Τελευταία νέα
Μάχη εφ’ όλης της ύλης στη Βουλή: Ο Μητσοτάκης προβάλλει μεταρρυθμίσεις, ο Ανδρουλάκης ανεβάζει τους τόνους Νίκος Ανδρουλάκης: Τι θα πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο σκληρό μπρα ντε φερ στη Βουλή Βουλή: Ρυθμίσεις για υπαίθριο εμπόριο και επενδύσεις που υπάγονται σε καθεστώς κρατικών ενισχύσεων Μητσοτάκης: “Θεσμική φυγή προς τα εμπρός”-Απαντήσεις και συνταγματικές πρωτοβουλίες για τις διαχρονικές παθογένειες Βουλή: Σήμερα η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για το Κράτος Δικαίου Στη σκιά της περιπέτειας υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη η σύγκρουση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή – Η πρόταση για αναβολή της συζήτησης και η απάντηση του Μαξίμου Ανδρουλάκης: Μετωπική σύγκρουση για ανάδειξη της προσωπικής ευθύνης Μητσοτάκη-Η στρατηγική στη σημερινή συζήτηση Το ιδεολογικό μανιφέστο Τσίπρα για τον πολλαπλασιασμό των δυνάμεων Αριστεράς και Κεντροαριστεράς Γιώργος Μυλωνάκης: Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για την κατάσταση της υγείας του – Παραμένει στη ΜΕΘ μετά τη ρήξη ανευρύσματος Βουλή: Στις 11 η συζήτηση για το Κράτος Δικαίου-Σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για υποκλοπές-ΟΠΕΚΕΠΕ-Λαζαρίδη Στη σκιά της περιπέτειας του Γ. Μυλωνάκη η συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου Παύλος Μαρινάκης για Γιώργο Μυλωνάκη: «Είναι δυνατός, σύντομα θα είναι κοντά μας»
Money-tourism.gr

