Τελευταία νέα
Ωραιόκαστρο: Παραδόθηκαν στις φλόγες σπίτια και εργοστάσια- Στη μάχη της κατάσβεσης και ο στρατός [εικόνες – βίντεο] Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Ιουλίου Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ και θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς – Οι 2 περιοχές που θα βρέξει Ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ-Ευνοϊκά κυβερνητικά μέτρα και εγκαίνια σημαντικών  έργων Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, αναφορές για εκρήξεις [εικόνες] Βανς για 250η επέτειο των ΗΠΑ: «Κάποιες φωνές μιλούν εμμονικά για τις ατέλειές του έθνους μας» Γρεβενά: Σύλληψη 88χρονου για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια κατά τη διάρκεια εργασιών με τροχό ΕΛΑΣ για ΚΥΑ Μετανάστευσης: ”Η Πολιτεία ζητάει από τους δικηγόρους να γίνουν κυνηγοί κεφαλών” Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός σε ηλικία 43 ετών Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 2.954 οι νεκροί από τους ισχυρούς σεισμούς – Καταστράφηκαν 856 κτίρια Πτώση μεσοτοιχίας στο Μαρούσι: «Τραντάχτηκε όλο το σπίτι, έπεσε μεγάλο κομμάτι τοίχου πάνω στον γείτονα» [βίντεο] Ζαχαριάδης κατά Μωραΐτη: Κάνει το αυτόκλητο πορτιέρη στο νέο εγχείρημα
Libre.gr

Ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ-Ευνοϊκά κυβερνητικά μέτρα και εγκαίνια σημαντικών  έργων

Η προεκλογική ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί στην χώρα επιδρά σε όλες τις πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής και όλα δείχνουν ότι θα οδηγήσει, μεταξύ άλλων, και σε ένα μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις πακέτο μέτρων στην ΔΕΘ. Ταυτόχρονα προαναγγέλλεται για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες σειρά εγκαινίων σε σημαντικά έργα, πέραν των ανακαινίσεων σε υποδομές νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας οι οποίες συνεχίζονται στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

Με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να επισκέπτεται μάλιστα μόνο την τελευταία εβδομάδα δύο αναβαθμισμένες δομές υγείας, σε Αιγάλεω και Πεντέλη για να αναδείξει την “υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης για την μεγαλύτερη κτιριακή αναβάθμιση και παρέμβαση στις υποδομές του ΕΣΥ από συστάσεως του”.

Σε ότι αφορά την ΔΕΘ,  σε κάθε περίπτωση αποτελεί το επόμενο ορόσημο όσον αφορά την κυβερνητική πολιτική, αλλά ταυτόχρονα και την προεκλογική στρατηγική της ΝΔ με ορίζοντα τις κάλπες που ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι θα στηθούν την άνοιξη του 2027.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις  σχετικά με την πορεία των εσόδων και εν γένει της οικονομίας, φαίνεται να διαμορφώνουν προϋποθέσεις ώστε το πακέτο που θα ανακοινώσει στις αρχές Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας σε κάθε περίπτωση από τον υφιστάμενο δημοσιονομικό χώρο του ενός δις ευρώ, να καταστεί δυνατόν να υπερβεί τελικά το περσινό 1,76 δις ευρώ, προσεγγίζοντας ενδεχομένως και τα 2 δις ευρώ.

Χωρίς πάντοτε να διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία και να τίθεται εν αμφιβόλω η συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες.

Οι ανακοινώσεις της ΔΕΘ, που ταυτόχρονα με τη λογική συνέχισης της μείωσης φόρων και εισφορών, προεξοφλείται ότι θα επιδιωχθεί να έχουν θετικό αποτύπωμα ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα έρθουν σε συνέχεια και μια σειράς ευνοϊκών κυβερνητικών παρεμβάσεων που έχουν αρχίσει ήδη να δρομολογούνται.

