Τελευταία νέα
Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ και στη φετινή σχολική χρονιά στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των οικογενειών τους Κουτσούμπας από τη ΔΕΘ: «Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα σηματοδοτήσει ένα βήμα μπροστά για τον λαό» ΕΛΑΣ: 15.000 κενά στα σχολεία και σοβαρές ανάγκες – Ώρα για ουσιαστική στήριξη της Παιδείας Ανδρουλάκης: Να ενισχύσουμε τη δημόσια παιδεία και να στηρίξουμε την οικογένεια Στο 34ο δημοτικό Θεσσαλονίκης για τον αγιασμό ο Νίκος Ανδρουλάκης – «Το μέλλον της πατρίδας είναι τα παιδιά μας» Και ΠΑΣΟΚ και κριντζ: «Ο Ανδρουλάκης είναι σαν το ζαχαρούχο γάλα, είναι πολύ γλυκός» Πρώτο κουδούνι στο δημοτικό σχολείο των φυλακών Τρικάλων ΕΚΠΑ: Νέο κυλικείο και ανακαινισμένοι χώροι στη Σχολή Θετικών Επιστημών – Ο στόχος για το 2030 «Εφυγε το πουλάκι μας»: Το συγκινητικό αντίο του Σωκράτη Μάλαμα στον Γιώργο Μαζωνάκη [βίντεο] Τα βιβλία που δεν τελειώσαμε Ο Μητσοτάκης στο 2ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων για τον αγιασμό: «Και του χρόνου με περισσότερα ανακαινισμένα σχολεία» Άδειασμα μέσα από τη ΝΔ: «Έπαρση και αλαζονεία» καταγγέλλει ο Λαζαρίδης για το περιβάλλον Δένδια – Η κλήση και το μήνυμα που έμειναν αναπάντητα
Thefaq.gr

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: “Ποιος θα μας κάνει μαθήματα θεσμικότητας, το αφεντικό που δεν έφαγε την σφαίρα;…”

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για συστηματική απαξίωση των θεσμών και καλλιέργεια αδιαφάνειας.

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές και καταστρατήγηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, ενώ έκανε λόγο για μια «κουλτούρα διακυβέρνησης» που ευνοεί τη διαφθορά και την ατιμωρησία. Αναφέρθηκε στις υποκλοπές, την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις απευθείας αναθέσεις, τη σύμβαση 717 και τα «χρυσά» σπιτάκια ανακύκλωσης, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «οδηγεί τη χώρα στο απόλυτο σκοτάδι της διαφθοράς».
Παράλληλα, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι επικαλείται τη συναίνεση μόνο όταν τη συμφέρει πολιτικά, ξεκαθαρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δώσει «λευκή επιταγή» στη συνταγματική αναθεώρηση. Όπως είπε, η κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της και δεν μπορεί να ζητά ευρύτερες συναινέσεις όσο επιμένει σε μονομερείς επιλογές.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του για ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, θωράκιση των ανεξάρτητων αρχών, προστασία των δημόσιων αγαθών και αναθεώρηση του άρθρου 16, υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι μια Δημοκρατία με περισσότερη διαφάνεια, λογοδοσία και θεσμικά αντίβαρα απέναντι στην κυβερνητική εξουσία.

Ανδρουλάκης: κ. Μητσοτάκη πείτε στον πρώην γγ και ανιψιό σας, Γρ. Δημητριάδη, ότι στη Δημοκρατία αφεντικό είναι ο λαός
Διαβάστε περισσότερα στο https://t.co/S18PpKysLu pic.twitter.com/N6xQ2NvSNv
— in.gr/news (@in_gr) July 24, 2026

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...