Τελευταία νέα
Φωτιά στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον στο Πάρκο Γουδή – Ήχησε το 112 Διαμαντοπούλου κατά Μητσοτάκη: «αλήθεια πίσω από τα 10 λεπτά της βενζίνης» Ισραήλ: Βουλευτικές εκλογές στις 27 Οκτωβρίου – «Δημοψήφισμα» για την ηγεσία Νετανιάχου Τεχνητή Νοημοσύνη – Η περίπτωση Ferrera: Τι αδυνατεί να δει η πολιτική επιστήμη; Άργος: Αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο για τους δύο αστυνομικούς που σκότωσαν τον 20χρονο Μητσοτάκης: Συλλυπητήρια στον λαό του Κατάρ για τον θάνατο του πρώην εμίρη Γεραπετρίτης: Το casus belli παραμένει μεγάλο εμπόδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις Φωτιά στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης – Καίγονται ξερόχορτα και σκουπίδια Η άνοδος της ακροδεξιάς, απειλή για τη Δημοκρατία Στον “αέρα” η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: “Κίνδυνοι για την ασφάλεια των πτήσεων” Mini John Cooper Works: Δύναμη που φαίνεται Κρήτη: 27χρονος άλλαξε μέχρι και… χώρα για να κακοποιήσει την πρώην σύντροφό του
Efsyn.gr

Άργος: Αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο για τους δύο αστυνομικούς που σκότωσαν τον 20χρονο

Ο θάνατος του 20χρονου στο Άργος, ο οποίος νοσηλευόταν για πολλές ημέρες στη ΜΕΘ, άλλαξε τις εξελίξεις στην υπόθεση των δύο αστυνομικών που άνοιξαν πυρ εναντίον του την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι εξελίξεις αφορούν στην αλλαγή του κατηγορητηρίου.
Ειδικότερα, η κατηγορία που αντιμετωπίζουν πλέον οι δύο ένστολοι, αναμένεται να αναβαθμιστεί από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Σε βάρος των κατηγορουμένων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Οι δύο άνδρες, το Σάββατο (11/7), κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά από τις πολύωρες απολογίες τους.
Τι είχαν δηλώσει στην απολογία τους
Στην απολογία τους ενώπιον του ανακριτή, οι αστυνομικοί αντέκρουσαν τα βασικά στοιχεία της κατηγορίας, ενώ τόνισαν ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν.
Παράλληλα, αμφισβήτησαν τον ενδεχόμενο δόλο και σχολίασαν πως πυροβόλησαν για εκφοβισμό.
Οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν το τι έγινε στο τελευταίο στάδιο της καταδίωξης:
«Ήμασταν σε διαφορετικά επίπεδα και τρέχαμε. Οι βολές μας ήταν προειδοποιητικές, για να τον εκφοβίσουμε και να τον υποχρεώσουμε να σταματήσει, ώστε να τον δεσμεύσουμε. Σε καμία περίπτωση δεν στοχεύσαμε προς το μέρος του υπόπτου με πρόθεση να τον τραυματίσουμε. Τρέχαμε και εμείς και εκείνος», ανέφεραν στην απολογία τους.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...