Τελευταία νέα
Κρίσιμο εύρημα της MRB για το OPEN: Η τάση στο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ κα … Μομφή στο σύστημα φτώχειας και κοριών ΝΔ: Τέσσερα ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Καλογρίτσα Πιο ανοιχτό μυαλό, πιο επικεντρωμένη προσοχή Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Δημοσκόπηση MRB: Τι θα ψηφίσουν οι αναποφάσιστοι και με ποια κριτήρια ΝΔ: 4 ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Καλογρίτσα Bloomberg: Έρχεται μεγάλη ρωσική επίθεση στην ανατ. Ουκρανία την άνοιξη Δημοσκόπηση MRB: Τι κυβέρνηση θέλουν οι αναποφάσιστοι και με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του Η ομιλία Βαρουφάκη στην Κούβα: «Την 5η Ιουλίου του 2015 ο ελληνικός λαός ήρθε τόσο, μα τόσο, κοντά στην επανάσταση» Σκάνδαλο υποκλοπών: Το «κρυφτούλι» Μητσοτάκη με τα ονόματα, η επίθεση σε Ράμμο και το «ρήγμα» με Βενιζέλο
Elculture.gr

”Twilight Zone” της Lena Schmid: Πορτραίτα νυχτερινών δασών, κατεστραμμένων δρόμων και δικτύων ηλεκτροδότησης στην Γκαλερί Σκουφά

Η έκθεση της Lena Schmid ”Twilight Zone” παρουσιάζεται στην Γκαλερί Σκουφά από τις 18 Νοεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου. 
Εμπνευσμένη από τις φυσικές καταστροφές που πλήττουν τον πλανήτη τα τελευταία χρόνια, η Schmidt δημιουργεί έργα-ωδές στα καίρια ζητήματα περιορισμού των φυσικών πόρων και της βιωσιμότητας.
Πορτραίτα νυχτερινών δασών, κατεστραμμένων δρόμων και δικτύων ηλεκτροδότησης αντηχούν νοερά στα βάθη των μοναχικών πόλεων. Οι λαμπερές εφήμερες διαπεράσεις του λυκόφωτος σηματοδοτούν τα τελευταία στοιχεία ελπίδας στην σκοτεινή νωχελικότητα της πραγματικότητας.
Broken Street No 3, Lena SchmidtΜελάνι, βερνίκι, ακρυλικό, σκαλίσματα σε κόντρα πλακέ, είναι μερικές από τις τεχνικές που η καλλιτέχνις χρησιμοποιεί, ενώ οι ξυλόγλυπτες αποτυπώσεις των αστικών και φυσικών τοπίων προσθέτουν διττή σημασία στην καλλιτεχνική δημιουργία, συσχετίζοντας την οπτική αναπαράσταση με την φυσική προέλευση των υλικών.
Η Schmidt αποτυπώνει την στιγμή της ρήξης και της καθυπόταξης στις φυσικές δυνάμεις. Παρότι τα έργα της είναι φαινομενικά απαλλαγμένα από ίχνη ανθρώπινης παρουσίας, υφέρπουν τις καταστροφικές συνέπειες της ανθρώπινης δημιουργίας και των τεχνολογικών επιτευγμάτων.
Αποφεύγοντας τις αναφορές στα αίτια, δημιουργεί μια σχέση συλλογισμού ανάμεσα στο έργο και τον θεατή. Η κλιματική αλλαγή, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες αποτελούν άραγε επιπτώσεις της ανθρώπινης δημιουργίας και ποια η ευθύνη μας απέναντι σε αυτές, είναι μερικά από τα ερωτήματα που η Lena Schmidt μας απευθύνει μέσω της τέχνης.
Into The Woods No 1, Lena SchmidtLittle Haiti No 2, Lena SchmidtCover photo ∗Kaltehofe No 1, Lena Schmidt
The post ”Twilight Zone” της Lena Schmid: Πορτραίτα νυχτερινών δασών, κατεστραμμένων δρόμων και δικτύων ηλεκτροδότησης στην Γκαλερί Σκουφά appeared first on ελculture.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...