Τελευταία νέα
Κατερίνα Παπακώστα: Θα είμαι εκ νέου υποψήφια στις επόμενες εθνικές εκλογές Europa League: Η ουκρανική Ντινάμο Κιέβου αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον Β’ προκριματικό Βρετανία: Προς απαγόρευση σε παιδιά η πώληση ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη Μουντιάλ 2026: Για 4,9 εκατ. δολάρια πωλήθηκε η φανέλα του Πελέ από τον τελικό του 1958 Ο Πούτιν, ο Τραμπ και οι εκλογές στην Ελλάδα Μητσοτάκης κατά «λαϊκιστών»: Με μετριοπαθή πολιτική μπορείς να τους νικήσεις και να κερδίσεις τις εκλογές O Μητσοτάκης από Πνύκα «βλέπει» τρίτη θητεία Μητσοτάκης για AI: Οι δυνατότητες είναι περισσότερες από όσες μπορεί να εφαρμόσει ο κρατικός μηχανισμός Δελτίο Τύπου του Κ. Παπαδάκη σχετικά με την υπεράσπιση της κατηγορούμενης της υπόθεσης MARFIN ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ομαδικές παραιτήσεις – Παραιτήθηκαν 63 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Αλέξης Τσίπρας: Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος Τα 10 πολιτικά μηνύματα του Τσίπρα από το myELAS: Από το νέο υπουργείο Έρευνας έως το σχέδιο για το ρεύμα και τη διεκδίκηση της εξουσίας
Filathlos.gr

Serie A: Η Αταλάντα πέρασε από το «Σαν Σίρο» και φρέναρε τη Μίλαν

Η Αταλάντα νίκησε 3-2 τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο» για την 36η αγωνιστική της Serie A, κλείδωσε την έβδομη θέση και στέρησε από τους «ροσονέρι» την ευκαιρία να κάνουν άλμα προς τη δεύτερη θέση.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εντυπωσιακά στο παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν από νωρίς τον έλεγχο της αναμέτρησης, παγώνοντας το γήπεδο με δύο γκολ στο πρώτο ημίωρο.
Το σκορ άνοιξε στο 7ο λεπτό ο Έντερσον, δίνοντας άμεσα προβάδισμα στην Αταλάντα, ενώ στο 29’ ο Τζαπακόστα έκανε το 0-2 και έβαλε ακόμη πιο δύσκολα στη Μίλαν.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο δεύτερο ημίχρονο και να μπουν ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα, όμως η Αταλάντα βρήκε και τρίτο γκολ στο 52’, με τον Ρασπαντόρι να κάνει το 0-3 και να βάζει γερές βάσεις για το διπλό.
Η Μίλαν δεν παράτησε το παιχνίδι και στα τελευταία λεπτά προσπάθησε να επιστρέψει. Ο Πάβλοβιτς μείωσε στο 88’, ενώ στο 90+4’ ο Ενκουνκού ευστόχησε σε πέναλτι και διαμόρφωσε το 2-3, δίνοντας δραματικό τόνο στο φινάλε.
Η μεγάλη ανατροπή, όμως, δεν ολοκληρώθηκε, με την Αταλάντα να κρατά το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και να φεύγει από το «Σαν Σίρο» με ένα σημαντικό αποτέλεσμα.
Με αυτή την ήττα, η Μίλαν έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τη δεύτερη θέση, όπου η Νάπολι έχει πλέον προβάδισμα τριών βαθμών. Παράλληλα, η Ρόμα βρίσκεται στην ισοβαθμία με τους «ροσονέρι» και μπαίνει δυνατά στη μάχη για την έξοδο στο Champions League.
Από την πλευρά της, η Αταλάντα εξασφάλισε την έβδομη θέση και πλέον περιμένει την έκβαση του Κυπέλλου Ιταλίας, ελπίζοντας σε κατάκτηση από την Ίντερ ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ευρωπαϊκό εισιτήριo.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...