Τελευταία νέα
Οι δυο μαύρες τρύπες της μείωσης του ελληνικού χρέους και οι κούφιοι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη- Πιερρακάκη Μαντόνα: Το φωτογραφικό άλμπουμ από τα γενέθλιά της στην Ελλάδα – «Φάε, προσευχήσου, αγάπα, χόρεψε» [εικόνες] Στη Χαλκιδική ο Κώστας Κατσαφάδος για μέτρα για τους πυρόπληκτους «Από τα βάθη της καρδιάς μου στην κορυφή του κόσμου»: Έκθεση φωτογραφίας από την FemArtAct Εργολάβοι, η «λύση» για κάθε πρόβλημα: Ολοένα και περισσότερες λειτουργίες του ΕΣΥ σε ιδιώτες Γάζα: Νέο φονικό ισραηλινό πλήγμα στο λιμάνι – Τουλάχιστον έξι νεκροί Τραγωδία στη Σίφνο: Τα απανθρακωμένα συντρίμμια του ελικοπτέρου – Νέα πλάνα Η νέα ελληνική κανονικότητα: Νέοι με πτυχία εξακολουθούν να κοιμούνται στο παιδικό τους δωμάτιο Ξεκίνησε η ιστορική δίκη της Meta – «Θα δείξουμε πώς Facebook και Instagram παγιδεύουν τα παιδιά» Ασφυκτικά γεμάτες οι φυλακές στη Σουηδία: Άρχισε «εξαγωγή» κρατουμένων στην Εσθονία Ο Σι Τζινπίνγκ στα… χωράφια του Τραμπ: Στηρίζει το δικαίωμα των κρατών της Λατινικής Αμερικής για ανεξαρτησία Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους»
Filathlos.gr

ΒΙΝΤΕΟ – Μουντιάλ 2026: Ο Αρίας έστειλε την Κολομβία στους «16»

Ένα γκολ ήταν αρκετό για την Κολομβία, που έκαμψε την αντίσταση της Γκάνας και πανηγύρισε την πρόκρισή της στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ 2026. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ελβετία, με φόντο μια θέση στα προημιτελικά του θεσμού.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με πρόβλημα για την Κολομβία, αφού μόλις στο 8ο λεπτό ο Κόρντοβα τραυματίστηκε και παραχώρησε την θέση του στον Λουίς Σουάρες, που ωστόσο αποδείχθηκε καταλυτική αλλαγή.
Ο επιθετικός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο 15ο λεπτό έκανε την σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε πάνω από το κεφάλι του Λουίς Ντίας, όμως οι αμυντικοί της Γκάνας ξέχασαν τον Τζον Άριας, που με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Κολομβία είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 56ο λεπτό ο Λουίς Ντίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αφού ο άσος της Μπάγερν ήταν εκτεθειμένος.
Οι Κολομβιανοί έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν το δεύτερο γκολ, όμως ο Άτι Ζίγκι κράτησε «όρθια» στην Γκάνα, που δεν μπορούσε όμως να φανεί απειλητική.
Κολομβία (Νέστορ Λορένσο): Βάργκας, Μοχίκα, Λουκουμί, Σάντσες, Μουνιός, Αρίας (Κιντέρο 73′), Λέρμα, Πουέρτα, Ντίας (Καμπάζ 90′), Κόρδοβα (Σουάρες 8′ τραυματισμός), Ροντρίγκες (Ρίος 46′).
Γκάνα (Κάρλος Κεϊρός): Ζίγκι, Μένσα, Οπόκου, Λουκάσεν, Σενάγια (Σεϊντού 13′ τραυματισμός), Πάρτεϊ, Ι. Ουίλιαμς (Φατάου 62′), Γιρένκι (Αντού 79′), Σίμπο (Οβούσου 62′), Σεμένιο, Αγιού (Νουάμα 79′).

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...