Τελευταία νέα
ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν οι γεννήσεις και οι θάνατοι το 2025 – Αυξήθηκαν γάμοι και διαζύγια Επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης: «Το σπίτι από όπου ξεκίνησα να αγωνίζομαι» Ποιοι είναι οι συνωμότες; Στην Ολομέλεια το ν/σ για το ειδικό καθεστώς για τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις Κολυδάς: Έρχονται διαδοχικές βροχοπτώσεις – Πού και πότε θα χτυπήσουν τα ισχυρά φαινόμενα Τέμπη: Ξεκινά η διαδικασία συγκρότησης του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Τριαντόπουλο – Εντός Οκτωβρίου η κλήρωση των υποψηφίων δικαστικών Μιχαηλίδου:Έρχεται “Σπίτι μου ΙΙΙ” – Εντός Οκτώβρη η προκαταβολή 50% για το “Ανακαινίζω” Εθνικό θέατρο 2026-2027: Ρεπερτοριακός πλουραλισμός στο νέο πρόγραμμα Τουρκική Navtex για το Oruc Reis: Η Άγκυρα προωθεί αγωγό προς τα Κατεχόμενα Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη φονική έκρηξη στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα Γουαρδιόλα: «Σας στηρίζω, είμαι στο πλευρό σας» Τουρκικό υπ.Άμυνας για καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Δεν θα επιτρέψουμε μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες
Filathlos.gr

UEFA: Εντός της εβδομάδας η κρίσιμη συνάντηση για το μποϊκοτάζ του Μουντιάλ

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο, πρόεδρος της FIFA, έχει δημοσιοποιήσει το πλάνο του να πουλήσει μέρος των μετοχών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου σε fund. Αυτό είναι κάτι που θα αναδιαμορφώσει ριζικά το χάρτη του ποδοσφαίρου συνολικά σε πολλά επίπεδα.
Αυτή η  εξέλιξη δεν άργησε να σηκώσει πολύ έντονες αντιδράσεις από πλευράς UEFA. Οι ομοσπονδίες της έχουν εντός της εβδομάδας κρίσιμη συνάντηση για να συναποφασίσουν τις μελλοντικές τους κινήσεις επί του θέματος, όπως μεταδίδει και το «Sky Sports».
Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέρει ότι, στο τραπέζι θα τεθεί και το ζήτημα του μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 που θα διεξαχθεί σε Μαρόκο, Ισπανία, Πορτογαλία, με κάποια παιχνίδια να διεξάγονται σε Παραγουάη, Ουρουγουάη και Αργεντινή ένεκα της συμπλήρωσης 100 ετών της διοργάνωσης.
Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, πρόεδρος της UEFA, που δεν έδωσε το παρόν στον τελικό του Μουντιάλ, λόγω έντονων διαφωνιών με τον Ινφαντίνο, δήλωσε έκπληκτος με τα όσα σκοπεύει να πράξει ο δεύτερος. Τονίζει δε ότι, δεν είχε καμία ενημέρωση σχετικά με τα σχέδια του προέδρου της FIFA.
Η στόχευση της παραχώρησης μετοχών του Μουντιάλ σε ιδιωτικά κεφάλαια θέτει κατά την UEFA, υπό αμφισβήτηση «τα θεμέλια της διακυβέρνησης του αθλήματος.»

 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...