Η Έλενα Ριμπάκινα συνεχίζει την πορεία της στο US Open χωρίς να έχει παραχωρήσει σετ, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα της.
Μετά από μόλις 67 λεπτά η Καζάκα και Νο2 του κόσμου, επικράτησε της Ναόμι Οσάκα (Νο13) με 6-1, 6-4 εξασφαλίζοντας την παρουσία της σε προημιτελική φάση major τουρνουά για όγδοη φορά και δεύτερη φέτος, μετά την κατάκτηση του Australian Open.
Elena, say hello to the US Open QFs
Rybakina powers past Osaka 6-1, 6-4 to reach the last eight in NYC for the first time. pic.twitter.com/NcmVpLoP7c
— US Open Tennis (@usopen) September 7, 2026
Παραχωρώντας μόλις τέσσερις πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (27/31), έχοντας 3/8 break-points, αλλά και 29-9 winners(!), η Ριμπάκινα κέρδισε για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες εβδομάδες, τη Γιαπωνέζα μετά τον προημιτελικό του Τορόντο.
Εντυπωσιακή στο πρώτο σετ, η Ριμπάκινα μετέτρεψε το 1-1 σε 6-1, με δύο break (3-1, 6-1), παίρνοντας προβάδισμα στην αναμέτρηση με 1-0.
6-1
Rybakina with a dominant opener. pic.twitter.com/PEKHZ1Vd1E
— US Open Tennis (@usopen) September 7, 2026
Στο δεύτερο σετ τα service-games ήταν πιο…γεμάτα, όμως και πάλι η Ριμπάκινα ήταν αυτή που βρήκε break (4-3) και κρατώντας σχετικά εύκολα το σερβίς της έφτασε στην πρόκριση για την 8άδα εκεί όπου θα συναντήσει την Κινγουέν Ζενγκ, που νωρίτερα μετά από μια ακόμη μεγάλη εμφάνιση, κέρδισε την Ίγκα Σφιόντεκ.
US OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-7h)
The post US Open: Πρώτος προημιτελικός στη Νέα Υόρκη για Ριμπάκινα (vids) appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
