Τελευταία νέα
Τι σημαίνει: Μπάλα Το τραγούδι της ημέρας: Great Expectation Δισκοκριτική: Μαρία Παπαγεωργίου, When Punk met Dub, Muse, T.I. Από το εργοστάσιο Κεράνη σε οικιστικό hub: Το σχέδιο ανάπλασης και το μέλλον της επιχειρηματικότητας Μουντιάλ 2026: Πρώτη φορά στους «16» η Αίγυπτος – Υπέταξε στα πέναλτι την Αυστραλία [βίντεο] Γαλλία: Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 29% την εβδομάδα του μέγαλου καύσωνα Αφροδίτη Νέστορα: «Η τυφλή πολιτική βία να μην κερδίσει» – Η πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο της μητέρας της Μέση Ανατολή: Επιστρέφει στη Γαλλία το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle Μουντιάλ 2026: Στα ύψη οι τιμές των εισιτηρίων στο Μεξικό-Αγγλία, έντονες αντιδράσεις κατά της FIFA Καύσωνας στις ΗΠΑ: Ακυρώνονται εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου “Φιάσκο” Ντόκου: Ομαδικά πυρά κατά Μαξίμου από την αντιπολίτευση Μεξικό: Βρέθηκε νεκρή δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στα μέσα Ιουνίου
Segas.gr

Άλμα κυριαρχίας για τον Μίλτο Τεντόγλου στην Κίνα και πρώτη νίκη στη σειρά Diamond League

Ο Μίλτος Τεντόγλου άνοιξε τη διαδρομή του στους αγώνες Diamond League με μια επιβλητική νίκη στη διοργάνωση της Σιαμέν, με άλμα στα 8,46 μ.(0,0) και μια δεύτερη προσπάθεια στα 8,37 μ. (-0,2).

Ο δις ολυμπιονίκης επιβεβαίωσε την πολύ καλή του κατάσταση σε έναν αγώνα που βρέθηκε αντιμέτωπος με τους βασικούς του αντιπάλους στον δρόμο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ και το Ultimate Championships.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μετά τα 8,37 μ. (πάτημα 8 εκ. πίσω από τη βαλβίδα), ήταν άκυρος στο δεύτερο άλμα και στο τρίτο σημείωσε τη μεγάλη επίδοση. Το 8,46 μ. ήταν καλύτερο άλμα του από πέρυσι τον Ιούνιο και το Ευρωπαϊκό Ομάδων στη Μαδρίτη. Ο 28χρονος πριν λίγες ημέρες αγωνίστηκε στην Κεφαλονιά με δύσκολες καιρικές συνθήκες και σαν σε… προπόνηση πέτυχε 8,21 μ., προμηνύοντας εξαιρετικά πράγματα για τη συνέχεια. Και όλα αυτά λίγους μήνες από τις πολύ καλές εμφανίσεις στη χειμερινή σεζόν, που μπορεί να μη συνδυάστηκαν με μετάλλιο, όμως επιβεβαίωναν την ολική επιστροφή του αθλητή στα μεγάλα άλματα. Ο Τεντόγλου πέτυχε νέο ρεκόρ διοργάνωσης και ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο του Μπαλντέ από το Παγκόσμιο του Τορούν, που του έδωσε το χρυσό στη διοργάνωση. Ο πρωταθλητής Ευρώπης, ο οποίος αγωνίστηκε χωρίς την παρουσία του προπονητή του, επέλεξε να μην εκτελέσει τις τρεις τελευταίες προσπάθειες.

Ο επόμενος αγώνας του αθλητή θα γίνει στις 29 του μηνός στο μίτινγκ της Λεμεσού. Τη δεύτερη θέση στον αγώνα κατέκτησε ο Τάτζεϊ Γκέιλ με 8,32 μ. και ρεκόρ σεζόν και την τρίτη ο Μπόχινταρ Σαραμπογιούκοβ με 8,29 μέτρα. Ο Ματία Φουρλάνι λίγες ημέρες από το 8,43 μ., προσγειώθηκε στα 8,28 μ. και κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχε και η Ελίνα Τζένγκο, που κατέλαβε την 10η θέση στον ακοντισμό με 55,96 μ. στη δεύτερη βολή της. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ξεκίνησε με 53,31 μ. και στην τρίτη βολή ήταν άκυρη. Η αθλήτρια βρίσκεται ακόμη στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου και δεν έχει φτάσει ακόμη στο επίπεδο που επιθυμεί.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η 18χρονη Ζίγι Γιαν με το εντυπωσιακό 71,74 μέτρα. Η νεαρή έκανε μόνο μία βολή, με την οποία βελτίωσε το ρεκόρ διοργάνωσης, την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και το ρεκόρ ηπείρου στην κατηγορία της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΕΡΤ (@ertofficial)
The post Άλμα κυριαρχίας για τον Μίλτο Τεντόγλου στην Κίνα και πρώτη νίκη στη σειρά Diamond League first appeared on ΣΕΓΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...