Τελευταία νέα
Παύλος Μαρινάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: Έμφαση σε μεσαία τάξη, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οικογένειες – Εξετάζεται η μείωση προκαταβολής φόρου Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Επίδαυρο για την παράσταση «Ίων» Ο Αδωνις πανηγυρίζει για την επέτειο του τέλους του εμφυλίου: «Ευτυχώς σώθηκε η Ελλάδα από την κομμουνιστική απειλή» Μητσοτάκης από τη Δυτική Μακεδονία: «Να τρέξουμε πιο γρήγορα» τα έργα και τις επενδύσεις Μέγαρα: Νεκρή 35χρονη οδηγός μοτοσικλέτας σε τροχαίο Πολάκης: «Δεν θα αλλάξω εγώ, ο Τσίπρας έφυγε – Με ενδιαφέρει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» Ρατσισμός είναι η γενοκτονία στη Γάζα και όχι η αντίσταση στο έγκλημα του Ισραήλ – Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας Τσίπρας ή Σαμαράς; Ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη; Η κρίσιμη αντίφαση της ελληνικής οικονομίας Μη μας (τα) ζαλίζουν κιόλας Ο καλύτερος (σπόνσορας) ας κερδίσει Πώς ο Μητσοτάκης άσπρισε τον Πλεύρη
Iatrikostypos.com

O ΙΣΑ με επιστολή του στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητά να διορθωθεί άμεσα η εσφαλμένη επιβολή clawback στις ιατρικές επισκέψεις

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή προς τον Διοικητή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ  κ. Α. Ζαμάνη με την οποία ζητά την άμεση διόρθωση της εσφαλμένης εφαρμογής του μηχανισμού clawback στις ιατρικές επισκέψεις των συμβεβλημένων ιδιωτών ιατρών.
Ειδικότερα όπως επισημαίνεται στην επιστολή, ο ΙΣΑ ενημερώθηκε από ιατρούς – μέλη του, ότι αναρτήθηκε στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες παρόχους, clawback και για τις επισκέψεις που έχουν διενεργήσει και το οποίο για τον Ιανουάριο 2026 ανέρχεται στο 0,02%, τον Φεβρουάριο 2026 στο 0,09% και τον Μάρτιο 2026 στο 4,63%.
Στην επιστολή του, ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, ο μηχανισμός του clawback εφαρμόζεται στις ιατρικές πράξεις και όχι στις ιατρικές επισκέψεις. Ως εκ τούτου, εκτιμά ότι πρόκειται για εσφαλμένη εφαρμογή, η οποία οφείλει να αποκατασταθεί άμεσα.
Ο ΙΣΑ καλεί τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να προβεί χωρίς καθυστέρηση στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες και να ενημερώσει επισήμως τον Σύλλογο για την επίλυση του ζητήματος, ώστε να μην επιβαρυνθούν αδικαιολόγητα οι συμβεβλημένοι ιατροί.
«Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει αποφασιστικά για την προστασία των δικαιωμάτων των λειτουργών της υγείας και την αποκατάσταση κάθε αδικίας που πλήττει τον ιατρικό κόσμο.», τονίζει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.
The post O ΙΣΑ με επιστολή του στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητά να διορθωθεί άμεσα η εσφαλμένη επιβολή clawback στις ιατρικές επισκέψεις appeared first on Iatrikostypos.com.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...