Τελευταία νέα
Παπαδοπούλου για κλιμάκωση στη Μαύρη Θάλασσα: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων διπλωματικών και θεσμικών ενεργειών» Νίκος Ορφανός για την επιστροφή Φιλιππίδη στο θέατρο: «Είναι δικαίωμά του» Η απρόσμενη συνάντηση Τσαλίκη και Γεωργιάδη: «Χρόνια πολλά, υπουργέ μου καλέ»  Pizza Fan: Αποδεσμεύονται δύο τραπεζικοί λογαριασμοί – Ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία των καταστημάτων Τσουκαλάς: «Να διευκρινίσει η κυβέρνηση αν έχει σκοπό να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης» Κεσσές προς Γεωργιάδη: «Αν σε νοιάζουν τα προσωπικά δεδομένα, σε περιμένουμε στη δίκη του Predator» Δικαστικό «όχι» στο πάγωμα της έξωσης του ηλικιωμένου ζευγαριού από την Τούμπα – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σπίτι Μαρινάκης: Ασπίδα προστασίας για δανειολήπτες, αυστηρά πρόστιμα στους servicers Ν. Κεραμέως: Νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης Ματούλα Ζαμάνη: «Εξόντωσε» με μυγοσκοτώστρα τα κακόβουλα σχόλια στα social media [βίντεο] Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Οδηγός πέθανε στο τιμόνι και καρφώθηκε σε αστικό λεωφορείο Π. Μαρινάκης: Με αυστηρότερους κανόνες λειτουργίας για τους servicers, δημιουργούμε ενισχυμένο πλέγμα για την προστασία των πολιτών
Filathlos.gr

Αλγκουαθίλ: Αυτοί είναι οι πρώτοι «νόμοι» του στον Ολυμπιακό!

Μία νέα εποχή άρχισε και επίσημα στον Ολυμπιακό, με τον Ιμανόλ Αλγκουαθίλ να αναλαμβάνει τα ηνία μετά την αποχώρηση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.
Ο 55χρονος τεχνικός δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να παρουσιάσει τα πρώτα στοιχεία της αγωνιστικής φιλοσοφίας του. Από την πρώτη γνωριμία με τους νέους ποδοσφαιριστές του θέλησε να περάσει συγκεκριμένες αρχές, πάνω στις οποίες σκοπεύει να «χτίσει» τον δικό του Ολυμπιακό.
Μετά την απαραίτητη προθέρμανση και τις ασκήσεις κατοχής, ακολούθησε δίτερμα και εκεί ο Αλγκουαθίλ έγινε ιδιαίτερα απαιτητικός.
«Κάτω η μπάλα και μπροστά».
Οι εντολές του Βάσκου ήταν σαφείς: η μπάλα να παραμένει χαμηλά, γρήγορη κυκλοφορία, όσο το δυνατόν λιγότερες επιστροφές προς τον τερματοφύλακα και συνεχής αναζήτηση της κάθετης ανάπτυξης.
«Η μπάλα κάτω, ποτέ πίσω στον τερματοφύλακα, μόνο μπροστά, γρήγορη κυκλοφορία, κίνηση και πίεση ψηλά», ήταν το βασικό μήνυμα που πέρασε στους Ερυθρόλευκους.
Ουσιαστικά, ο Αλγκουαθίλ θέλει μία ομάδα που δεν θα κρατά την μπάλα χωρίς σκοπό. Ζητά ταχύτητα στη σκέψη και στην πάσα, διαρκή κίνηση από τους παίκτες χωρίς την μπάλα και άμεση προσπάθεια να κερδίζονται μέτρα στο γήπεδο.
Πρέσινγκ από ψηλά και άμεση ανάκτηση.
Εξίσου σημαντικό κομμάτι της φιλοσοφίας του αποτελεί η συμπεριφορά όταν χάνεται η κατοχή. Ο νέος προπονητής των Πειραιωτών θέλει τους παίκτες του να πιέζουν άμεσα και ψηλά, επιχειρώντας να ανακτήσουν την μπάλα όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή.
Δεν θέλει παθητική αναμονή ούτε εύκολη οπισθοχώρηση. Αντίθετα, επιδιώκει έναν Ολυμπιακό επιθετικό στη νοοτροπία του, με ένταση, επιθετικότητα στις μονομαχίες και διάθεση να επιβάλει εκείνος τον ρυθμό του παιχνιδιού.
Πρόκειται για χαρακτηριστικά που ο Αλγκουαθίλ θεωρεί απαραίτητα για μία ομάδα που καλείται στις περισσότερες εγχώριες αναμετρήσεις να έχει την πρωτοβουλία και να διασπά οργανωμένες άμυνες.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...