Τελευταία νέα
Ιός του Δυτικού Νείλου: Ο ΙΣΑ κρούει τον κώδωνα – Οι συστάσεις προς τους πολίτες Σπιτάκια – «χρυσωρυχεία»: Από τις κορδέλες του Μαξίμου στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία Σοκ στην Πορτογαλία: 15χρονος σκότωσε την 33χρονη μητέρα του – Καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία Η ασφαλής ναυσιπλοΐα στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ των θεμάτων συζήτησης Γεραπετρίτη με Ουκρανό ΥΠΕΞ Εκλογικές ασκήσεις για τα ψηφοδέλτια σε Ξάνθη και Ροδόπη – Η εμφάνιση της ΕΛΑΣ ανακατεύει την τράπουλα Παναγία Καταφυγιώτισσα: Ο ασυνήθιστος ναός που ζωγράφισε ο μεγάλος Δημήτρης Μυταράς άνοιξε για τον Δεκαπενταύγουστο [βίντεο] Στάχτη 30.000 στρέμματα: Η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία του Βελγίου κατευθύνεται προς τη Γερμανία [εικόνες] Υψηλού ρίσκου η σχέση με το Ισραήλ Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα: Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις – Ήχησε το 112 για εκκένωση Τραγωδία στη Χαλκίδα: Νεκρός 75χρονος – Έπεσε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας Ιράν: Γιατί Τραμπ και Βανς χαμηλώνουν συνεχώς τον πήχη – Από την «παράδοση άνευ όρων» στη μάχη για φθηνή ενέργεια Απ. Αποστόλου: Η κουτσή καρέκλα του συστήματος
Thefaq.gr

Δίκη Τεμπών: Γιατί διακόπηκε η διαδικασία – Στο επίκεντρο η σύγκρουση Πλακιά με συνήγορο υπεράσπισης

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει προσωρινά τη διαδικασία.

Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν συνήγορος υπεράσπισης στελέχους του ΟΣΕ υποστήριξε κατά την αγόρευσή του ότι ορισμένα στελέχη του οργανισμού δεν σχετίζονται με τις πράξεις που εξετάζονται από τη Δικαιοσύνη.
Η τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Πλακιά, πατέρα των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, ο οποίος αντέδρασε έντονα από την αίθουσα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο δικός σου ήταν άσχετος; Αυτούς ήρθατε να υπερασπιστείτε;».
Μετά την ένταση που προκλήθηκε, η έδρα αποφάσισε ολιγόλεπτη διακοπή ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να συνεχιστεί η διαδικασία.
Νωρίτερα, η υπεράσπιση είχε καταθέσει αίτημα για ακύρωση του κλητηρίου θεσπίσματος, υποστηρίζοντας ότι παρουσιάζει ασάφειες και αντιφάσεις.
Ο συγκεκριμένος δικηγόρος εκπροσωπεί επίσης υπάλληλο του ΟΣΕ που συμμετείχε στη διαδικασία μετάταξης του σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας. Κατά την τοποθέτησή του ανέφερε ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί παράβαση καθήκοντος χωρίς την ύπαρξη ηθικού αυτουργού, ενώ υποστήριξε πως η πρόσληψη του σταθμάρχη δεν συνδέεται με τις παραλείψεις που εξετάζονται στη δίκη.
Για τη συγκεκριμένη κατηγορούμενη, η υπεράσπιση ζήτησε επίσης την ακύρωση του κατηγορητηρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...