Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: «Πολιτικό θράσος από την Νίκη Κεραμέως για την επιστολική ψήφο» ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο πολιτικής εργαλειοποίησης των Ελλήνων του εξωτερικού η επιστολή Κεραμέως Ο Αλέξης Τσίπρας στις εξέδρες της Λεωφόρου παρακολούθησε τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ Πού θα σταματήσει ο κατήφορος; Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόγραμμα των θεματικών συζητήσεων Βελτιωτικές αλλαγές στο ν/σ για τον νέο ποινικό κώδικα κατέθεσε ο Φλωρίδης Ο Κώστας Βαξεβάνης ανέβασε φωτογραφία και διέσυρε χωρίς προηγούμενο τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη (pic) Βορίδης για διαχείριση απορριμμάτων: «Έχουμε αρκετή δουλειά» Άδικος αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τον πολύ κατώτερο Παναθηναϊκό που προκρίθηκε κατά… λάθος Το πρόγραμμα των θεματικών συζητήσεων στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Ο Πάνος Ρήγας θα είναι ο πρόεδρος του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ Μετανιωμένος εμφανίζεται ο Κυρ. Πιερρακάκης
Money-tourism.gr

Tripadvisor: Αυτοί είναι οι πιο βιώσιμοι προορισμοί στον κόσμο για το 2024

Τη δεκάδα με τους πιο βιώσιμους προορισμούς στον κόσμο για το 2024, η οποία αποτελεί ευρωπαϊκή “υπόθεση”, ανακοίνωσε η κορυφαία ταξιδιωτική πλατφόρμα Tripadvisor, σε συνεργασία με το Global Destination Sustainability Movement (GDSM).
Στην πρώτη θέση του Top 10 συναντάται η πρωτεύουσα της Δανίας, η Κοπεγχάγη, η οποία είναι ουσιαστικά η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της ποδηλασίας. Η πόλη είναι γνωστή για τα υπέροχα πάρκα της και περισσότερα από τα δύο τρίτα των ξενοδοχείων της διαθέτουν οικολογικό πιστοποιητικό. Η Δανία, στο σύνολό της, έχει δεσμευτεί να γίνει ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2025.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Στοκχόλμη και στην τρίτη το Μπορντό, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Ελσίνκι και η Σιγκαπούρη.
Οκτώ από τους 10 κορυφαίους προορισμούς βρίσκονται στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Tripadvisor, ενώ η Σιγκαπούρη και η Μελβούρνη, στην πέμπτη και έκτη θέση, αντίστοιχα, είναι οι δύο μη ευρωπαϊκοί προορισμοί της λίστας.
Παρότι στις οκτώ από τις πρώτες δέκα θέσεις σε αυτόν τον κατάλογο συναντώνται ευρωπαϊκές πόλεις, έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι το Όσλο, η πρωτεύουσα της πιο “πράσινης” χώρας της Ευρώπης, βρίσκεται στην έβδομη θέση.
Η ταξιδιωτική εταιρία συνέταξε τον κατάλογο “Best of the Best Sustainable Destinations 2024” σε συνεργασία με το Global Destination Sustainability Movement, σύμφωνα με το οποίο, η κατάταξη των 100 πόλεων βασίστηκε σε ανάλυση 300.000 κριτικών και αξιολογήσεων σχετικά με τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιδόσεις κάθε προορισμού.
“Αυτές οι πόλεις χρησιμεύουν ως πρότυπα για τον βιώσιμο τουρισμό”, δήλωσε ο Guy Bigwood, διευθύνων σύμβουλος και “επικεφαλής αλλαγής” του GSD-Movement.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Tripadvisor, Kristen Dalton, η κατάταξη “βοηθά τους ανθρώπους που επιθυμούν να ταξιδέψουν πιο βιώσιμα, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες των παγκόσμιων προορισμών που έχουν δεσμευτεί για την περιβαλλοντική αλλαγή”.
Αυτοί είναι οι πιο βιώσιμοι προορισμοί στον κόσμο, σύμφωνα με το Tripadvisor
1. Κοπεγχάγη, Δανία
2. Στοκχόλμη, Σουηδία
3. Μπορντό, Γαλλία
4. Ελσίνκι, Φινλανδία
5. Σιγκαπούρη
6. Μελβούρνη, Αυστραλία
7. Όσλο, Νορβηγία
8. Βρυξέλλες, Βέλγιο
9. Γκάλγουεϊ, Ιρλανδία
10. Μπέλφαστ, Ηνωμένο Βασίλειο

The post Tripadvisor: Αυτοί είναι οι πιο βιώσιμοι προορισμοί στον κόσμο για το 2024 appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...