Τελευταία νέα
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, αναφορές για εκρήξεις [εικόνες] Βανς για 250η επέτειο των ΗΠΑ: «Κάποιες φωνές μιλούν εμμονικά για τις ατέλειές του έθνους μας» Γρεβενά: Σύλληψη 88χρονου για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια κατά τη διάρκεια εργασιών με τροχό ΕΛΑΣ για ΚΥΑ Μετανάστευσης: ”Η Πολιτεία ζητάει από τους δικηγόρους να γίνουν κυνηγοί κεφαλών” Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός σε ηλικία 43 ετών Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 2.954 οι νεκροί από τους ισχυρούς σεισμούς – Καταστράφηκαν 856 κτίρια Πτώση μεσοτοιχίας στο Μαρούσι: «Τραντάχτηκε όλο το σπίτι, έπεσε μεγάλο κομμάτι τοίχου πάνω στον γείτονα» [βίντεο] Ζαχαριάδης κατά Μωραΐτη: Κάνει το αυτόκλητο πορτιέρη στο νέο εγχείρημα Θεσσαλονίκη: Φωτιά κοντά σε σπίτια στο Ωραιόκαστρο – Μήνυμα 112 για απομάκρυνση κατοίκων Ζαχαριάδης κατά Μωραΐτη: «Κάνει τον αυτόκλητο πορτιέρη στο κόμμα Τσίπρα» Μήνυση Φρονιμάκη κατά Καρυστιανού: «Συκοφαντικά όσα είπε ότι την εκβίασα για το ακίνητο» Τραμπ στο Axios για κηδεία Χαμενεΐ: «Είναι όλοι εκεί, με ένα πλήγμα θα τους εξοντώναμε»
Paron.gr

ΑΝΑΛΕΚΤΑ: Στα «κεραμίδια» οι βουλευτές της ΝΔ

Η συζήτηση που έχει ανοίξει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας γύρω από το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτικής και υπουργικής ιδιότητας δεν αφορά μόνο μια θεσμική αλλαγή, αλλά αγγίζει τον πυρήνα της πολιτικής λειτουργίας της κυβέρνησης και τον τρόπο με τον οποίο αυτή συγκροτήθηκε από το 2019 έως και σήμερα.
Το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού, πριν από το Πάσχα, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς πολλοί βουλευτές αισθάνονται ότι οδηγούνται σε πολιτική απαξίωση, με περιορισμένο ρόλο και μειωμένη επιρροή στις εκλογικές τους περιφέρειες.
Πέρα, όμως, από τη συγκυριακή ένταση, η ουσία της κριτικής που διατυπώνεται από στελέχη της παράταξης εστιάζει αλλού, όπως στο ποιοι τελικά κυβερνούν. Από την αρχή της θητείας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να στηριχθεί σε σημαντικό βαθμό σε εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, πολλά εκ των οποίων προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η εξαγγελία για ασυμβίβαστο ερμηνεύεται από πολλούς όχι ως μεταρρύθμιση αλλά ως επισημοποίηση μιας ήδη υφιστάμενης κατάστασης. Η κριτική εντείνεται από το γεγονός ότι επιχειρείται να αποδοθούν παθογένειες, όπως η πελατειακή λογική ή η διαφθορά, αποκλειστικά στους βουλευτές, παραβλέποντας τις ευθύνες των κυβερνητικών επιλογών.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ
 
The post ΑΝΑΛΕΚΤΑ: Στα «κεραμίδια» οι βουλευτές της ΝΔ appeared first on ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...