Τελευταία νέα
Θρίλερ στο Ηράκλειο: Αυτοδιοικητικός βρέθηκε νεκρός από κυνηγετική καραμπίνα Σιντική: Ερώτηση Παπαδάκη στην Κομισιόν για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων Νίκος Ανδρουλάκης στο Ηράκλειο: “Επαναφορά του 13ου μισθού στο Δημόσιο – Μειώνονται τα φορολογικά βάρη για τον ιδιωτικό τομέα” Νικηφόρο «ποδαρικό» του Παναθηναϊκού στην League Phase ΣΦ ΠΑΟΚ Θύρα 4 σε Σαββίδη: «Ορισε μία λογική τιμή πώλησης για την ΠΑΕ και φύγε σαν φίλος» Βρετανός διπλωμάτης επί τιμή: Ο Μπλερ έθεσε όρο στην Παλαιστινιακή Αρχή να… αλλάξει όνομα, μέσα στα σχολικά της βιβλία Γέμισε νερά ο σταθμός μετρό «Πανεπιστήμια» στη Θεσσαλονίκη [εικόνες – βίντεο] Δεκάδες Εβραίοι καλλιτέχνες και επιστήμονες στο πλευρό του Ράφαλο: «Ανυπόστατες οι κατηγορίες για αντισημιτισμό» Τραγικός επίλογος: Νεκρός ανασύρθηκε ο 71χρονος σέρφερ που αγνoείτο στην Κρήτη Καταγγελία Φάμελλου: Ίδρυσαν πριν 5 χρόνια το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και ακόμα δεν του έφτιαξαν οργανόγραμμα Ο Μαμντάνι απαγορεύει την τεχνητή νοημοσύνη για τους μαθητές έως 13 ετών Τέλος οι «σύντροφοι» Τεχνητής Νοημοσύνης: Η Κίνα βάζει όρια στη βιομηχανία των chatbots
Libre.gr

Ανδρουλάκης: Οι δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για συντάξεις και ασφαλιστικό

Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοινώνοντας 17 συγκεκριμένες δεσμεύσεις που αφορούν συνταξιούχους, ασφαλισμένους και άτομα με αναπηρία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι παρά τη μείωση του χρόνου απονομής των συντάξεων, τα προβλήματα παραμένουν, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της απέναντι στους συνταξιούχους.

«Γνωρίζω ότι υπάρχουν ακόμη πολλές αδικίες που πρέπει να αποκατασταθούν. Δεσμεύομαι όμως μόνο για αυτά που ξέρω πως μπορούμε να κάνουμε πράξη. Δεν θα μπω σε πλειοδοσία», ανέφερε χαρακτηριστικά, ζητώντας από τους πολίτες να εμπιστευθούν το ΠΑΣΟΚ για μια πολιτική αλλαγή που, όπως είπε, «θα κάνει πραγματική διαφορά στην καθημερινότητα».

Στις βασικές εξαγγελίες περιλαμβάνονται η σταδιακή επαναφορά της 13ης σύνταξης σε δύο φάσεις, η επαναφορά του ΕΚΑΣ για περίπου 380.000 χαμηλοσυνταξιούχους με νέα εισοδηματικά κριτήρια, καθώς και η δέσμευση ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης έως το 2035.

Κατοχύρωση της αναλογική σύνταξης

Ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ακόμη την αποκατάσταση των αδικιών στις συντάξεις αναπηρίας, την κατοχύρωση της αναλογικής σύνταξης, ώστε να μην χάνεται καμία ημέρα ασφάλισης, καθώς και την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης για όσους έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε για μείωση κατά 20% της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων μέσα στην πρώτη διετία, επαναφορά των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 55 έτη για γονείς παιδιών με αναπηρία, ξεπάγωμα των επικουρικών συντάξεων με αύξηση 2,4% από τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης, καθώς και ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στις προτάσεις περιλαμβάνονται επίσης ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, η πλήρης εφαρμογή του πορίσματος της Επιτροπής Μπεχράκη για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, η κατάργηση της περικοπής στο προνοιακό τμήμα της σύνταξης των συνταξιούχων του ΟΓΑ που λαμβάνουν σύνταξη χηρείας, καθώς και η ταχεία εκκαθάριση εκκρεμών συντάξεων και ασφαλιστικών αιτήσεων.

Η ΝΔ εξαπάτησε του συνταξιούχους

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε, τέλος, την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τους συνταξιούχους, σημειώνοντας πως οι αυξήσεις στις συντάξεις δεν κάλυψαν τον πληθωρισμό και ότι οι δεσμεύσεις για τα αναδρομικά δεν τηρήθηκαν.

«Οι συνταξιούχοι πίστεψαν και τον κύριο Μητσοτάκη και αυτός τους κορόιδεψε», είπε, υποστηρίζοντας ότι το πραγματικό εισόδημα των συνταξιούχων έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα λόγω της ακρίβειας.

Παραίτηση Φάμελλου από την προεδρία: Δεν μπορώ να υποστηρίξω άλλο πολιτικό σχέδιο- Παραμένει βουλευτής

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...