Τελευταία νέα
Σπέτσες: Τραυματίστηκε σοβαρά τουρίστρια που έπεσε από σκάφος και χτύπησε στην προπέλα Σάκης Αρναούτογλου: “Δικαίωμα να Μένεις” στον τόπο σου, αλλά και “Δικαίωμα να Επιστρέφεις”. Μουντιάλ 2026: Στα 1,36 δισ. ευρώ η αξία των 10 πιο ακριβών σούπερ σταρ των ημιτελικών Θεώνη Κουφονικολάκου: Θα κάνουμε τα πάντα για την ασφάλεια των πολιτών Ακτή Ελεφαντοστού: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο Συμμαχία των Προθύμων: Δηλώσεις στήριξης στην Ουκρανία, η οποία αγοράζει αντιαεροπορικά και Rafale Καταδίκες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι για απόπειρες απάτης με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις – Στο μικροσκόπιο το κύκλωμα των «μαϊμού» αγροτεμαχίων ΗΠΑ-Ιράν: Ο επικείμενος ναυτικός αποκλεισμός εκτοξεύει την τιμή του πετρελαίου ΟΠΕΚΕΠΕ – Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό δύο βασικοί κατηγορούμενοι για επιδοτήσεις στα Γιαννιτσά Τσίπρας: Ακρίβεια, διαφθορά και θεσμική κρίση τα τρία μεγάλα βάρη της χώρας Τσίπρας από τη Λέσβο: «Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο εκτεταμένη η διαφθορά» – Τρία τα μεγάλα βάρη της χώρας Κεσσές: Παραδοχή Ντίλιαν σε έγγραφο πως πούλησε το Predator σε κρατικές Αρχές – Εξηγήσεις ζητά το ΠΑΣΟΚ
Efsyn.gr

Ακτή Ελεφαντοστού: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 36 τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στη δυτική Ακτή Ελεφαντοστού.
Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της χώρας, το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 11.30 το πρωί, στον οδικό άξονα Τούμπα-Μπιανκούμα και συγκεκριμένα στη γέφυρα Μπάφινγκ. Στο δυστύχημα ενεπλάκη «ένα λεωφορείο εταιρείας μεταφορών που είχε ξεκινήσει από την Οντιενέ, στα βόρεια, με προορισμό το Γιαμουσούκρο, στην κεντρική Ακτή Ελεφαντοστού», πρόσθεσε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.
Από τους 69 ανθρώπους που επέβαιναν στο λεωφορείο, οι 24 σκοτώθηκαν και 36 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με το υπουργείο, ομάδες διασωστών αναζητούν «αγνοούμενα θύματα».
Περίπου 1.000-1.500 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο σε τροχαία στην Ακτή Ελεφαντοστού, μια χώρα όπου κυκλοφορούν 1,5 εκατομμύριο οχήματα. Συγκριτικά, η Γαλλία –που δεν είναι και ο «καλύτερος μαθητής» στην Ευρώπη– μετρά 3.500 νεκρούς, αλλά με έναν στόλο 39 εκατομμυρίων οχημάτων.
Τα πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα είναι συχνό φαινόμενο στην Ακτή Ελεφαντοστού και σε άλλες αφρικανικές χώρες, κυρίως λόγω της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου και των οχημάτων και της μη τήρησης των κανόνων κυκλοφορίας εκ μέρους των οδηγών.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...