Τελευταία νέα
Καλλιθέα: Απομακρύνθηκαν φιαλίδια με εκρηκτικό οξύ – «Μας είπαν ότι μπήκαν βόμβες και να βγούμε έξω», λέει κάτοικος [βίντεο] Ο Σαμαράς και το νυχτερινό τηλεφώνημα με υπάλληλο που του είπε ότι είναι ο… Πούτιν Σύσκεψη στο Μαξίμου με Μητσοτάκη, Βαγγέλη Μαρινάκη και Μώραλη για αναβάθμιση του “Καραϊσκάκης” O Καρβέλας καταπέλτης κατά της Άννας Βίσση: «Έχει πάρει κατεύθυνση που δεν με βρίσκει σύμφωνο – Νιώθω συντριβή» Στ. Καλαφάτης: Η βιώσιμη ανάπτυξη μετατρέπει το brain drain σε μόνιμο braingain Στο Μαξίμου ο Βαγγέλης Μαρινάκης – Συναντήθηκε με Μητσοτάκη – Παπασταύρου Τον Νοέμβριο εκδικάζεται η αγωγή του ΕΟΠΥΥ κατά της Novartis – Ζητά 228 εκατ. ευρώ Σαμαράς: Προσωπική υποχρέωσή μου να συνεισφέρω στην πατρίδα Παπαδοπούλου – ΕΛ.Α.Σ: «Επαναλαμβανόμενη αστοχία δεν είναι αστοχία, είναι επιλογή» – Σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση για ακρίβεια και καύσιμα Νέος σταθμός κρουαζιέρας στην Οκινάουα Η Σουηδία στέλνει Patriot στην Πολωνία: «Εντατικότερη επιτήρηση του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ» Γκράβα: Δούκας προς υπουργείο Παιδείας – «Να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν»
Libre.gr

MED9-Κροατία: Οι τιμές της ενέργειας, η ενεργειακή ασφάλεια,το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της Συνόδου

Η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, οι τιμές της ενέργειας και η ενεργειακή ασφάλεια, το μεταναστευτικό, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή, βρίσκονται στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής του σχήματος MED9, που πραγματοποιείται στο Σπλιτ της Κροατίας.

Στη Σύνοδο συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το «παρών» δίνουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα (Antonio Costa) και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Ursula von der Leyen).

Οι εννέα ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, τη θέση της Μεσογείου στο σημερινό γεωπολιτικό περιβάλλον, καθώς και τη σημασία της διαφύλαξης των μεσογειακών πόρων.

Η Σύνοδος πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, που έχει προγραμματιστεί για τις 15 και 16 Οκτωβρίου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται επίσης η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στις τιμές της ενέργειας και τις επιπτώσεις τους στην οικονομία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στη σύνδεση της ανταγωνιστικότητας με το κόστος της ενέργειας και στις ανάγκες στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων απέναντι στις αυξημένες τιμές, με παράλληλη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...