Τελευταία νέα
«Πορτοκαλί» συναγερμός για πυρκαγιές την Κυριακή: Οι 6 Περιφέρειες που κινδυνεύουν [χάρτης] Απαράδεκτες συνθήκες σε μεγάλο λιμάνι της χώρας: “Κίνδυνος για εγκληματικά δυστυχήματα” Ιράν: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Χιλιάδες πιστοί για το τελευταίο αντίο Νέα Αριστερά: Ζητά παραχώρηση οικοπέδου για την ανέγερση δημόσιου νηπιαγωγείου στη Θεσσαλονίκη Φωτιά στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 για ετοιμότητα των κατοίκων Τσουκαλάς για καταδίκη Μελά – Ρέππα: «Θα τους διαγράψει η Νέα Δημοκρατία;» ΠΑΣΟΚ: Να απομακρύνει ο πρωθυπουργός τον Θάνο Ντόκο Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 54χρονη για θανάσιμη παράσυρση γάτας «Χτύπημα» Κασσελάκη: Ζητά τρία έγγραφα για την απόσπαση της συζύγου Φαραντούρη εντός της ημέρας Πυρκαγιά στη βόρεια Κέρκυρα: Πνέουν δυνατοί άνεμοι Η Νέα Αριστερά ζητά παραίτηση Φαραντούρη: «Προκλητική η μετάθεση της συζύγου στην ΜΕΑ» ΕΛ.Α.Σ.: Ψηφιακό κάλεσμα συμμετοχής μέσω myelas.gr – «ανοίγει» την εγγραφή μελών η νέα πλατφόρμα
Moneypress.gr

PosoKanei: Τι είναι και πότε ενεργοποιείται η νέα εφαρμογή για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ

Μέσα στις επόμενες ημέρες «έρχεται» η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω της οποίας οι καταναλωτές θα μπορούν να γνωρίζουν online, ανά πάσα ώρα και στιγμή, πόσο κοστίζει ένα προϊόν ή ένα πακέτο προϊόντων σε κάθε σούπερ μάρκετ, καθώς και πόσο κοστίζει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Με το «PosoKanei» θα μπορεί ο κάθε καταναλωτής να βλέπει ποια είναι η πραγματικότητα, δήλωσε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει προαναγγείλει το υπουργείο εδώ και καιρό, με φόντο τις ανατιμήσεις που έφερε ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, αλλά και σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές των φρούτων και των λαχανικών στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα έχουν πρωταγωνιστκό ρόλο και στη νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ με όνομα «Agro-Verify», η οποία θα αποκαλύπτει την πορεία της τιμής από το χωράφι, στο ράφι.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Εποπτείας της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή.
Παράλληλα, το ΥΠΑΝ προωθεί μια «εθνική κοινωνική συμφωνία» για τη μείωση τιμών σε βασικά αγαθά. Όπως ανέφερε ο υπουργός Θεοδωρικάκος η προώθηση μιας «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας» για τη μείωση τιμών σε βασικά αγαθά.
Σύμφωνα με τον υπουργό, το δικαίωμα των επιχειρήσεων στο κέρδος είναι «απολύτως σεβαστό», υπογράμμισε όμως ότι απαιτείται ισορροπία με τις ανάγκες των πολιτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
«Χωρίς κέρδος δεν υπάρχει οικονομία, αλλά πρέπει να υπάρχει και σεβασμός σε όσους τα βγάζουν δύσκολα πέρα», είπε.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...