Τελευταία νέα
Δισεκατομμύρια για τη στέγη, αλλά χωρίς ορατή λύση στο στεγαστικό Μέχρι το Μαξίμου έφτασαν οι φήμες για αλλαγή ηγεσίας Κύπελλο Ελλάδας: Ποιες ομάδες που πέρασαν στη League Phase [βίντεο] Γάζα: Παλαιστίνιοι κατακρίνουν τη στάση των ΗΠΑ – «Δίνουν το ελεύθερο στον Νετανιάχου να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς» Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Καρπενήσι Ανακοίνωσε Αριάγκα η ΑΕΚ: Ποιος είναι ο 28χρονος χαφ από την Ονδούρα Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Τι κατέθεσαν οι πιλότοι – «Δεν είχαμε οπτική επαφή, νομίζαμε ότι πέσαμε σε καλώδια» Μητσοτάκης και πυρκαγιές: 4,5 εκατ. στρέμματα καμένα και οι υποσχέσεις που έμειναν στα χαρτιά Euronews: Οι Βρυξέλλες παρακολουθούν τα UFO από το 2023 Νέο «άκυρο» από το Ανώτατο Δικαστήριο σε προσφυγή του Τραμπ κατά της καταβολής αποζημίωσης για σεξουαλική επίθεση Μετά την πώληση Κωνσταντέλια ο ΠΑΟΚ πήρε 17χρονο Έλληνα από τη Ντόρτμουντ Θρήνος στη Ζιμπάμπουε: Ο απολογισμός του ναυαγίου φέρι ανέρχεται σε 92 νεκρούς 
Moneypress.gr

Mercedes: «Ο πόλεμος τιμών στην Κίνα δεν τελειώνει» – Προειδοποίηση από τον CEO

Ο έντονος ανταγωνισμός και ο πόλεμος τιμών στην κινεζική αγορά αυτοκινήτου δεν πρόκειται να αποκλιμακωθούν στο προσεχές μέλλον, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz Group, Όλα Καλένιους, προειδοποιώντας ότι οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες καλούνται να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα.
Μιλώντας σε εκδήλωση κοντά στο Ελσίνκι, ο επικεφαλής της Mercedes τόνισε ότι οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν τεράστια κεφάλαια προκειμένου να διεισδύσουν στην κατηγορία των πολυτελών οχημάτων, ανταγωνιζόμενες ευθέως μοντέλα όπως η S-Class και η G-Class (G-Wagon).
«Η ένταση του ανταγωνισμού στην Κίνα δεν πιστεύω ότι θα υποχωρήσει σύντομα. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πίεση από τις κινεζικές μάρκες
Οι κινεζικές εταιρείες, με πρωτοπόρο την BYD, κυριαρχούν πλέον στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του κόσμου. Η συνεχής παρουσίαση νέων μοντέλων και οι επιθετικές μειώσεις τιμών έχουν οδηγήσει σε έναν εξαιρετικά σκληρό ανταγωνισμό, ο οποίος έχει επηρεάσει τις πωλήσεις όχι μόνο της Mercedes, αλλά και άλλων γερμανικών κατασκευαστών, όπως οι Porsche, BMW και Audi της Volkswagen.
Η κατάσταση αυτή έχει ωθήσει τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες σε προγράμματα αναδιάρθρωσης με στόχο τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της αποδοτικότητας.
Παράλληλα, η παρατεταμένη κρίση στην αγορά ακινήτων της Κίνας έχει περιορίσει τη ζήτηση για ακριβά καταναλωτικά αγαθά, συμπεριλαμβανομένων των πολυτελών αυτοκινήτων.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Καλένιους, η Mercedes εξακολουθεί να διατηρεί ηγετική θέση στην κορυφαία κατηγορία της αγοράς, όπου περιλαμβάνονται και τα υψηλών επιδόσεων μοντέλα AMG.
Στοίχημα το νέο GLA
Ο επικεφαλής της Mercedes παρουσίασε στη Φινλανδία το νέο GLA, το οποίο φιλοδοξεί να ενισχύσει τις πωλήσεις της εταιρείας στη μικρότερη κατηγορία των SUV.
Το νέο μοντέλο θα διατίθεται με διαφορετικές επιλογές κινητήρων, μεταξύ των οποίων και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με αυτονομία έως 657 χιλιόμετρα. Οι παραγγελίες στη Γερμανία ξεκινούν την Πέμπτη, με τιμή εκκίνησης περίπου 48.600 ευρώ.
Η επιτυχία του νέου GLA θεωρείται κρίσιμη για τη στρατηγική της Mercedes, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να αυξήσει ξανά τις πωλήσεις της χωρίς να θυσιάσει την κερδοφορία της. Η εξασθένηση της ζήτησης στην Κίνα και η εστίαση της εταιρείας στα ακριβότερα μοντέλα την έχουν καταστήσει πιο ευάλωτη στην επιβράδυνση της παγκόσμιας αγοράς πολυτελών αυτοκινήτων.
Μεσοπρόθεσμος στόχος της Mercedes είναι να επιστρέψει σε ετήσιες πωλήσεις περίπου 2 εκατ. αυτοκινήτων, έναντι περίπου 1,8 εκατ. οχημάτων το προηγούμενο έτος.
Νέες περικοπές κόστους
Με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εβδομάδας, η Mercedes δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε νέα μέτρα μείωσης του κόστους, κυρίως στη Γερμανία, προκειμένου να στηρίξει την κερδοφορία της, μετά την πτώση κατά 30% των πωλήσεων στην Κίνα κατά το δεύτερο τρίμηνο.
Ο Καλένιους επισήμανε πάντως ότι η υποχώρηση αυτή δεν ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από τη συνολική κάμψη της κινεζικής αγοράς και υπογράμμισε ότι η εταιρεία διαχειρίζεται την τιμολογιακή της πολιτική στην Κίνα «με τη μέγιστη δυνατή οικονομική πειθαρχία».
Αναφερόμενος στο νέο GLA, ο επικεφαλής της Mercedes είπε χαρακτηριστικά ότι το αυτοκίνητο «μοιάζει με αρπακτικό», τονίζοντας τον πιο δυναμικό σχεδιασμό και τον σπορ χαρακτήρα του.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...