Τελευταία νέα
Βουλή: Πέρασαν από την Επιτροπή οι συμφωνίες με Ιταλία και Πολωνία για διαβαθμισμένες πληροφορίες «Είσαι απατεώνας»: Πολάκης vs Κασσελάκης: Επεισόδιο “ποιος θα γράψει το πιο οργισμένο post… ΠΑΣΟΚ: Επιτάχυνση για την προεκλογική ομάδα- Κρίσιμες αποφάσεις για Γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στοιχεία καθεστώτος και είναι όμηρος της ακροδεξιάς Ν. Κακλαμάνης: Δεν παίζουμε με τους θεσμούς για να μην εμφανιστούν ξανά κάποιοι που θα θελήσουν να βάλουν την Ελλάδα «στο γύψο» Ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Ν. Ανδρουλάκης: Ο αγώνας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ήταν ταυτόχρονα αγώνας για εθνική αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία Φάμελλος: Η κυβέρνηση να υποστηρίξει την αναστολή Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ στο συμβούλιο ΥΠΕΞ Δημιουργείται ευρωπαϊκό παρατηρητήριο καυσίμων – Θα παρακολουθεί σε real time τα επίπεδα προσφοράς και αποθεμάτων Σ.Φάμελλος: Να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά τον αυταρχισμό, σε όποια μορφή κι αν εμφανιστεί ΠΑΣΟΚ: Η συμπεριφορά Γεωργιάδη σύμφυτη με την αλαζονεία και τον καθεστωτισμό της διακυβέρνησης Μητσοτάκη Mαρινάκης για άρσεις ασυλίας: Δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις σε πιθανές διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ
Thepressproject.gr

Mαρινάκης για άρσεις ασυλίας: Δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις σε πιθανές διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τις πληροφορίες ότι θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην αυριανή ψηφοφορία για την άρση ασυλίας βουλευτών της ΝΔ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, λέγοντας ότι από τη στιγμή που δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, δεν θα υπάρξει κάποια συνέπεια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι βουλευτές ζήτησαν οι ίδιοι την άρση της ασυλίας τους προκειμένου να αποδείξουν την αθωότητά τους. «Από εκεί και πέρα οι βουλευτές θα ψηφίσουν και θα αποφασίσουν», είπε στα «Παραπολιτικά 90,1», προσθέτοντας ότι τυχόν διαφοροποιήσεις στην αυριανή ψηφοφορία «δεν θα παράξουν πολιτικό αποτέλεσμα». Συμπλήρωσε ότι «κάποιες φορές παραιτούνται κάποιοι για να μην “πυροβολεί” κάποιος μια κυβέρνηση για περίπτωση που ερευνάται».
Υπενθυμίζεται πως ο Στέλιος Πέτσας, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπερψηφίσει την άρση ασυλίας των συναδέλφων του στη Βουλή και δήλωσε πως θα απέχει από την αυριανή ψηφοφορία, παρά την επιθυμία του πρωθυπουργού να ταχθούν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπέρ της άρσης, και παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι έχουν ζητήσει την άρση ασυλίας τους. Προηγουμένως, ο Μάκης Βορίδης εμφανίστηκε αναποφάσιστος σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει στη Βουλή για την άρση ασυλίας των 13 βουλευτών της ΝΔ που εμπλέκονται στις νέες δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Επιπλέον, Π. Μαρινάκης είπε αύριο η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει τα επίσημα στοιχεία και υπάρχει «συγκροτημένη αισιοδοξία» ότι θα είναι θετικά. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για νέα μέτρα στήριξης. «Κάνουμε όσα παραπάνω μας επιτρέπεται», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός άνοιξε αυτήν τη συζήτηση γιατί τώρα είναι η ώρα».
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...