Τελευταία νέα
Κώστας Αρβανίτης: Οι εκλογές του 2023 ήταν πειραγμένες Αρσεις ασυλίας: Το πρώτο αντάρτικο – Ο Πέτσας θα απέχει Στη Λέσβο ο Ανδρουλάκης-Στο επίκεντρο η κρίση στην κτηνοτροφία Τσιάρας: Θα μας διευκολύνει να αρθεί η βουλευτική ασυλία και των 13 για να μην μείνει τίποτα στην σκιά Ρωμανός για άρσεις ασυλίας: Κανένα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην αυριανή ψηφοφορία Γεωργιάδης: Τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ το 2014 για την Πόπη Παπανδρέου Το μήνυμα Μητσοτάκη για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου Επίκαιρη ερώτηση της Ζ.Κωνσταντοπούλου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης K.Mητσοτάκης για 21η Απριλίου: Στη σκοτεινή επέτειο αντιτάσσουμε τον αισιόδοξο ορίζοντα μιας καλύτερης ζωής για όλους Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: «Στη σκοτεινή επέτειο αντιτάσσουμε τον αισιόδοξο ορίζοντα» Κώστας Τσιάρας: Θα μας διευκολύνει να αρθεί η βουλευτική ασυλία και των 13 για να μην τίποτα στην σκιά Ν.Δ.: Νέα ονόματα στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές σε όλη τη χώρα
Elculture.gr

O Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθετεί τον Βυσσινόκηπο του Αντόν Tσέχοφ – Στον ρόλο της Λιουμπόφ Αντρέγεβνα η Αλεξία Καλτσίκη

Δέκα και πλέον χρόνια μετά τις βραβευμένες Τρεις αδερφές του, ο Δημήτρης Τάρλοου καταπιάνεται και πάλι με τον Αντόν Τσέχοφ, αυτή τη φορά με τον Βυσσινόκηπο, το κύκνειο άσμα του μεγάλου Ρώσου.
Το αριστούργημα του σπουδαίου Ρώσσου συγγραφέα ανακοινώνει για την προσεχή θεατρική περίοδο το Θέατρο Πορεία.
Το έργο γράφτηκε το 1903 και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας τον επόμενο χρόνο με σκηνοθέτη τον Κονσταντίν Στανισλάβσκι. Παρόλο που ο συγγραφέας χαρακτήρισε τον Βυσσινόκηπο κωμωδία, ο σκηνοθέτης το ανέβασε ως δράμα και μάλιστα με τραγικά στοιχεία, φανερώνοντας την πολλαπλή φύση του έργου που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας. Γράφτηκε σε μία περίοδο που ο ρωσικός λαός ήταν βυθισμένος στην ανέχεια και την αμάθεια, ενώ θεωρείται από πολλούς προαναγγελία των επαναστάσεων του 1905 και του 1917. Μέσα σε αυτό διακρίνεται η πρόθεση του Τσέχοφ να καταδείξει την αδυναμία εκπροσώπων της αριστοκρατίας να κατανοήσουν τις κοινωνικές ανισορροπίες και διαφορές, που οδήγησαν σε ιστορικές ανατροπές, οι οποίες πρωτίστως επηρέασαν τους ίδιους.
Τη διασκευή και σκηνοθεσία στην επερχόμενη μεγάλη παραγωγή του Θεάτρου Πορεία θα υπογράψει ο Δημήτρης Τάρλοου, τα σκηνικά θα κάνει η Εύα Μανιδάκη, τα κοστούμια ο Άγγελος Μέντης, τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου, την κίνηση θα αναλάβει η ανερχόμενη χορογράφος Φαίδρα Νταϊόγλου, τη μουσική ο Φώτης Σιώτας.
Τον εμβληματικό ρόλο της Λιουμπόφ Αντρέγεβνα θα υποδυθεί η Αλεξία Καλτσίκη, που θα πλαισιωθεί από μια ομάδα ηθοποιών διαφορετικών γενεών, όπως οι: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μαριάννα Δημητρίου, Γιώργος Κισσανδράκης, Γιώργος Μπινιάρης, Δημήτρης Μπίτος, Διονύσης Πιφέας, Σπύρος Μπόσγας, κ.ά.
Η πρεμιέρα της παράστασης προγραμματίζεται για τις 20 Νοεμβρίου.
The post O Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθετεί τον Βυσσινόκηπο του Αντόν Tσέχοφ – Στον ρόλο της Λιουμπόφ Αντρέγεβνα η Αλεξία Καλτσίκη appeared first on ελculture – Θέατρο, Μουσική, Τέχνη & Πολιτισμός.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...

Ο Εμμανουήλ

Ο ευαγγελιστής Ματθαίος χρησιμοποίησε στο ευαγγέλιο του πολλούς τίτλους για […]