Τελευταία νέα
Τσουκαλάς: Aργά και υποκριτικά θυμήθηκε τη δικαιοσύνη ο πρωθυπουργός Μαρινάκης: Δεν θα αφήσουμε τους πολίτες απροστάτευτους απέναντι σε εξωγενείς κρίσεις ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης υπονομεύει ο ίδιος με ”λαγό” τον κ. Γεωργιάδη, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης Γ. Μουλκιώτης στο “Π”: Νέα Δημοκρατία: Πόσες συμπτώσεις ακόμα για να κάνουν ένα «σύστημα»; Πτώση σοβάδων σε σχολείο: Κινδυνεύουν μαθητές και εκπαιδευτικοί – “ευθύνη έχει και η δημοτική αρχή” ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακή επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κρήτη – Κριτική για έργα και υποδομές ΠΑΣΟΚ: «Αν δεν ήταν η Ντόρα, ο Λαζαρίδης θα ήταν ακόμη στη κυβέρνηση» Μητσοτάκης: Νέα επίθεση για «τοξικότητα» – Σιωπή για την υπόθεση Λαζαρίδη στην κυριακάτικη ανασκόπηση Νέος εκλογικός νόμος: Οι μισοί βουλευτές από μονοεδρικές, 7 εκλογικές περιφέρειες Μητσοτάκης: «Άθλια ψέματα από δολοφόνους χαρακτήρων ενδυόμενοι τους ερευνητικούς δημοσιογράφους» Μ. Συρεγγέλα στο “Π”: Οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για ένα κράτος δικαίου Χατζηδάκης: «Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Η αντιπολίτευση να μείνει μακριά από την τοξικότητα και τον διχασμό»
Newsit.gr

Βασίλης Κικίλιας για τη δίκη για τα Τέμπη: Η αίθουσα δεν πληροί τις προϋποθέσεις

Την ώρα που οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών ζητούν την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη μετά τη χθεσινή (23.03.2026)  έναρξη της πολύκροτης δίκης, ο Βασίλης Κικίλιας έριξε το «καρφί» του για το πρόβλημα με την αίθουσα.
Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (24.03.2026) σημείωσε ότι «από που είδαμε χθες προφανώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις» και πως θα πρέπει οι υπεύθυνοι να λύσουν το πρόβλημα. Κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί και ως μπηχτή για τον πολιτικά υπεύθυνο για το συγκεκριμένο ζήτημα υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας  δήλωσε ότι «υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θέλουμε να γίνει η δίκη των Τεμπών; Εγώ προσωπικά θέλω να γίνει η δίκη των Τεμπών και αυτό έχει ακουστεί από όλα τα χείλη κυβερνητικών στελεχών».
«Είναι εντάξει η αίθουσα; Πληροί τις προϋποθέσεις; Από που είδαμε χθες προφανώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Είναι ένα πρόβλημα αυτό, δεν ξέρω ποιος τη σχεδίασε, ποιος υπολόγισε πόσοι θα είναι οι συνήγοροι, πόσοι θα είναι οι πραγματογνώμονες πόσοι θα είναι οι συγγενείς κλπ. Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα. Θα πρέπει να βρούμε τώρα έναν τρόπο. Να βρουν έναν τρόπο οι υπεύθυνοι να λύσουν αυτό το πρόβλημα», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η διαδικασία ξεκίνησε με την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, ωστόσο διακόπηκε γρήγορα εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων από συγγενείς θυμάτων και παρευρισκόμενους, που διαμαρτύρονταν για την αίθουσα.
To άρθρο Βασίλης Κικίλιας για τη δίκη για τα Τέμπη: Η αίθουσα δεν πληροί τις προϋποθέσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...