Τελευταία νέα
Ο Θάνος Πλεύρης διαψεύδει δημοσίευμα που τον εμπλέκει σε δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας Κοντογεώργης:  Κατηγορηματικά το 2027 οι εθνικές εκλογές Γιάννης Μπουτάρης: Τσίπρας, Δούκας, Χαρδαλιάς, Μώραλης στην παρουσίαση του βιβλίου ΥΠΑΑΤ: Έκτακτη σύσκεψη Σχοινά με κτηνοτρόφους και τυροκόμους της Λέσβου  Γεωργιάδης για τον θάνατο της 19χρονης στην Κεφαλονιά: Διαψεύδω μετά βδελυγμίας ότι οι γιατροί δεν ήταν στη θέση τους, καταθέτω μήνυση σε χρήστη του TikTok που είπε ότι τη «δολοφονήσαμε» Στο ΥΠΑΑΤ οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου -“Το νησί καταστρέφεται” Ο Μαρινάκης «αδειάζει» με το… γάντι τον Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Αγρια κόντρα Λιάνας Κανέλλη και Πάνου Παπανικολάου για τον Γιώργο Μυλωνάκη Μαρινάκης για Μυλωνάκη: «Πρέπει κάποιοι να κοιταχτούν στον καθρέφτη» Γιώργος Μυλωνάκης: «Παραμένει διασωληνωμένος, σε σταθερή κατάσταση» – Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν Γεωργιάδης: Η αποστολή της δικογραφίας από την κα Παπανδρέου είναι επίθεση στη Δημοκρατία, όχι στη Νέα Δημοκρατία ΠΑΣΟΚ: Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα – Ο πρωθυπουργός οφείλει να αποπέμψει τον Λαζαρίδη
Elculture.gr

SUPERNATURAL 2026: Η έκθεση φυσικών κρασιών έρχεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης – Μια γιορτή άγριας ζύμωσης στην καρδιά της Αθήνας

Την Κυριακή 15 Μαρτίου, από τις 12:00 έως τις 20:00, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης γεμίζει αρώματα, ζωντανές γεύσεις και ανθρώπους που πιστεύουν στη δύναμη της φυσικής δημιουργίας. Η έκθεση φυσικών κρασιών SUPERNATURAL έρχεται για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα και μας προσκαλεί να γνωρίσουμε από κοντά τον κόσμο των προϊόντων της άγριας ζύμωσης.
Στο επίκεντρο βρίσκεται η φυσική διεργασία της άγριας ζύμωσης – μια παραγωγική πρακτική που βασίζεται στους αυτόχθονες μικροοργανισμούς του περιβάλλοντος και του ίδιου του πρώτου υλικού. Η συγκεκριμένη προσέγγιση, που κερδίζει σταθερά έδαφος διεθνώς, αποδίδει προϊόντα με πολυπλοκότητα, ζωντάνια και ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας την πρώτη ύλη και τον τόπο προέλευσης.
Περισσότεροι από 20 παραγωγοί από όλη την Ελλάδα φέρνουν μαζί τους φυσικά κρασιά με χαρακτήρα, μπίρες άγριας ζύμωσης, kombucha και προϊόντα που εξελίσσονται ζωντανά μέσα στο ποτήρι ή στο πιάτο. Εδώ, τίποτα δεν είναι απόλυτα προβλέψιμο – κάθε γουλιά είναι μια μικρή ανακάλυψη.
Συμμετέχοντες παραγωγοί (ενδεικτικά)
Βιολογικοί Αμπελώνες Κοντοζήση (Καρδίτσα), Βιολογικοί οίνοι Δημακόπουλου (Βασιλικό Αχαΐας), Βιολογικό Οινοποιείο Καλόγρη (Μαντινεία Αρκαδίας), Οικογένεια Βαϊμάκη (Αμύνταιο Φλώρινας), Οινοποιείο Γκαράλη (Αγ. Δημήτριος Λήμνου), Voi Vignes (Κρανιά Ολύμπου), Δωρικός Οίνος (Κονιάκος Φωκίδας), Εδανός (Αιγιάλεια Αχαΐας), Στυλιανού (Κουνάβοι Ηρακλείου Κρήτης), Kamara Pure Wines (Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης), Άννα Χαλκιά (Νεμέα Κορινθίας), Οινοποιείο Χρυσολωρά (Σέριφος), Κτήμα Καστρίτη (Δίστομο Βοιωτίας), Κτήμα Μιτζιφίρη (Δύο Δέντρα Εύβοιας), Οινογένεσις (Αδριανή Δράμας), Κτήμα Παπρά (Τύρναβος Λάρισας), Κτήμα Σεϊτανίδη (Φωλιά Καβάλας), Dameli (εισαγωγέας / διανομέας φυσικών κρασιών), Eklektikon (διανομέας φυσικών κρασιών), Κυκάω (μπίρες άγριας ζύμωσης – Πλατάνι Αχαΐας), The Greek Gut (kombucha – Αθήνα).

Γαστρονομικές συνεργασίες
Τη γευστική εμπειρία συμπληρώνουν ζυμωμένος καφές από τα καφεκοπτεία Sortie (Θεσσαλονίκη) και June (Βοτανικός), αλλά και πιάτα που αξιοποιούν υλικά άγριας ζύμωσης – όπως προζυμένιο ψωμί και και το ξινολάχανο – με την υπογραφή του εστιατορίου More Feelings στο Κουκάκι.

Pop-up Store
Παράλληλα, από 9 έως 15 Μαρτίου (ώρες 12:00 – 20:00), στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί pop-up store, όπου το κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί επιλεγμένα φυσικά κρασιά και προϊόντα της έκθεσης.
Η διοργάνωση υλοποιείται από την εταιρεία διανομής φυσικού κρασιού Eklektikon σε συνεργασία με τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, αναδεικνύοντας μικρούς, ανεξάρτητους παραγωγούς και μια πιο αυθεντική, βιωματική προσέγγιση στη γεύση.

SUPERNATURAL: Εκεί όπου το κρασί ζει και εξελίσσεται
Το SUPERNATURAL δεν είναι απλώς μια έκθεση – είναι μια εμπειρία. Είναι η ευκαιρία να δοκιμάσεις κρασιά που εκφράζουν τον τόπο τους χωρίς παρεμβάσεις, να συζητήσεις με τους ίδιους τους δημιουργούς, να ακούσεις τις ιστορίες πίσω από τις ετικέτες και να ανακαλύψεις πώς η ζύμωση μπορεί να γίνει τρόπος ζωής.
Πληροφορίες Εισιτηρίων
Early bird: 15 ευρώ έως 28 Φεβρουαρίου
Είσοδος: 20 ευρώ
Προπώληση: supernatural.club/tickets
The post SUPERNATURAL 2026: Η έκθεση φυσικών κρασιών έρχεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης – Μια γιορτή άγριας ζύμωσης στην καρδιά της Αθήνας appeared first on ελculture – Θέατρο, Μουσική, Τέχνη & Πολιτισμός.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...