Τελευταία νέα
Νέα απόπειρα δραπέτευσης από τη δομή – κολαστήριο της Σιντικής Γιώργος Καραμέρος: Παραιτείται από τη βουλευτική του έδρα – «Στήριξα εξαρχής τον Αλέξη Τσίπρα» Εκλογικό θρίλερ στο Περού: Η δεξιά Φουχιμόρι κέρδισε με λιγότερες από 50.000 ψήφους διαφορά – Προσέφυγε στη δικαιοσύνη ο Σάντσες Η κωμόπολη της Αργολίδας που έχει γίνει παγκόσμιος προορισμός «ήσυχης» πολυτέλειας H Τέιλορ Σουίφτ και o Τράβις Κέλσι αντάλλαξαν όρκους αγάπης – Τους πάντρεψε ο Άνταμ Σάντλερ Στην Αρχαία Ολυμπία το Συμπόσιο της Σύμης με τη σφραγίδα του Ιδρύματος Ανδρέα Γ. Παπανδρέου Μουντιάλ 2026: Στο… ρελαντί και με 1-0 κόντρα στην Γκάνα, η Κολομβία πήρε το εισιτήριο για τους «16» [βίντεο] Τι σημαίνει: Μπάλα Το τραγούδι της ημέρας: Great Expectation Δισκοκριτική: Μαρία Παπαγεωργίου, When Punk met Dub, Muse, T.I. Από το εργοστάσιο Κεράνη σε οικιστικό hub: Το σχέδιο ανάπλασης και το μέλλον της επιχειρηματικότητας Μουντιάλ 2026: Πρώτη φορά στους «16» η Αίγυπτος – Υπέταξε στα πέναλτι την Αυστραλία [βίντεο]
Filathlos.gr

Serie A: Η Γιουβέντους εδραιώθηκε στην 4άδα – Σώθηκε η Τζένοα (ΦΩΤΟ)

Η Γιουβέντους επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της απέναντι στην Μπολόνια, επικράτησε 2-0 στο Τορίνο και έκανε αποφασιστικό βήμα για την έξοδο στο Champions League, ενώ η Τζένοα πανηγύρισε μεγάλη ανατροπή με 1-2 επί της Πίζα, που της εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή στη Serie A.
Το παιχνίδι στο Τορίνο ξεκίνησε σε φορτισμένο κλίμα, με τη Γιουβέντους να αποτίει φόρο τιμής στον Αλεξάντερ Μάνινγκερ πριν τη σέντρα, ωστόσο μέσα στο γήπεδο μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» από νωρίς. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Τζόναθαν Ντέιβιντ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Καλουλού και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Οι «μπιανκονέρι» είχαν τον πλήρη έλεγχο, πίεσαν για δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο, όμως βρήκαν απέναντί τους τον Ραβάλια που κράτησε τη διαφορά στο 1-0. Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη, με τη Γιουβέντους να επιβάλλει τον ρυθμό της και να «τελειώνει» το ματς στο 57’, όταν ο Κεφρέν Τουράμ, επίσης με κεφαλιά, διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Η Μπολόνια δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά σε κανένα σημείο και έμεινε στους 48 βαθμούς, χάνοντας έδαφος στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Αντίθετα, η Γιουβέντους ανέβηκε στους 63 βαθμούς, ξέφυγε στο +5 από την Κόμο και εδραιώθηκε στην 4άδα, αποκτώντας σαφές προβάδισμα για το Champions League.
Την ίδια ώρα, η Τζένοα πέτυχε σπουδαία νίκη με 1-2 στην έδρα της Πίζα, ολοκληρώνοντας ανατροπή που αποδείχθηκε καθοριστική για την παραμονή της. Παρά τις σημαντικές απουσίες (Μαλινόφσκι, Φρέντρουπ, Έλερτσον), η ομάδα του Ντε Ρόσι βρήκε λύσεις, με τον Έκατορ να σκοράρει από ασίστ του Κολόμπο και τον ίδιο να βρίσκει δίχτυα στη συνέχεια, «σφραγίζοντας» το αποτέλεσμα.
Με αυτό το τρίποντο, οι Γενοβέζοι εξασφάλισαν και μαθηματικά την παρουσία τους στη Serie A και τη νέα σεζόν.
Η 33η αγωνιστική:
Παρασκευή (17/4)
Σασουόλο-Κόμο 2-1 (42′ Βολπάτο, 44′ Ενζολά – 45’+2′ Παζ)
Ίντερ-Κάλιαρι 3-0 (52′ Τουράμ, 56′ Μπαρέλα, 90’+2′ Ζιελίνσκι)
Σάββατο (18/4)
Oυντινέζε-Πάρμα 0-1 (51′ Ελφέγκε)
Νάπολι-Λάτσιο 0-2 (6′ Καντσελιέρι, 31′ Τζακάνι αυτ.)
Ρόμα-Αταλάντα 1-1 (45′ Ερμόσο – 12′ Κριστόβιτς)
Κυριακή (19/4)
Kρεμονέζε-Τορίνο 0-0
Βερόνα-Μίλαν 0-1 (41′ Ραμπιό)
Πίζα-Τζένοα 1-2 (19’ Κανεστρέλι – 41’ Έκατορ, 55’ Κολόμπο)
Γιουβέντους-Μπολόνια 2-0 (2′ Ντέιβιντ, 57′ Τουράμ)
Δεύτερα (20/4)
Λέτσε-Φιορεντίνα (21:45)
Η βαθμολογία της Serie A:

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...