Τελευταία νέα
Κριτική από την ΕΛΑΣ στον Πλεύρη για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Μπρα ντε φερ Αθήνας – Άγκυρας: Θα προχωρήσουν οι έρευνες διαμηνύει το ΥΠΕΞ ΠΑΣΟΚ: Προτελευταία η Ελλάδα στους μισθούς – Η ακρίβεια εξανεμίζει τις αυξήσεις Ελληνικές διπλωματικές πηγές προς Άγκυρα για τις NAVTEX: «Σαφές το διεθνές δίκαιο, οι έρευνες θα προχωρήσουν» Ζελένσκι: Η Ρωσία σχεδιάζει νέο μπαράζ επιθέσεων σε υποδομές – Νέες εκκλήσεις στους συμμάχους για βοήθεια Αυστηρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για τις NAVTEX Ελλάδας και Κύπρου – «Σαφές το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας» Euroleague: Κακός ο Ολυμπιακός, γνώρισε την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα μέσα στη SUNEL Arena Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Σεμπαστιάν Λέλιο – Ήταν μόλις 52 ετών Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Τι σημαίνει η ανακοίνωση της Άγκυρας-Τρία σενάρια για την εξέλιξη στο πεδίο Μαχαίρωμα 18χρονου στην Ομόνοια: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα – Καμία σύλληψη μέχρι στιγμής Παπαστεργίου από συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Στηρίζουμε (ψηφιακά) κάθε Δήμο, σε κάθε γωνία της Ελλάδας” Κασσελάκης: Κάτω από το 3% οι «Δημοκράτες» – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την πολιτική σκηνή
Filathlos.gr

Απίστευτο: Διαλύθηκε η ιστορική Μποαβίστα (ΦΩΤΟ)

Τίτλοι τέλους για τη Μποαβίστα, καθώς ο ιστορικός πορτογαλικός σύλλογος ανακοίνωσε τη διάλυσή του ύστερα από 123 χρόνια παρουσίας στο ποδόσφαιρο της χώρας.
Η Μποαβίστα είναι μία από τις μόλις πέντε ομάδες που έχουν κατακτήσει το πορτογαλικό πρωτάθλημα από το 1935, όταν καθιερώθηκε η διοργάνωση. Πριν από 25 χρόνια πανηγύριζε την κατάκτηση του τίτλου (σεζόν 2000/01), ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 εκπροσωπούσε σταθερά την Πορτογαλία στο Champions League. Πλέον, καλείται να διακόψει κάθε δραστηριότητά της έως τις 31 Ιουλίου.
Η σχετική δικαστική απόφαση υποχρεώνει τον σύλλογο να κλείσει τις εγκαταστάσεις του και να παραδώσει τα κλειδιά, χωρίς να παραμείνει στους χώρους προσωπικό ή περιουσιακά στοιχεία. Πρόκειται για την τελευταία και πιο επώδυνη εξέλιξη μιας μακράς πορείας διοικητικής και οικονομικής κατάρρευσης.
Τα προβλήματα για την ομάδα του Πόρτο άρχισαν να διογκώνονται μετά τον υποβιβασμό της το 2008, ως συνέπεια του σκανδάλου «Apito Final». Η Μποαβίστα κατάφερε με κόπο να επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία, χωρίς όμως να απαλλαγεί ποτέ από τα οικονομικά βάρη του παρελθόντος. Η εμπλοκή του Γάλλου επιχειρηματία Ζεράρ Λόπες, αντί να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας, επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την ήδη εύθραυστη οικονομική και διοικητική κατάσταση. Ο νέος υποβιβασμός από την Primeira Liga τη σεζόν 2024/25 ήταν μόνο η αρχή της οριστικής κατάρρευσης.
Η πορτογαλική ομάδα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής ούτε στη δεύτερη ούτε στην τρίτη κατηγορία και οδηγήθηκε στο τοπικό πρωτάθλημα του Πόρτο. Ακόμη κι εκεί, όμως, η παρουσία της αποδείχθηκε εξαιρετικά σύντομη. Έδωσε μόλις τρεις αγώνες και στη συνέχεια αποχώρησε, ενώ βρισκόταν παράλληλα υπό καθεστώς απαγόρευσης μεταγραφών.
Το ιστορικό γήπεδο «Μπέσα» είχε ήδη βγει σε πλειστηριασμό, με τη διαδικασία να αναστέλλεται προσωρινά έπειτα από συμφωνία με τους πιστωτές. Η Μποαβίστα, ωστόσο, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην υποχρέωση καταβολής 55.000 ευρώ κάθε μήνα, γεγονός που επανέφερε τη διαδικασία πτώχευσης και οδήγησε στη δικαστική εντολή για το οριστικό κλείσιμο του συλλόγου.
Μπροστά σε αυτή την ιστορική εξέλιξη, οι οργανωμένοι οπαδοί της Μποαβίστα, οι «Panteras Negras», έκαναν λόγο για τη σκοτεινότερη ημέρα στην ιστορία του συλλόγου. Παράλληλα, προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την κληρονομιά του, δημιουργώντας μια νέα ομάδα με την ονομασία «Panteras Negras Footballers Club».
Η Μποαβίστα μπορεί να υποχρεώνεται να βάλει λουκέτο, όμως οι άνθρωποί της δίνουν μάχη ώστε η ιστορία, το έμβλημα και η ταυτότητά της να μην χαθούν μαζί με τα κλειδιά του γηπέδου «Μπέσα».

 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...