Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για τον τερματισμό ισραηλινών επιχείρησεων στη Γάζα Κασσελάκης: Ο ΔΕΔΔΗΕ έπρεπε να είναι στο Δημόσιο – «Σας βλέπω ψυχοσωματικά πεσμένους» Χαρίτσης: Η ακρίβεια έχει την υπογραφή Μητσοτάκη – Ζητάμε άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις – Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Φρ. Ολάντ Πετσοκόβει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ψέματα Μητσοτάκη στη Βουλή: “Είναι σαφές πως όταν η πραγματικότητα διαφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα” Κωνσταντοπούλου: «Οι πολίτες υποφέρουν γιατί απέτυχε η πολιτική Μητσοτάκη» – «Η κυβέρνηση κρατούσε τη δικογραφία των Τεμπών μέχρι να κλείσει η Βουλή» Δευτερολογία Φάμελλου: Ο πρωθυπουργός δεν κατέθεσε καμία πρόταση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας Κασσελάκης στον ΔΕΔΔΗΕ: ” Ο Πρωθυπουργός λέει ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα αν βάλουμε έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών. Όχι! Τα νοικοκυριά και οι άνθρωποι χρεοκοπούν αυτή τη στιγμή.” Σκέρτσος: «Λυπάμαι που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί fake news» Σύγκρουση «κορυφής» στη Βουλή για την ακρίβεια – Κ. Μητσοτάκης: «Χρεοκοπία χωρίς επιστροφή οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ» (Δεν θέλατε τη Δούρου …) Ο Νίκος Χαρδαλιάς βγάζει στον τάκο … τη διοίκηση Πατούλη για τον διαγωνισμό των 18 εκατ. που ακύρωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο!

ΜΕΡΑ25:To colpo grosso της Μητσοτάκης Α.Ε. για τα αντιπλημμυρικά έργα στα καμένα

Σεπτέμβριος 22,2021

Σχόλιο Γραφείου Τύπου του κοινοβουλευτικού κόμματος ΜΕΡΑ25

Η Κυβέρνηση, κάτω απ΄τον πάντα βολικό μανδύα του κατεπείγοντος, έδωσε με τροπολογία σκάνδαλο τη δυνατότητα στους Περιφερειάρχες να προβαίνουν σε απευθείας αναθέσεις ύψους 5.225.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα, λειτουργώντας ουσιαστικά ως ανώνυμη εταιρεία διευθέτησης και διεκπεραίωσης συγκεκριμένων συμφερόντων.

Με την τροπολογία αυτή, καθορίζονται πιο σύντομες προθεσμίες και η δυνατότητα να προσφεύγουν οι Περιφέρειες σε «πιο σύντομη διαδικασία» απευθείας ανάθεσης των έργων που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση αντί του διαγωνισμού (διαδικασία «διαπραγμάτευσης» χωρίς δημοσίευση). Ενώ ο Περιφερειάρχης ακόμα θα μπορεί να εκδώσει το σύνολο των πράξεων χωρίς καμία προηγούμενη γνωμοδότηση ή εισήγηση συλλογικού οργάνου.

Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται πως η Μητσοτάκης Α.Ε. χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια κ.α., για να παρακάμψει τη νομοθεσία και να δώσει υπερεξουσίες στους Περιφερειάρχες και δωράκια μέσω απευθείας αναθέσεων στους ολιγάρχες (βλ. ΤΕΡΝΑ κλπ.), μαζί βέβαια με ολόκληρο το δάσος, αφήνοντας έξω από κάθε σχεδιασμό και απόφαση τις τοπικές κοινωνίες.