Τελευταία νέα
“Καταπέλτης” ο Κούγιας για το δράστη στη Φολέγανδρο: “Σχεδίασε με απόλυτη ηρεμία την ανθρωποκτονία – Κανένας ψυχίατρος δεν γνωμάτευσε ότι είχε διπολική διαταραχή” Εκνευρισμός στην Άγκυρα για την καταδίκη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα Βαρώσια Καταγγελίες για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας: Αστυνομοκρατία, ασθενείς να περιμένουν τα σταματημένα ασανσέρ και μαζικά εξιτήρια για να μην φαίνεται η 100% πληρότητα Κόλαφος για τον 30χρονο η ιατροδικαστική έκθεση: Ξυλοκοπήθηκε βάναυσα προτού τη σπρώξει στη θάλασσα – “Ίσως είχε σωθεί αν είχε ανασυρθεί 10 λεπτά νωρίτερα” Τόκιο 2020: Η τελετή έναρξης… της σιωπής Φολέγανδρος: Ο δράστης σχεδίασε με ηρεμία το έγκλημα δηλώνει ο συνήγορος του θύματος Δέσμευση Τσίπρα για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και επανακατάθεση μηχανογραφικών Εξοργιστική η απολογία του 30χρονου δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς: Με κορόιδευε, θόλωσα – Γι’ αυτό που συνέβη σίγουρα δεν ήμουν ο εαυτός μου. Τόκιο: Η Coca – Cola πάει και με …κορωνοϊό Μύκονοοος… Κ. Νοτοπούλου: «Η κυβέρνηση έπαιξε στα ζάρια τον τουρισμό» Αλέξης Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής
Secnews.gr

Reddit: Αντιμετωπίζουμε την παραπληροφόρηση με τον καλύτερο τρόπο

Η Reddit ισχυρίστηκε ότι η δική της κοινότητα και οι διαχειριστές είναι οι καλύτεροι συντονιστές κατά της παραπληροφόρησης, καθώς η εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει ένα γραφείο στην Αυστραλία για πρώτη φορά.

Δείτε επίσης: TikTok: Πώς χρησιμοποιήθηκε για την εξάπλωση παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια COVID-19

Τον περασμένο χρόνο από την έναρξη της πανδημίας του Covid-19, η παραπληροφόρηση σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση. Μεγάλο μέρος της εστίασης ήταν στο Twitter, το Facebook και το YouTube, ενώ η πλατφόρμα του Reddit δεν είχε κερδίσει τα φώτα της δημοσιότητας.

Όπως και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, το Reddit έπρεπε να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες κλήσεις για να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση και τις θεωρίες συνωμοσίας που διαδόθηκαν στην πλατφόρμα του.

Το «Reddit moderation» λειτουργεί σε τρία επίπεδα: ιστότοπου, κοινότητας και χρήστη. Η εταιρεία έχει μια γενική πολιτική περιεχομένου για όλες τις κοινότητές της, η οποία, εάν παραβιαστεί, μπορεί να οδηγήσει σε αφαίρεση περιεχομένου. Στη συνέχεια, τα subreddits έχουν τους δικούς τους κανόνες κοινότητας που εφαρμόζονται από τους χρήστες, οι οποίοι ενεργούν ως διαχειριστές ή συντονιστές αυτών των κοινοτήτων.

Δείτε επίσης: ΕΕ προς Big Tech: Θέλουμε και άλλη βοήθεια με την κορωνο-παραπληροφόρηση

Η θετική ή αρνητική ψηφοφορία στα posts στο Reddit είναι η τελευταία μορφή εποπτείας, όπου οι χρήστες στην κοινότητα αξιολογούν μια ανάρτηση ή σχόλιο, αλλάζοντας αυτό που βλέπουν πρώτα οι χρήστες στη σελίδα. Οι άνθρωποι σχολιάζουν επίσης συχνά και διορθώνουν την όποια παραπληροφόρηση ως μέρος της συζήτησης στις κοινότητες του Reddit.

Αυτό είναι το σύστημα που ξεχωρίζει το Reddit από άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Reddit Jen Wong στο Guardian.

Το Reddit έχει συγκεκριμένες πολιτικές κατάργησης περιεχομένου και το 2020 κατάργησε περισσότερα από 200.000 κομμάτια περιεχομένου από τον ιστότοπό του. Ο κύριος λόγος για την κατάργηση περιεχομένου ήταν το μισητό περιεχόμενο στα 55.000, η ​​παρενόχληση στα 51.000 και η σεξουαλικοποίηση ανηλίκων στα 45.000.

Το Reddit δεν αναφέρεται στην ποσότητα της παραπληροφόρησης που αφαιρεί, αλλά λέει ότι εμπίπτει σε μια ξεχωριστή κατηγορία, που ονομάζεται χειραγώγηση περιεχομένου – εκ των οποίων το Reddit κατάργησε πάνω από 84.000 αναρτήσεις, σχόλια και ιδιωτικά μηνύματα το 2020.

Ο ανώτερος λέκτορας του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Queensland, Dr Timothy Graham, ο οποίος εξέτασε το Reddit και την παραπληροφόρηση σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, δήλωσε στο Guardian Australia ότι το κουμπί αρνητικής ψήφου ήταν μια «σεισμική διαφορά» στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σε σύγκριση με το Twitter και το Facebook.

Δείτε επίσης: Facebook: Ισχυρότερη δράση κατά χρηστών που διαδίδουν επανειλημμένα παραπληροφόρηση

Ωστόσο, είπε ότι η αποτελεσματικότητά του ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την κοινότητα – επισημαίνοντας ένα συγκεκριμένο subreddit που επικεντρώνεται στις συνωμοσίες που έχει 1,5 εκατομμύρια μέλη.

Πηγή πληροφοριών: theguardian.com
The post Reddit: Αντιμετωπίζουμε την παραπληροφόρηση με τον καλύτερο τρόπο appeared first on SecNews.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...