Τελευταία νέα
ΑΕΚ: Λευκή ισοπαλία κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας – Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κριθεί η πρόκριση Η Λιβερία συνδράμει την ακροδεξιά πολιτική του Τραμπ: Θα δεχθεί έως 1.200 μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τον πόλεμο κατά του ΔΠΔ: Επέβαλαν κυρώσεις στην πρόεδρο του Δικαστηρίου και σε ανώτερο λειτουργό Λέσβος: Διασώθηκαν πέντε άτομα μετά τη βύθιση ερασιτεχνικού σκάφους Δούρου-Παππάς-Πολάκης κοντά στην επανένωση με τους kasselistas! Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής ζητά συγγνώμη για τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού – Τι απαντά η κόρη του Ισαάκ Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο Συμφώνησαν Μπαρτσελόνα με Ρόδρι, ολοκληρώθηκε η πιο μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού Το νέο «ναυάγιο» μεταξύ ΗΠΑ – Ιράν και οι απειλές του Τραμπ στο Ομάν έφεραν άλμα στις τιμές του πετρελαίου ”Καραγκιοζιλίκια” και για τα ”σκουπίδια” οι ανακοινώσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα παράνομα ”θαλάσσια πάρκα” της Τουρκίας Κύπρος: Πνίγηκε 27χρονος στη Λεμεσό – Έπεσε από καταμαράν στη θάλασσα για να βρει το κινητό του «Βόμβα» Washington Post: Το Πεντάγωνο εξετάζει μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στον Κόλπο
Vipnews.gr

St. George Lycabettus: Παρουσίαση βιβλίου «Πιερία, Η Γη των Μουσών»

Η Πιερία παρουσιάστηκε στο αθηναϊκό κοινό και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μέσα από το βλέμμα καταξιωμένων Φιλελλήνων καλλιτεχνών από την Κεντρική Ευρώπη, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που συνδύασε πολιτισμό, τουρισμό και διεθνή δημιουργική συνεργασία.
Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026, στο «Grand Balcon» του ξενοδοχείου «St. George Lycabettus», πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του δίγλωσσου εικονογραφημένου βιβλίου «Πιερία, Η Γη των Μουσών». Το βιβλίο υλοποιήθηκε από τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) και τον Οργανισμό Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMMO) της Πιερίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής τους για την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας και της διεθνούς εικόνας του προορισμού.
Στην παρουσίαση παρέστησαν και μίλησαν η Άντζελα Γκερέκου, τ. υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού και τ. πρόεδρος Ε.Ο.Τ., η Σοφία Μαυρίδου, αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, και ο Γιώργος Καραλής, πρόεδρος Π.Ο.Τ.Α.Π. Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος Γεωργία Σαδανά.
Το έργο αποτέλεσε ιδέα και σύλληψη της Άντζελας Γκερέκου και δημιουργήθηκε αποκλειστικά από καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Κεντρική Ευρώπη, σκιτσογράφους και ζωγράφους με έντονη φιλελληνική αναφορά. Μέσα από εντυπωσιακά σκίτσα και ζωγραφικές συνθέσεις, οι δημιουργοί αποτύπωσαν την Πιερία όχι ως τουριστικό προϊόν, αλλά ως τόπο μύθων, ιστορίας, φύσης και πολιτισμού. Η Γη των Μουσών και η Γη του Ολύμπου ξεδιπλώθηκαν μέσα από μια εικαστική αφήγηση που απευθύνεται ταυτόχρονα στον επισκέπτη, τον αναγνώστη, τον μελετητή και τον φίλο της Ελλάδας.
Δείτε φωτογραφίες:

φωτογραφίες: papadakispress / Δημήτρης Πελέκης

The post St. George Lycabettus: Παρουσίαση βιβλίου «Πιερία, Η Γη των Μουσών» appeared first on VIPNEWS.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...