Τελευταία νέα
Σφοδρή επίθεση Πολάκη σε Παπασταύρου και Τσάφο: «Πράκτορες αμερικανικών και γερμανικών συμφερόντων» Μ. Θεμιστοκλέους: Την επόμενη εβδομάδα εκδίδεται η προκήρυξη για χίλιες μόνιμες θέσεις γιατρών ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση σε Flotilla: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπόλογος απέναντι στην Ιστορία» Ο Πολάκης αποκάλεσε τους Παπασταύρο-Τσάφο “πράκτορες αμερικανικών και γερμανικών συμφερόντων” Βουλή: Θετική γνωμοδότηση για τον διορισμό του Κυμπουρόπουλου ως προέδρου της ΕΑΠ και του Τσέκερη ως προέδρου στην ΕΕΒΤ Σφοδρή σύγκρουση Χήτα με Παππά στη Βουλή: «Πετάξτε έξω τον ανάγωγο ή αν δεν μπορείτε να ακούσετε, βουλώστε το» Σύγκρουση Χήτα με Παππά στη Βουλή: «Πετάξτε έξω τον ανάγωγο ή αν δεν μπορείτε να ακούσετε, βουλώστε το» Ανδρουλάκης: Εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος προς όφελος της κοινωνίας- Έκτακτη φορολόγηση της κερδοφορίας ΟΠΕΚΕΠΕ: Εντός της ημέρας η πρόταση ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική – Στο επίκεντρο Λιβανός και Αραμπατζή Μεγάλη ένταση στη Βουλή: “Ή πετάξτε έξω τον ανάγωγο ή αν δεν μπορείτε να ακούσετε, βουλώστε το” Ν. Ανδρουλάκης: «Εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας – Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ» Π. Αμυράς: Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για 32ωρο ή 35ωρο θα έφερνε λουκέτα σε μικρομεσαίους, ανεργία και ακρίβεια
Newsauto.gr

Toyota Hellas και ΑΚΜΗ ενώνουν δυνάμεις για τη νέα γενιά μηχανικών

Νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην υβριδική τεχνολογία φέρνει πιο κοντά σπουδές και αγορά εργασίας, με τη στήριξη της Toyota Hellas.

Η Toyota Hellas και η ΣΑΕΚ ΑΚΜΗ προχωρούν σε μια σημαντική συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης, με στόχο να προετοιμάσουν τη νέα γενιά τεχνικών αυτοκινήτου.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας και δημιουργούν το «Πρόγραμμα Υβριδικής Τεχνολογίας Toyota», που απευθύνεται σε σπουδαστές Μηχανοτρονικής.

Το πρόγραμμα θα διαρκεί δύο χρόνια και θα τρέχει παράλληλα με τις σπουδές. Με την ολοκλήρωσή του, οι συμμετέχοντες θα παίρνουν πιστοποιητικό εξειδίκευσης από την Toyota, αποκτώντας ουσιαστικά πλεονέκτημα για την αγορά εργασίας.

Η εκπαίδευση δεν θα είναι μόνο θεωρητική. Η Toyota Hellas θα προσφέρει υβριδικά αυτοκίνητα, διαγνωστικό εξοπλισμό και τεχνική υποστήριξη, ενώ θα εκπαιδεύσει και τους καθηγητές, ώστε να μεταφέρουν σωστά τη γνώση στους σπουδαστές.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται εγκαταστάσεις της εταιρείας και να παρακολουθούν από κοντά πώς λειτουργεί το after sales.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη σύνδεση με την αγορά εργασίας. Οι σπουδαστές θα μπορούν να κάνουν αμειβόμενη πρακτική άσκηση στο δίκτυο συνεργατών της Toyota, με προοπτική μελλοντικής δουλειάς. Επιπλέον, θα δοθούν υποτροφίες στους καλύτερους, που θα συνοδεύονται και από ευκαιρίες πρακτικής.

Η συνεργασία βασίζεται στη στρατηγική της Toyota για διαφορετικές μορφές εξηλεκτρισμού, όπως υβριδικά, plug-in υβριδικά, ηλεκτρικά και τεχνολογίες υδρογόνου. Στόχος είναι οι νέοι τεχνικοί να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς.

Τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2026, ενώ οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει τη σημασία που δίνει η Toyota στην εκπαίδευση και στη δημιουργία εξειδικευμένων επαγγελματιών για το μέλλον της αυτοκίνησης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

H BYD φέρνει νέο Atto 3 με φόρτιση-αστραπή σε… 5 λεπτά!

Στα σκαριά στρατηγική συνεργασία Nissan και Chery

Τι θα δούμε στην Έκθεση του Πεκίνου;

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...