Με πιο πρόσφατη την πρωτοβουλία για οριστική κατάργηση της περικοπής των συντάξεων χηρείας μετά την πάροδο της τριετίας που προβλέπεται στον νόμο Κατρούγκαλου μέτρο που, όπως λένε από την κυβέρνηση, χρηματοδοτείται από τα πρόσθετα έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία μέσα από την καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Προηγήθηκαν η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης ύψους 150 ευρώ ανά παιδιά σε 950 χιλιάδες οικογένειες, αλλά και των πληρωμών 617 εκατομμυρίων ευρώ σε 530.000 αγρότες, οι οποίες υπερέβησαν κατά 100 εκατομμύρια τον στόχο και θεωρούνται από το Μέγαρο Μαξίμου ως απόδειξη πως η μεταρρύθμιση της μετάβασης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ πέτυχε και αποδίδει, επιτρέποντας πρόσθετη στήριξη από αυτούς που δεν δικαιούνται στους έντιμους αγρότες. Με το νέο γύρο πληρωμών να προγραμματίζεται για το φθινόπωρο, το κυβερνών κόμμα θα επιδιώξει στη βάση αυτών των εξελίξεων να επαναπροσεγγίσει τον αγροτικό κόσμο, αρχής γενομένης από την Θεσσαλία.

Ως θετική εξέλιξη θεωρείται και η πρόσφατη συμφωνία με τους παράγοντες της αγοράς για δίμηνο πάγωμα και μειώσεις τιμών από τον Σεπτέμβριο σε μεγάλη γκάμα προϊόντων ευρείας κατανάλωσης στην καθημερινότητα των νοικοκυριών. Η έμπρακτη εφαρμογή αυτής της “συμφωνίας κυρίων” συνιστά ωστόσο μεγάλο στοίχημα για το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο αναμετράται και εκείνο καθημερινά με την ακρίβεια χωρίς να έχει καταφέρει μέχρι τώρα να αναχαιτίσει τις επιπτώσεις της στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Την ίδια ώρα πάντως  εμφανίζεται ικανοποιημένο από την πορεία αποκλιμάκωσης στα καύσιμα μετά την μείωση των διεθνών τιμών πετρελαίου. Αναμένει ωστόσο να συνεχιστεί η υποχώρηση της  τιμής στην αντλία και τις επόμενες εβδομάδες ακολουθώντας τη σταδιακή εξομάλυνση του εφοδιασμού στη διεθνή αγορά πετρελαίου.

Εγκαίνια σημαντικών έργων 

Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται για μπαράζ εγκαινίων σημαντικών έργων. Έως το τέλος του μήνα προγραμματίζεται να δοθεί στην κυκλοφορία το βόρειο τμήμα του οδικού άξονα Ε65 (Καλαμπάκα- Εγνατία οδό) ενώ θα παραδοθούν στο επιβατικό κοινό και οι 5 νέοι σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά.

Μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσει, με προγραμματισμό να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους και η σημειακή παρέμβαση στον κόμβο Μεταμόρφωσης,  όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υποδομών, Χρίστος Δήμας ( Ertnews), ενώ στα μέσα Ιουλίου θα υπογραφεί η σύμβαση για τον τριπλό κόμβο του Σκαραμαγκά.

Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να δοθούν στη κυκλοφορία ένα πρώτο τμήμα 10 χιλιομέτρων του ΒΟΑΚ, στο τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος.

Όσον αφορά τις περιοδείες, το πρόγραμμα του ίδιου του κ. Μητσοτάκη θα διαμορφωθεί σε συνάρτηση και με τις διεθνείς υποχρεώσεις του επόμενου δεκαημέρου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, 7-8 Ιουλίου στην Άγκυρα, ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί και το Παρίσι όπου στις 13 του μήνα θα συμμετάσχει σε συνάντηση ηγετών της “Συμμαχίας των Προθύμων” και την επομένη θα παραστεί στις τελετές εορτασμού της 14ης Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...