Oxford Economics: Τα δύο σενάρια για τις επιπτώσεις του πολέμου στον τουρισμό

Σημαντικές επιπτώσεις στον τουρισμό και στις διεθνείς μετακινήσεις προκαλεί η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ανάλυση της Tourism Economics (Oxford Economics).
Η έρευνα επισημαίνει ότι η κλιμάκωση της έντασης έχει ήδη επηρεάσει τις αεροπορικές μετακινήσεις, ενώ ενδέχεται να οδηγήσει σε μεγάλη πτώση των διεθνών αφίξεων στην περιοχή μέσα στο 2026.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, μέσα στις πρώτες δύο ημέρες της σύγκρουσης ακυρώθηκαν περισσότερες από 5.000 πτήσεις, καθώς μεγάλα τμήματα του εναέριου χώρου της Μέσης Ανατολής έκλεισαν για λόγους ασφαλείας. Όταν επανεκκινήσουν οι πτήσεις, προτεραιότητα θα δοθεί στους ταξιδιώτες που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή, καθώς και σε κατοίκους που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τις ζώνες έντασης.
Σενάρια για την εξέλιξη της κρίσης
Η Tourism Economics εξετάζει δύο βασικά σενάρια για τη διάρκεια της σύγκρουσης και τις επιπτώσεις στον τουρισμό.
Το πρώτο προβλέπει σχετικά γρήγορη αποκλιμάκωση μέσα σε 1 έως 3 εβδομάδες, ενώ το δεύτερο εξετάζει ένα πιο παρατεταμένο σενάριο διάρκειας περίπου δύο μηνών. Ακόμη και στο αισιόδοξο σενάριο, οι επιπτώσεις στον τουρισμό αναμένεται να είναι σημαντικές, καθώς η αρνητική εικόνα της περιοχής επηρεάζει τη ζήτηση για ταξίδια για αρκετούς μήνες μετά το τέλος μιας σύγκρουσης.
Πτώση έως 27% στις διεθνείς αφίξεις
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μελέτης, οι διεθνείς αφίξεις στη Μέση Ανατολή ενδέχεται να μειωθούν κατά 11% έως 27% το 2026 σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις, που έκαναν λόγο για αύξηση της τουριστικής κίνησης.
Σε απόλυτους αριθμούς, αυτό μεταφράζεται σε 23 έως 38 εκατομμύρια λιγότερους διεθνείς επισκέπτες, ενώ οι απώλειες στις τουριστικές δαπάνες μπορεί να φτάσουν τα 34 έως 56 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο ίδιο έτος.
Μεγάλες απώλειες σε χώρες του Κόλπου
Οι μεγαλύτερες απώλειες σε απόλυτους αριθμούς αναμένεται να καταγραφούν στις χώρες του Κόλπου, καθώς πρόκειται για τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της περιοχής με υψηλή εξάρτηση από τις αερομεταφορές.
Ωστόσο, σε ποσοστιαία βάση, οι μεγαλύτερες μειώσεις ενδέχεται να εμφανιστούν σε χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της σύγκρουσης, όπως το Ισραήλ και το Ιράν. Η μελέτη εκτιμά ότι οι αφίξεις σε αυτές τις δύο χώρες μπορεί να είναι έως και 57% και 49% χαμηλότερες αντίστοιχα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις για το 2026.
Η Μέση Ανατολή ως παγκόσμιος κόμβος αερομεταφορών
Η σημασία της περιοχής για τις διεθνείς αερομεταφορές είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς περίπου 14% των επιβατών διεθνών πτήσεων παγκοσμίως πραγματοποιούν ανταποκρίσεις μέσω αεροδρομίων της Μέσης Ανατολής.
Μεγάλοι αεροπορικοί κόμβοι όπως το Ντουμπάι, η Ντόχα και το Αμπού Ντάμπι εξυπηρετούν βασικές διαδρομές μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Ωκεανίας. Η αναστολή πτήσεων και το κλείσιμο εναέριων χώρων επηρεάζουν σημαντικά αυτές τις συνδέσεις, οδηγώντας σε ακυρώσεις πτήσεων και εγκλωβισμό επιβατών σε αεροδρόμια από τη Φρανκφούρτη έως το Μπαλί και το Κατμαντού.
Επιπτώσεις σε Ευρώπη και Ασία
Οι συνέπειες δεν περιορίζονται στη Μέση Ανατολή. Πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να αλλάζουν τις διαδρομές των πτήσεών τους για να αποφύγουν τον κλειστό εναέριο χώρο της περιοχής.
Οι νέες διαδρομές συνεπάγονται μεγαλύτερους χρόνους πτήσης, αυξημένη κατανάλωση καυσίμων και υψηλότερα λειτουργικά κόστη για τις αεροπορικές εταιρείες. Η αύξηση του κόστους είναι πιθανό να μετακυλιστεί στους επιβάτες, οδηγώντας σε υψηλότερες τιμές εισιτηρίων και πιθανή μείωση της ζήτησης για ταξίδια.
Πιέσεις στα καύσιμα και στα αεροπορικά εισιτήρια
Η ένταση στην περιοχή επηρεάζει και τις διεθνείς αγορές ενέργειας. Οι προειδοποιήσεις του Ιράν προς πλοία να αποφεύγουν τη διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ έχουν προκαλέσει σημαντικές αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου.
Η άνοδος αυτή μεταφράζεται σε υψηλότερο κόστος καυσίμων για τις αεροπορικές εταιρείες. Σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες αποστάσεις πτήσεων και τη μείωση της χωρητικότητας, αναμένεται να ασκηθούν περαιτέρω πιέσεις στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και στις μελλοντικές κρατήσεις ταξιδιών.
Πηγή: Tourism Economics (Oxford Economics), “Tourism impacts in Middle East from Iran War”

The post Oxford Economics: Τα δύο σενάρια για τις επιπτώσεις του πολέμου στον τουρισμό appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...