Τελευταία νέα
Ελικόπτερα: 58 «εμπλοκές» κοντά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Φόβοι για «αεροπορικά Τέμπη» Καιρός: Ακραία ζέστη με 40άρια – Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο», που αναμένονται βροχές Ο Μητσοτάκης ανοίγει τα χαρτιά του για τη ΔΕΘ-Τι θα πει στο Υπουργικό Συμβούλιο Νέα Σμύρνη: Άνδρας και γυναίκα βρέθηκαν νεκροί από πυροβολισμούς σε είσοδο πολυκατοικίας Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 23 Αυγούστου Η αυτοκαταστροφική επιλογή της «αναμέτρησης» Μητσοτάκη με Κοβέσι και… Ερντογάν Τρομακτική αγριότητα στην Κέρκυρα: Οδηγός πάτησε πάνω σε σκύλο που κοιμόταν, τον σκότωσε και αποχώρησε από το σημείο Ολυμπιακός – Ατρόμητος: Ο ερυθρόλευκοι «λυτρώθηκαν» με υπογραφή Κάρμο Νέοι αεροψεκασμοί για τον ιό του δυτικού Νείλου – Έντονη ανησυχία των ειδικών για την εξάπλωση Καμπανάκι από τους βενζινοπώλες: Αν δεν ληφθούν μέτρα, τη 1 Σεπτεμβρίου θα έχουμε 2,20 μέση τιμή αμόλυβδης Ινδία: Φορτηγό με σημαία Παναμά ναυάγησε στον Ινδικό Ωκεανό – 22 οι αγνοούμενοι ναυτικοί Συνελήφθη αντιδήμαρχος της Λήμνου για τη φωτιά στο Θάνος – Αναφορές για ανεξέλεγκτη συγκέντρωση σκουπιδιών
Libre.gr

Αυτοψία του Γραμματέα της ΕΛΑΣ, Μίλτου Χατζηγιαννάκη, στις πληγείσες περιοχές του Ωραιοκάστρου

Στις περιοχές του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές βρέθηκε ο Γραμματέας της ΕΛ.Α.Σ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της Συμπαράταξης.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, ο κ. Χατζηγιαννάκης απηύθυνε επείγουσα έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές για τη διαρκή παρακολούθηση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να δοθούν άμεσα σαφείς και αναλυτικές οδηγίες προς τους πολίτες, ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από τα σωματίδια του καπνού.

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε αναλυτικά για την προληπτική επιχείρηση εκκένωσης που στήθηκε στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων «Άγιος Παντελεήμων». Συνολικά 157 τρόφιμοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν για προσωρινή φιλοξενία σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή το περιστατικό, τα στελέχη της ΕΛ.Α.Σ επεσήμαναν πως, παρά την ηρωική και άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, των εθελοντών και των Ενόπλων Δυνάμεων, αναδείχθηκαν ξανά τα κενά του κρατικού μηχανισμού. Όπως τονίστηκε, η Πολιτική Προστασία δεν μπορεί να λειτουργεί αποκλειστικά κατασταλτικά· κρίνεται επιτακτική η άμεση εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου, εθνικού σχεδίου πρόληψης και ετοιμότητας για την αποτροπή μεγάλων δασικών και βιομηχανικών πυρκαγιών.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηγιαννάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των πέντε πυροσβεστών που τραυματίστηκαν στο μέτωπο της φωτιάς. Ο Γραμματέας εξέφρασε τις θερμές ευχές του για ταχεία ανάρρωση, ενώ σημειώνεται ότι τρεις εξ αυτών εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ευτυχώς χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Κλείνοντας την επίσκεψη, τα μέλη της αντιπροσωπείας δεσμεύτηκαν ότι θα παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της κατάστασης στην περιοχή, θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα δημόσιας υγείας και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: 5 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις σε πολίτες και επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...