Τελευταία νέα
Μουντιάλ 2026: Πρώτη φορά στους «16» η Αίγυπτος – Υπέταξε στα πέναλτι την Αυστραλία [βίντεο] Γαλλία: Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 29% την εβδομάδα του μέγαλου καύσωνα Αφροδίτη Νέστορα: «Η τυφλή πολιτική βία να μην κερδίσει» – Η πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο της μητέρας της Μέση Ανατολή: Επιστρέφει στη Γαλλία το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle Μουντιάλ 2026: Στα ύψη οι τιμές των εισιτηρίων στο Μεξικό-Αγγλία, έντονες αντιδράσεις κατά της FIFA Καύσωνας στις ΗΠΑ: Ακυρώνονται εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου “Φιάσκο” Ντόκου: Ομαδικά πυρά κατά Μαξίμου από την αντιπολίτευση Μεξικό: Βρέθηκε νεκρή δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στα μέσα Ιουνίου Ανατράπηκε λέμβος στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης Καρέ – καρέ η τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σπίτι του Σάββα Αναστασιάδη ΚΚΕ: Την πολιτική που οδήγησε στη λειψυδρία στην Αίγινα σερβίρει ως «λύση» η Κομισιόν Π.Γερουλάνος: «Η σωστή διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης προϋπέθετε άλλη κυβέρνηση»
Libre.gr

LIVE Ο Τσίπρας παρουσιάζει το νέο κόμμα

Αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα. Ήδη έχει καλυφθεί ο χώρος της Πλατείας Θησείου και οι συγκεντρωμένοι σταδιακά απλώνονται στην Αποστόλου Παύλου και στις αρχές της οδού Ηρακλειδών.Παρόντα πολλά στελέχη της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς.

Ο χώρος μπροστά στην εξέδρα που θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτος ενώ οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Σαρακιώτης, Οζγκιούρ Φερχάτ βρίσκονται στην εκδήλωση όπως επίσης η Αθηνά Λινού και η Δώρα Αυγέρη.

Παρόντες ο Νίκος Μπίστης, ο Νίκος Μπελαβίλας, πανεπιστημιακός στο ΕΜΠ, στέλεχος αυτοδιοίκησης στον Πειραια, ο Κώστας Γαβρόγλου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, Ανδρεας Νεφελούδης, Διονύσης Τεμπονέρας, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, Γιώργος Σιακαντάρης.

Επίσης Ζανέτ Τσίπρα, Κατερίνα Μπέρδου, Εύα Ρέντζου από τα νέα πρόσωπα, Μαριζέτα Αντωνοπούλου, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Στον χώρο της εκδήλωσης βρίσκεται και ο Αντώνης Σαουλίδης, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Τι θα περιλαμβάνει η διακήρυξη

Η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος αναμένεται πως θα περιλαμβάνει τον όρο «νέος πατριωτισμός» που ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του ως συνεκτικό στοιχείο της πολιτικής του πρότασης.

Επίσης, πρόκειται να επισημάνει την σχέση του «πατριωτισμού» με την κοινωνική δικαιοσύνη, την δημοκρατία και τον περιορισμό της ασυδοσίας της οικονομικής ολιγαρχίας, κάνοντας μάλιστα αναφορές στην ανάγκη να τοποθετηθεί η κοινωνία «πάνω από τα κέρδη των αγορών». 

Η ιδρυτική διακήρυξη θα περιέχει σφοδρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική σε όλα τα πεδία. Με έμφαση στο «ήθος και ύφος» της διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία. Θυμίζοντας τις υποκλοπές, την τραγωδία των Τεμπών, την κατάπτωση του κράτους δικαίου και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει για τον κοινωνικό και πολιτικό στόχο του νέου κόμματος. Δεν θα είναι άλλος παρά η «η μεγάλη δημοκρατική και κοινωνική επανεκκίνηση της χώρας από την πλευρά της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας». Αναφορά που άμεσα παραπέμπει στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Οι αντιδράσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Τα τελευταία 24ωρα ο Αλέξης Τσίπρας έχει βρεθεί στο στόχαστρο όλων των σημερινών πρωταγωνιστών του πολιτικού σκηνικού. Με πρώτη την Νέα Δημοκρατία. 

Ο Κυριακός Μητσοτάκης αναφερόμενος συνολικά στα κόμματα που ανακοινώνονται μίλησε για «πολιτική Βαβέλ» με στόχο την κυβέρνηση. Αυτά ενώ τα προηγούμενα 24ωρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ασκεί προσωπικές επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα, αντλώντας «υλικό» κατά κύριο λόγο από την περίοδο της διακυβέρνησης του 2015-2029 και ειδικά το πρώτο εξάμηνο που περιλάμβανε τις διαπραγματεύσεις με την «Τροϊκά». 

Επικριτική τακτική όμως – αν και δίχως προσωπικές αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα – ακολουθεί και το ΠΑΣΟΚ. Εστιάζοντας κυρίως σε αναφορές του Γιώργου Σιακαντάρη, που είχε την εποπτεία του Μανιφέστου του νέου κόμματος. Αυτές αφορούν κυρίως απόψεις του σχετικά με τις αλλαγές των «διαχωριστικών γραμμών» στην πολιτική ζωή της χώρας. 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...