Τελευταία νέα
Επτά Αμερικανοί ειδικών δυνάμεων-Παραδόθηκαν Αμερικανός Ναύαρχος ε.α. & Αντισυνταγματάρχης Γιατί μισούν τον Πούτιν…οι δυτικοί Κλεπτοκράτες! Νάντια Γιαννακοπούλου στο “Π”: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει και μπορεί να εκφράσει την ελπίδα για μια νέα πορεία της χώρας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο “Π”: Εμείς και το γαλλικό μέτωπο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων Κώστας Αρβανίτης στο “Π”: Τα καμώματα Μητσοτάκη – Τσιάρα εκθέτουν την Ελλάδα στην ΕΕ A. Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές – Μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα» Η ζωή μας δεν μπαίνει στο χρηματιστήριο Από Σπόντα 14.5 MέΡΑ25: «Ρήξη» αλλά εντός ΝΑΤΟ και ΕΕ Ο Αντώνης Σαμαράς διχάζει ξανά τη ΝΔ! Τι ρόλο παίζει αυτός ο Τσούνης; Τώρα τρολάρει τον Ανδρουλάκη. «Βόμβα» Μεντβέντεφ-Αποκαλύπτει τους κατασκευαστές του κορονοϊού «Έρχονται πανδημίες, πείνα, πόλεμοι»
Banksnews.gr

Sani/Ikos: Ο διεθνής όμιλος με το ελληνικό DNA ταξιδεύει σε Ισπανία – Πορτογαλία

«Η μετά COVID αναμενόμενη άνοιξη του τουρισμού δημιουργεί νέο επενδυτικό τοπίο και πολύ σημαντικές ευκαιρίες για τους Ελληνες τουριστικούς επιχειρηματίες».

Αυτό δηλώνουν οι κύριοι Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης από το τιμόνι του ομίλου Sani/Ikos, που το 2021, τη β’ σεζόν COVID-19, είχε μεικτά κέρδη όσα και το 2019, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τις προοπτικές, με βάση τις προκρατήσεις για φέτος, «εξαιρετικές». «Η χρονιά ξεκίνησε πολύ δυναμικά, με όλα τα μηνύματα να δείχνουν πολύ καλές επιδόσεις, έστω κι αν οι άγνωστοι Χ λόγω των τελευταίων εξελίξεων έχουν αυξηθεί, όπως άλλωστε και ο βαθμός αβεβαιότητας», αναφέρει στο «business stories» ο κ. Ματιέ Γκιγμέν, συνδιευθύνων σύμβουλος της Sani/Ikos.

Το 2015 η Σάνη Α.Ε. ήταν το πρώτο μεγάλο εγχώριο ξενοδοχειακό όνομα που πέρασε από το αμιγώς οικογενειακό μοντέλο στη δημιουργία του πρώτου «διεθνούς ομίλου με ελληνικό DNA», όπως συνηθίζουν να λένε οι ίδιοι, ταξιδεύοντας πλέον με το πολυβραβευμένο brand Ikos Resorts εκτός Ελλάδας, στην Ισπανία και πρόσφατα στην Πορτογαλία, με νέες μεγάλες επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων έως το 2024. Ο όμιλος Sani/Ikos αναπτύχθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λειτουργώντας δέκα ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα, σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Χαλκιδική, η Κέρκυρα και η Κως, καθώς και στην Ισπανία, ενώ πλέον έχει μπει στο κάδρο και η Κρήτη.

«Η Σάνη ήταν μια κλασική οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε τη δεκαετία του ’60, για να περάσει αργότερα στη δεύτερη γενιά και την ηρωική εποχή της αρχικής δημιουργίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης. Το 2015, στο χειρότερο σημείο της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας, έγινε το μεγάλο βήμα με τη συνένωση με το αμερικανικό fund Oaktree Capital Management και την παράλληλη συμμετοχή στο νέο σχήμα γνωστών επενδυτικών κεφαλαίων. Σήμερα τη διοίκηση του ομίλου Sani/Ikos ασκούν ως co-managing partners οι κύριοι Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης και ο κ. Γκιγμέν, που είναι παράλληλα και μέτοχοι, με τη στήριξη, πέραν της Oaktree Capital, της Goldman Sachs, της Hermes GPE, της Moonstone Investments και της Florac.

«Το πέρασμα στο νέο μοντέλο λειτουργίας δεν ήταν εύκολο, ούτε έγινε αυτόματα», εξηγεί ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης. «Επρεπε πρώτα απ’ όλα να ξεπεράσουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας. Κάθε εταιρεία για να προσελκύσει ξένους επενδυτές πρέπει να προετοιμάσει μια λειτουργία με σαφείς και διαφανείς διαδικασίες, με διεθνή στάνταρ διοίκησης και με αξιοκρατικές δομές όσον αφορά το management και την αξιολόγηση των στελεχών της».

Η πλειονότητα των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων εξακολουθεί σήμερα να στηρίζεται στο οικογενειακό μοντέλο, έστω κι αν έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια σημαντικές συμφωνίες στον κλάδο με διεθνή ονόματα, που αφορούν όμως κατά κύριο λόγο τις βαριές υποδομές και το real estate.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.–.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...