Τελευταία νέα
Πέθανε ο ηθοποιός και τραγουδιστής Ευ. Τουρνάς: 3.083 πυρκαγιές από την έναρξη της αντιπυρικής – 830 μόνο τον Αύγουστο Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση της Ν.Δ. να ψηφίσει την Ακρίτα για αντιπρόεδρο της Βουλής Ακρίτα, για την μη ψήφισή της στο αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής: “Αισθάνομαι δικαιωμένη για το παράσημο” Αλεπούδες εντοπίστηκαν γύρω από το ΟΑΚΑ – Η ανακοίνωση της διοίκησης: «Δεν ταΐζουμε, δεν ενοχλούμε» Ν. Κεραμέως: Μνημείο πολιτικού θράσους η ανακοίνωση της ΕΛ.Α.Σ. για τις συντάξεις χηρείας ΣΥΡΙΖΑ για διαρροές ΝΔ: «Δεν θα υπερψηφίσουν την Ακρίτα ως αντιπρόεδρο της Βουλής διότι έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση» Βουλή: Στην Ολομέλεια το νέο πλαίσιο για την επαγγελματική ασφάλιση Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με την Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέμι Μπάντενοχ Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους “κύκλους” της ΝΔ για την Έλενα Ακρίτα Τεντόγλου και Καραλής «προθερμαίνονται» στη Ζυρίχη πριν από τον τελικό των Βρυξελλών Φονικές πλημμύρες σε Νεπάλ: Εκατόμβη νεκρών, βιβλική καταστροφή [εικόνες – βίντεο]
Efsyn.gr

Απόβαση στη Βόρεια Ελλάδα από το Μαξίμου ενόψει ΔΕΘ – Δύσκολο στοίχημα για τη ΝΔ η Μακεδονία

Στη Βόρεια Ελλάδα και δη στη Θεσσαλονίκη στρέφονται οι προβολείς τις επόμενες ημέρες, καθώς η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει την τελευταία καθιερωμένη «απόβαση» στελεχών της πριν από εκείνη της ΔΕΘ. Την αρχή θα κάνει αύριο, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός που το πρωί θα παραστεί στα εγκαίνια της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά. «Είναι μία ευκαιρία να ανατρέξουμε στη μνήμη μας, να θυμηθούμε την ιστορία αυτού του πολύπαθου έργου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας.
Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός θα έχει πυκνό πρόγραμμα. Αρχικά θα συναντηθεί με τους βουλευτές της Ν.Δ. που εκλέγονται στη Θεσσαλονίκη και ακολούθως θα συμμετάσχει στην εκδήλωση που συντονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, στην οποία θα παρουσιαστεί η εθνική στρατηγική για τη Βόρεια Ελλάδα. Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την καθιερωμένη συνάντηση με τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της Μακεδονίας με τα επιμελητήρια και τέλος θα συμμετάσχει σε συνάντηση με 95 δημάρχους της Βόρειας Ελλάδας.
Δύσκολο στοίχημα η Μακεδονία
Την Παρασκευή ο Κυρ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Κοζάνη και Φλώρινα, όπου εκτός των άλλων θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Η Δυτική Μακεδονία είναι μία από τις δύσκολες περιφέρειες για τη Ν.Δ. λόγω του μεγάλου πολιτικού κόστους που της έχει προκαλέσει η «βίαιη» απολιγνιτοποίηση της περιοχής. Αυτή θα είναι η δεύτερη κυβερνητική περιοδεία στην περιοχή σε διάστημα ενός μήνα, καθώς στα τέλη Ιουλίου είχαν μεταβεί σε Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά επτά υπουργοί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης.
Αμέσως μετά τη σκυτάλη παίρνουν οι υπουργοί που μαζί με βουλευτές και στελέχη θα πραγματοποιήσουν στοχευμένες περιοδείες σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας προκειμένου αφενός να προβάλουν το κυβερνητικό έργο και αφετέρου να αφουγκραστούν το κλίμα πριν από τη ΔΕΘ, που θα είναι και η τελευταία πριν από τις εκλογές. Η Μακεδονία αποτελεί δύσκολο στοίχημα για το κυβερνών κόμμα καθώς δέχεται ισχυρές πιέσεις εκ δεξιών, χωρίς ακόμα να έχει μπει στην εξίσωση και το κυοφορούμενο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.
Προαναγγελία μείωσης φόρων
Στο μεταξύ καθώς μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στο πακέτο των μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στο Βελλίδειο, έχει αρχίσει να αποκρυσταλλώνεται το περίγραμμα των παρεμβάσεων τουλάχιστον ως προς τις βασικές του στοχεύσεις.
Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε νέα μείωση των φορολογικών συντελεστών, με έμφαση στη μεσαία τάξη και στις οικογένειες. Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις ο Παύλος Μαρινάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις με έμφαση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Η προκαταβολή φόρου είναι ένας συντελεστής που κοιτάει η κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις» διευκρίνισε, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσής της. Στο ίδιο πλαίσιο έδειξε προς την κατεύθυνση επιβράβευσης των συνεπών ως προς τις υποχρεώσεις τους ελεύθερων επαγγελματιών».
Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά πως δεν βρίσκεται στο τραπέζι καμιά σκέψη για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, καθώς επανέλαβε πως αυτό θα κόστιζε επιπλέον 3 δισ. ευρώ τον χρόνο. Οπως πρόσθεσε «εάν όλα τα χρήματα που έχει εξασφαλίσει το κράτος από την πολιτική δημιουργίας θέσεων εργασίας και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής τα έδινε μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους ή μόνο στους συνταξιούχους, τότε όλοι οι υπόλοιποι που και εκείνοι πληρώνουν φόρους θα έπρεπε να μην πάρουν τίποτα».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...