαίος ο στόχος για πολιτική αλλαγή – Τι είπε για τουρκολυβικό και «ήρεμα νερά»
Efsyn.gr

Live η ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.
H προτείνουσα Βουλή ολοκληρώνει σήμερα την αποστολή της, με τη διεξαγωγή της 2ης ψηφοφορίας, για την αναθεώρηση του συντάγματος. Με την δεύτερη ψηφοφορία «κλειδώνει» η πλειοψηφία με την οποία οι διατάξεις που θα κριθούν αναθεωρητέες θα «μεταφερθούν» στην επόμενη, την αναθεωρητική Βουλή.
Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού:

 
Οι ψήφοι που θα εξασφαλίσει σήμερα η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, θα καθορίσει την πλειοψηφία που θα απαιτηθεί στην επόμενη, την αναθεωρητική Βουλή, για να αλλάξει το περιεχόμενο κάθε διάταξης που προτείνεται προς αναθεώρηση.
Aν η πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος λάβει την πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 ψήφοι), όχι όμως και την πλειοψηφία των τριών πέμπτων (180 ψήφοι), η επόμενη Bουλή, κατά την πρώτη σύνοδό της, μπορεί να αποφασίσει σχετικά με τις αναθεωρητέες διατάξεις με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των μελών της (180 ψήφοι).
Κατά την πρώτη ψηφοφορία που έγινε τον περασμένο Ιούλιο, καμία από τις διατάξεις που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία προς αναθεώρηση δεν συγκέντρωσε 180 ψήφους. Όλες όμως εξασφάλισαν την πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, με πλειοψηφία που κυμάνθηκε μεταξύ 158 και 161 ψήφων, καθιστώντας το αναθεωρητικό εγχείρημα «ζωντανό».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...