Τελευταία νέα
Ένα αντισυμβατικό πολιτικό ντοκιμαντέρ για την ΕΛΑΣ Η Σαντορίνη και οι εξωφρενικές χρεώσεις FT: Το Ιράν εξετάζει πλήγματα στην Ευρώπη αν ο Τραμπ κλιμακώσει τον πόλεμο – Οι χώρες πιθανοί στόχοι Αλβανία: Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας μετά από συμπλοκή σε παραλία – Ο ύποπτος κρυβόταν σε πορτμπαγκάζ, 11 συλλήψεις ΕΛΑΣ: Η γέννηση ενός κόμματος πίσω από την κάμερα Το ελληνικό χωριό όπου το 70% των ζευγαριών έχει τουλάχιστον τρία παιδιά «Τουρισμός για όλους»: Αντίστροφη μέτρηση για το voucher έως 600 ευρώ Τραγωδία στην Κύπρο: Βρέφος πέντε μηνών βρέθηκε νεκρό στο κρεβάτι του Ο Μεντιλίμπαρ θέλει Χιλ Χαλκιδική: Νερό και ρεύμα «απουσιάζουν» σε καλοκαιρινές διακοπές Ηράκλειο: Εκτός υπηρεσίας αστυνομικός ακινητοποίησε καταζητούμενο και τραυματίστηκε Αρχαιολογικό μουσείο-γιαπί στη Χίο: Το υπουργείο Πολιτισμού δίνει απαντήσεις, χωρίς εξηγήσεις
Filathlos.gr

Ασημένια η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Lightning Youth!

Νέα μεγάλη επιτυχία για την ελληνική ιστιοπλοΐα σε διεθνές επίπεδο. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Youth της κατηγορίας Lightning που έγινε στη λίμνη Tuusula της Φινλανδίας, το ελληνικό σκάφος κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο!
Το Lightning είναι τριθέσιο σκάφος και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έτρεξαν οι Αλέξανδρος Πάλλης, Μίνωας Αγγελιδάκης και Σωτήρης Ραγκούσης. Οι δύο πρώτοι αθλητές ανήκουν στον Ν.Ο. Καλαμακίου και ο τρίτος στον Ν.Ο. Πάρου.
Έγιναν οκτώ ιστιοδρομίες και οι Έλληνες ιστιοπλόοι από την αρχή ως το τέλος του αγώνα έδειξαν τις προθέσεις τους. Είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα και ανταποκρίθηκαν στις μεγάλες απαιτήσεις της διοργάνωσης. Ήταν σταθεροί και αποφασισμένοι για τη διάκριση.
Οι θέσεις τους ήταν 2, 1, 4, 1, 4, 4, 8 (την αφαίρεσαν ως τη χειρότερή τους) και 5 αντίστοιχα συγκεντρώνοντας 21 βαθμούς.
Την πρώτη θέση κατέλαβε το σκάφος από τον Καναδά με 14 βαθμούς και τρίτο ήταν το αμερικάνικο με 22 βαθμούς. Συνολικά έλαβαν μέρος 16 σκάφη από οκτώ χώρες.
Ο κυβερνήτης του ελληνικού πληρώματος Αλέξανδρος Πάλλης δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την κατάκτηση του μεταλλίου. Ήταν η πρώτη φορά που αγωνιστήκαμε σε λίμνη κι όμως τα καταφέραμε με τη βοήθεια του προπονητή μας Παναγιώτη Βεργινιάδη. Αφιερώνουμε το μετάλλιο στις οικογένειές μας, στον προπονητή μας και σε όσους πίστεψαν σε εμάς».
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...