Τελευταία νέα
Η κάλπη βάζει φρένο στον Τραμπ Μετρό: Κλείνει στις 9:30 ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. – Χωρίς στάση οι συρμοί Το Προεδρικό Μέγαρο έγινε… νηπιαγωγείο ΕΛ.Α.Σ: Επτά κυβερνητικές παρεμβάσεις υπέρ funds και servicers – Τα ερωτήματα στον Πιερρακάκη για κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς Αιχμές Δούρου για τους προηγούμενους προέδρους Press Point: Τον ήπιαν και ο Τραμπ και οι τραμπικοί υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας Μια άλλη 28η Οκτωβρίου… Ποιος να φταίει… Η στρατηγική Ανδρουλάκη για την επόμενη μέρα: Περιοδείες, κοινωνικές επαφές και προγραμματική αντιπαράθεση Κάσσος – Καλώδιο: Η Τουρκία απειλεί να βυθίσει το γαλλικό πλοίο Πλημμύρισε το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης λίγους μήνες μετά την ανακαίνιση – Σοβαρά ερωτήματα για την ποιότητα των έργων Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με ΙΧ στην Ευκαρπία – Στο νοσοκομείο ο οδηγός του αυτοκινήτου
Efsyn.gr

Αμείωτη η ένταση στα Στενά του Ορμούζ – Στις φλόγες τρία ακόμη πλοία

Το Ιράν ανέφερε σήμερα ότι δυο πετρελαιοφόρα δεξαμενόπλοια και ρυμουλκό πήραν φωτιά στα Στενά του Ορμούζ, θαλάσσιο πέρασμα στρατηγικής σημασίας στην καρδιά της σύγκρουσης ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Τεχεράνη.
Χθες Τετάρτη το βράδυ, «μεγάλο πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο που προσπαθούσε να διασχίσει παράνομα από την απαγορευμένη νότια διαδρομή των Στενών του Ορμούζ πήρε φωτιά αφού έπεσε σε νάρκη και ακινητοποιήθηκε», ανακοίνωσε το σώμα των Φρουρών της Επανάστασης, ο ιδεολογικός στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ άλλων το πρακτορείο Tasnim.
Σε χωριστό επεισόδιο, άλλο πολύ μεγάλο δεξαμενόπλοιο «ακινητοποιήθηκε» εξαιτίας «σφοδρής πυρκαγιάς» που εκδηλώθηκε ενώ έφευγε από το ανατολικό τμήμα των Στενών του Ορμούζ» και «ρυμουλκό που πλησίασε το πολύ μεγάλο δεξαμενόπλοιο για να σβήσει την πυρκαγιά πήρε επίσης φωτιά», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Από την έναρξη των αμερικανο-ισραηλινών βομβαρδισμών στο Ιράν στα τέλη του Φεβρουαρίου, η Τεχεράνη έκλεισε αυτή τη θαλάσσια οδό και βάζει στο στόχαστρο πλοία που προσπαθούν να διασχίσουν το πέρασμα χωρίς την άδειά της.
Σε αντίποινα, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις επιβάλλουν αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια στον Κόλπο.
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν μάλιστα πως πήραν τον έλεγχο δυο αμερικανικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων τύπου LUCAS (σ.σ. πρόκειται για την αμερικανική εκδοχή των φθηνών ιρανικών drones Shahed, σύμφωνα με τον ίδιο τον στρατό των ΗΠΑ) στον ιρανικό εναέριο χώρο.
Τα εν λόγω οπλικά συστήματα χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στον πόλεμο που εξαπολύθηκε από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον του Ιράν την 28η Φεβρουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...