Τελευταία νέα
Ο Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε το «Chabad House» στου Ψυρρή – «Η Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη» Γεωργιάδης κατά Τσίπρα: «Βρείτε μου βίλα στο Σούνιο με 500 ευρώ» Τέρμα η “φαρσοκωμωδία” Καραμανλή – Μητσοτάκη ένα μήνα μετά τα Τέμπη: Κανονικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο “παραιτηθείς” υπουργός! Star: “Ήταν σε ανοιχτή γραμμή όλον αυτόν τον καιρό…” «Κλειδώνει» η υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή στις Σέρρες Κανονικά υποψήφιος στις Σέρρες ο Κ. Αχ. Καραμανλής Φράχτης στον Έβρο: «Μπλόκο» στη χρηματοδότησή του στήνει ο Παπαδημούλης – «Θέλουν να επανέλθει το χάος» απαντά η κυβέρνηση Καταρρέει … ο Μητσοτάκης! Από την αλαζονεία της αυτοδυναμίας στην ομολογία … “Μπορεί να έχουμε κυβέρνηση Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη στις 22 Μαΐου”! Οικονόμου για Παπαδημούλη: «Σαφέστατη η πρόθεση ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει το χάος στο μεταναστευτικό» Εκλογές: Νέο σποτάκι από τη ΝΔ (βίντεο) «Σύνθημά μας είναι το έργο μας» – Νέο προεκλογικό βίντεο της ΝΔ Εκλογές: Πόσοι νέοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά Πλεύρης: Είναι προκλητικό να μιλάει το ΠΑΣΟΚ για κομματικούς διορισμούς

Oλλανδικό δικαστήριο διέταξε την Kυβέρνηση να ακυρώσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

17/02/2021

Oλλανδικό δικαστήριο διέταξε (16/02/21) την Kυβέρνηση να ακυρώσει αμέσως την απαγόρευση της νυχτερινής απαγόρευσης, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει κατάλληλη νομική βάση για αυτό.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, η πρώτη στις Κάτω Χώρες μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, οδήγησε σε αρκετές ημέρες διαμαρτυριών όταν τέθηκε σε εφαρμογή στις 23 Ιανουαρίου.

“Η απαγόρευση της κυκλοφορίας βασίζεται στο νόμο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όταν δεν υπάρχει χρόνος για συζήτηση στο κοινοβούλιο”, το δικαστήριο δήλωσε και αξιολόγησε ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν υπήρχε τέτοια επείγουσα ανάγκη.

Το Δικαστήριο επεσήμανε επίσης ότι εκτεταμένα μέτρα όπως αυτά πρέπει να βασίζονται σε κατάλληλους νόμους.

Το δικαστήριο διαπιστώνει ότι η Kυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει γιατί είναι απαραίτητη η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, καθώς το ποσοστό μόλυνσης στις Κάτω Χώρες είχε ήδη μειωθεί πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης είπε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να μελετά την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης.

Διαβάστε επίσης...