Τελευταία νέα
Μητσοτάκης για τα 34 χρόνια από τη δολοφονία Αρξαλιάν: «Η Δημοκρατία πάντα νικά το μίσος, δεν σας φοβόμαστε!» Επαναφορά Νίκου Σουρμελίδη στη διεύθυνση της «Αυγής» Ακρίτα: Θα στηρίξω Δούρου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Ακροδεξιός με το σπαθί του ο Πλεύρης Νέα βόμβα στην υπόθεση Predator: Ο Ταλ Ντίλιαν δηλώνει ότι ο ίδιος πούλησε το λογισμικό στην Ελλάδα Ο Κακλαμάνης «βλέπει» εκλογές το φθινόπωρο: «Μπορεί να είναι η θεραπεία στην πολιτική τοξικότητα» Και ο πρώην δήμαρχος Άργους υπερασπίζεται τους δύο αστυνομικούς: «Το κράτος έκανε τεράστιο λάθος, αντί να τους υποστηρίξει τους έκλεισε φυλακή» ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης: The Odyssey – Defy the Gods, η εικαστική έκθεση εμπνευσμένη από την Οδύσσεια του Nolan Πειραιάς: Νεαρό ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό μέσα σε αυτοκίνητο Χίος: Πρόσφυγες απειλούν να αυτοπυρποληθούν – «Δεν αντέχουμε άλλο εδώ, θέλουμε να φύγουμε» Πολάκης για ΣΥΡΙΖΑ: «Σίγουρα μπορώ να βάλω τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, η Ρένα Δούρου δεν μπορεί» Η διατλαντική εμπορική συμφωνία ΕΕ–ΗΠΑ: Θεσμική ολοκλήρωση και επισφαλής σταθερότητα
Newsauto.gr

MotoGP Τσεχίας Sprint: Νίκη για τον Μπανάια, πτώση για τον Μπεζέκι

Ο Πέκο Μπανάια επέστρεψε στις νίκες στους Αγώνες Sprint, αλλά το μεγάλο νέο ήταν η πτώση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Μάρκο Μπεζέκι με την Aprilia.

Η Ducati εμφανίστηκε πολύ δυνατή στον Αγώνα Sprint του MotoGP στο Μπρνο της Τσεχίας καθώς οι εργοστασιακοί αναβάτες της έκαναν το «1-3». Ο Πέκο Μπανάια ήταν εξαιρετικός από την αρχή μέχρι το τέλος και πήρε τη νίκη με τον Μαρκ Μάρκεθ στην 3η θέση. Ανάμεσά τους τερμάτισε ο εκπληκτικός Ιάπωνας Άι Ογκούρα με την Aprilia ο οποίος είχε και την pole position.

WE ARE GO IN THE #TissotSprint! WHAT A START by @peccobagnaia #CzechGP pic.twitter.com/nWgc5yWxlT— MotoGP (@MotoGP) June 20, 2026

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Μπανάια να μπαίνει μπροστά και να θέτει εκείνος το ρυθμό. Προσπάθησε μάλιστα άμεσα να φτιάξει μια διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι Άι Ογκούρα και Μαρκ Μάρκεθ τον καταδίωξαν μέχρι τέλους, αλλά ο Ιταλός άντεξε και έφτασε τελικά στην σημαντική νίκη.

Ο Ογκούρα από τη μεριά του έδειξε στους τελευταίους γύρους ότι μπορεί να επιτεθεί για τη νίκη, αλλά όπως δήλωσε, στο τέλος το εμπρός ελαστικό του δεν άντεξε και έτσι έμεινε στη 2η θέση. Το βάθρο έκλεισε ο Μαρκ Μάρκεθ ο οποίος μείωσε τη διαφορά του στη βαθμολογία από τους αναβάτες της Aprilia και τον Ντι Τζιαναντόνιο.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο με την Ducati της VR46, ενώ στην 5η θέση βρέθηκε ο Χόρχε Μαρτίν. Ο Μαρτίν είχε εξαιρετικό αγώνα και μάλιστα είδε τον μεγάλο του αντίπαλο στη βαθμολογία Μάρκο Μπεζέκι να πέφτει με αποτέλεσμα να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στους 15 βαθμούς.

What a duel between @37_pedroacosta and @88jorgemartin #CzechGP pic.twitter.com/JDlfSo9Ifv— MotoGP (@MotoGP) June 20, 2026

Την εξάδα συμπλήρωσε ο Ραούλ Φερνάντεζ, ενώ στη βαθμολογούμενη 9άδα μπήκαν οι Μπαστιανίνι, Αλντεγκέρ και Μπίντερ. Πτώση σημείωσαν οι Μορέιρα, Ακόστα, Μαρίνι, Κράτσλοου και Βινιάλες.

Την Κυριακή στις 15:00 πραγματοποιείται το Grand Prix της Τσεχίας στην πίστα του Μπρνο.

Αποτελέσματα Αγώνα Sprint

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Μια ηλεκτρική enduro έκλεψε την παράσταση στο Erzbergrodeo (+video)

Έτοιμο για μεγάλα ταξίδια το CFMoto 800MT ES

Μέχρι τέλος Ιουνίου η τιμή-έκπληξη της Zontes 703T

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...