Τελευταία νέα
Μητσοτάκης στο Reuters: Έκκληση για “διεθνή εκεχειρία” ελεύθερης ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα-“Κατάφωρα παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο” το τουρκολιβυκό μνημόνιο Υπουργικό και ακρίβεια στην κυβερνητική ατζέντα μετά την επιστροφή Μητσοτάκη από τη Νέα Υόρκη  ΠΑΣΟΚ: Πολιτικό συμβούλιο σήμερα, ψηφοδέλτια τον Νοέμβριο «Σφαγή» στο Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας: Η Σι Τζινπίνγκ προχώρησε σε ρεκόρ εκκαθαρίσεων Φτάνει πια με τα τρένα της ανασφάλειας: Χειρόφρενο τραβούν σήμερα οι μηχανοδηγοί Νέες απειλές από τον Ερντογάν Το σωστό γραφείο ξεκινά από τα βασικά: Τα είδη γραφείου που κάνουν την καθημερινότητα πιο οργανωμένη ΕΛΑΣ: Στήριξη στα δικαιώματα εργαζομένων σε πλατφόρμες Σιγά μην πάρουμε στα σοβαρά τη Ρουμάνα! Πρεμιέρα για το ολοκαίνουργιο Hyundai BAYON Οργή για την αστυνομική βία στη Θεσσαλονίκη: Αστραψε και βρόντηξε ο Αγγελούδης για τη συγκέντρωση Κασιδιάρη Απεργούν οι λιμενεργάτες: Σε επτά ελληνικά λιμάνια δεμένα τα πλοία – Τα τρία αιτήματα των εργαζόμενων
Efsyn.gr

Απεργούν οι λιμενεργάτες: Σε επτά ελληνικά λιμάνια δεμένα τα πλοία – Τα τρία αιτήματα των εργαζόμενων

Δεμένα θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία σε επτά λιμάνια της χώρας, καθώς τρία ναυτεργατικά σωματεία έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, συμμετέχοντας στη διεθνιστική και αντιπολεμική κινητοποίηση των λιμενεργατών.
Η απεργία αφορά τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου, της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας, της Ελευσίνας και του Ρίου – Αντιρρίου, ενώ σε διεθνές επίπεδο δεμένα θα μείνουν τα πλοία σε 113 λιμάνια και 21 χώρες.
Οι εργαζόμενοι ζητούν αυξήσεις 12% στις συλλογικές συμβάσεις, καλύτερες συνθήκες εργασίας και ασφάλειας, 7ωρη ημερήσια απασχόληση, καθώς και υποχρεωτική παρουσία γιατρών εντός των πλοίων.
Παράλληλα, η Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος θα πραγματοποιήσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, ενώ το Εργατικό Κέντρο Πειραιά έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.
Στον Πειραιά έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου. Η ΠΕΝΕΝ έχει ανακοινώσει προσυγκέντρωση στις 9:15 στην Αγία Τριάδα, απέναντι από το ΝΑΤ.
Οι κινητοποιήσεις δεν τελειώνουν σήμερα, καθώς θα συνεχιστούν με νέες πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις 25 Νοεμβρίου, ενώ αναμένονται και συλλαλητήρια.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...